RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2966|回復: 33
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請問1/8 motor 邊隻好用?

coolcooleric 發表於 2011-9-19 14:40:45 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

請問有冇人用過?
比起hw 4274sd(2000kv) 有感
            Tenshock X802 (2400kv) 冇感
             castle (2200kv)  冇感
             or 有冇其他提議?
            邊個耐用?  
            邊個最快?

唔好意思呢排成日出post.....因為黎緊呢幾日會買...想問清楚小小...
thx ching們
Marco明 發表於 2011-9-19 14:54:52 | 只看該作者

最好就呢兩隻
有感 : tekin T8
無感 : castle

hw比較少見人用.....tenshock朋友用過有過熱問題
euro614 發表於 2011-9-19 15:33:26 | 只看該作者
我買HW combo set,係用緊4274SD。不過我唔係快車手,又唔係用好耐,所以答唔到你既(快唔快/耐唔耐用)的問題,我只可以答到你,每次玩完摩打溫度都係六十幾度左右,算係一個唔熱的磨打...
euro614 發表於 2011-9-19 15:37:42 | 只看該作者
22年師兄,你唔好玩我喇,最多下次俾你炒返兩野..
22年 發表於 2011-9-19 15:39:00 | 只看該作者

未入手前先check左每隻摩打o既長度穩陣D。T8e最好用71mm或以下長度0既摩打。

HW......Euro兄以答你。
TS X802...........秋高氣爽用黎燒雞翼最爽。
Castle Creations 隻2200kv你用唔到,要2650KV。
euro614 發表於 2011-9-19 16:00:58 | 只看該作者
22年 發表於 2011-9-19 15:39
未入手前先check左每隻摩打o既長度穩陣D。T8e最好用71mm或以下長度0既摩打。

HW......Eur ...

係喎,如果用落T8E,HW就真係煩少少。因為太長。
22年 發表於 2011-9-19 16:04:12 | 只看該作者
22年 發表於 2011-9-19 15:39

HW......Eur ...

二care潺等你返來再多爭你幾野又點話~~
wildbruiser 發表於 2011-9-19 16:18:32 | 只看該作者
我用過Tekin 2050kv combo, HW 4274sd combo, Team Orion 2050kv sensorless. 我最後換晒做Tekin.

要勁爆hw 4274, 要順滑 Tekin 2050kv. Team Orion其實都好, 不過應該裝吾到
wildbruiser 發表於 2011-9-19 16:23:01 | 只看該作者
Co哥: 鞭屍小隊 3個最慢既都用緊hw wor. 不過宜家得番兩個
 樓主| coolcooleric 發表於 2011-9-19 16:27:06 | 只看該作者
多謝晒大家!其實如無意外應該會係4274sd
Leopard有隻紅色既馬達唔知係點咖呢?
wildbruiser 發表於 2011-9-19 16:29:09 | 只看該作者

回復 wildbruiser 的帖子

回電兔兄: 吾好意思, 吾關Tekin事, 因為我太快所以 . . . hehe . . .sorry
ikesan 發表於 2011-9-19 16:43:06 | 只看該作者
我用 HW 4274sd combo感覚非常良好、小隊中有d富有隊員要用到Tekin 2050kv combo先可以謹謹小勝!
wildbruiser 發表於 2011-9-19 16:49:27 | 只看該作者
4274sd都2000kv la, 仲要係truggy motor. Tekin 2050kv係buggy motor多50kv. 我估gor 位隊員係技術性擊倒
Marco明 發表於 2011-9-19 17:22:25 | 只看該作者
wildbruiser 發表於 2011-9-19 16:23
Co哥: 鞭屍小隊 3個最慢既都用緊hw wor. 不過宜家得番兩個

係咩......真係無留意添唔好意思~~~
wildbruiser 發表於 2011-9-19 19:08:36 | 只看該作者
Co哥簡直快到未見過我地
 樓主| coolcooleric 發表於 2011-9-19 19:19:27 | 只看該作者
有無人知leopard 4274好唔好?
同埋motor既級數代表咩咖?
kiev 發表於 2011-9-19 20:33:37 | 只看該作者
國產有隻 4282 kv2000 應該比以上任何一隻都暴力 !
美產有隻 1527 /1d 又比再以上任何一隻都更暴力 ... ... ... !
tenshock 遲下又會出有感版的 802 ~~~
MR.TAMIYA 發表於 2011-9-19 21:12:04 | 只看該作者
novak ballistic
MR.TAMIYA 發表於 2011-9-19 21:55:20 | 只看該作者

好力.
順!!!!!
 樓主| coolcooleric 發表於 2011-9-19 23:31:48 | 只看該作者

回復 MR.TAMIYA 的帖子

請問係邊隻model???ballistic 8 ??  怏過hw 4274sd??