RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 11773|回復: 84
收起左側

deleat

ford 發表於 2011-10-4 12:28:51 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

HI  ANGUS,其實MX CLUB 埸地巳運作一段時間,有沒有想出保養方法?每星期?每月?每年?如JUMP位減少等等....我們的車實在太可憐了.......死的死,傷的傷.整車訂件整車訂件不斷不斷.我們想,一個正常的場地是不會行壞車輛吧.
我們也明白你常不在香港.......其實我們衹要一塊平坦有TRACK的地方就可以了.JUST LIKE TKO.
希望其他師兄也幫忙比D意見...救救這個香港唯一的越野地......

lung1 發表於 2011-10-4 12:40:44 | 顯示全部樓層
希望可以少d石....
monsterken 發表於 2011-10-4 12:45:52 | 顯示全部樓層
玩左一段時間.....無論玩沙豬,短卡.......就算無大撞,架車既損耗都好大了。
事實上MX Club設施非常之好,有水有電有座位有休息間(最緊要係有洗手間!!!)
但係跑道上,雖然面積略細,但基本上本身全條跑道既形狀係好好。
唯一既問題係跳位方面真係對1:10或者1:8既車真係損傷好大,太高及唔夠圓。
同埋雙飛個時好多時都覺得係第二個jump位都高過第一個jump位。
一時同人掙位個時稍一大意,架車真係如”打莊機”插入第二個jump位,咁既損傷真係輕則爆泵把,重則曲底板。
唔知可唔可以將跳位既比例可以配合返車種比例呢??
小弟愚見,師兄們勿插
euro614 發表於 2011-10-4 12:53:52 | 顯示全部樓層
回復 ford 的帖子

Ford, 幾時入去玩?
BTW, 興仔好似不在港,要月中先返喎。
jvfans 發表於 2011-10-4 13:25:43 | 顯示全部樓層
算把啦, 係攪一早攪左啦!
Marco明 發表於 2011-10-4 13:29:12 | 顯示全部樓層
Marco明 發表於 2011-10-4 13:29:30 | 顯示全部樓層
euro614 發表於 2011-10-4 12:53
回復 ford 的帖子

Ford, 幾時入去玩?

咁呢兩個星期都唔使去了
euro614 發表於 2011-10-4 13:47:44 | 顯示全部樓層
Marco明 發表於 2011-10-4 13:29
咁呢兩個星期都唔使去了

又唔係喎,上星期如果唔係落雨,濕泥,其它又ok喎,好怪..
豬油高 發表於 2011-10-4 14:04:47 | 顯示全部樓層
回復 euro614 的帖子

唔係呀,我見興哥話有野可以找呀FAT/Mo搞架
 樓主| ford 發表於 2011-10-4 14:10:43 | 顯示全部樓層

���撌梯◤�嚗�銋�憟賣��€€敶嫣���瘝惇
�NX撟單MX����鈭�
arlok1012 發表於 2011-10-4 14:16:38 | 顯示全部樓層
玩buggy truggy sc唔跳邊好玩..如果得條平坦的track就無左意義..現在d跳位就我個人黎講都ok..只係減小D石頭就已經可以..玩得越野車型就預左會花會爛會污糟,整車都係玩遙控車O既一部份

以上全部個人觀點
alanwhc 發表於 2011-10-4 14:29:41 | 顯示全部樓層
回復 monsterken 的帖子

Agree
"同埋雙飛個時好多時都覺得係第二個jump位都高過第一個jump位。
一時同人掙位個時稍一大意,架車真係如”打莊機”插入第二個jump位"
smlming 發表於 2011-10-4 14:46:52 | 顯示全部樓層
我個人認為真係要整修D石頭,好多車都敵不過佢,有無方法可以比D出來長久小小,例如加石糞打平個低先加沙泥上去or.............或者有更好見意呢.
euro614 發表於 2011-10-4 14:53:14 | 顯示全部樓層
老實,除左叫佢搬下石仔(而家多數都係師兄們自己執), 用摌車轆下塊地,其它都唔駛諗,因為有師兄半年前有多都巳經講過晒,甚至俾埋plan佢點做..,學樓上師兄話齋,要做一早做左。
wmej1 發表於 2011-10-4 15:07:05 | 顯示全部樓層
it is really hopeless
pwcp 發表於 2011-10-4 15:10:40 | 顯示全部樓層
聽你哋咁講, MX CLUB好似去唔過.  昨日叫JET留咗部LOSI TEN, 點算好?
smlming 發表於 2011-10-4 15:11:45 | 顯示全部樓層
可能個場最後變了1/5大車天下
euro614 發表於 2011-10-4 15:15:44 | 顯示全部樓層
smlming 發表於 2011-10-4 15:11
可能個場最後變了1/5大車天下

1/5又會覺得佢細,又無直路..
我覺得油雞Truggy,可能會好d。,o岩晒你地玩開油雞的師兄。
22年 發表於 2011-10-4 15:29:45 | 顯示全部樓層
可能我手車慢,唔太覺爛野爛得好勁。不過個場爛就預左,亦可能係8個月下來經已習慣了。
smlming 發表於 2011-10-4 15:40:34 | 顯示全部樓層
唔通個塲要我他自發性去整,有時真係過唔到自己想攪攪佢,出錢又出力