RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4863|回復: 25
打印 上一主題 下一主題
收起左側

國產4PK!笑死我啦!

mortarheadd 發表於 2011-11-15 01:16:02 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
國產4PK!笑死我啦!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
陳真 發表於 2011-11-15 01:18:45 | 只看該作者
過時新聞喎師兄
 樓主| mortarheadd 發表於 2011-11-15 01:19:52 | 只看該作者
對唔住,我今日先見度,覺得好好笑,同大家分享下!
陳真 發表於 2011-11-15 01:48:10 | 只看該作者
我覺得都幾好丫,不過好似要成五舊水,如果兩三舊都可以考慮下
ktm 發表於 2011-11-15 02:02:00 | 只看該作者
山寨野應該唔夠pro,因為be used for porfessional,連"professional"都串錯
nel3838 發表於 2011-11-15 07:36:41 | 只看該作者
ktm 發表於 2011-11-15 02:02
山寨野應該唔夠pro,因為be used for porfessional,連"professional"都串錯

For "poor"sessional  嗎。哈哈。
tiger1 發表於 2011-11-15 07:51:16 | 只看該作者
我覺得ok wor, typo, forgive them la
corkscrew 發表於 2011-11-15 09:02:06 | 只看該作者
中文顯示介面.....正....
longman0072 發表於 2011-11-15 09:22:56 | 只看該作者
3 channel only.........
du0449 發表於 2011-11-15 09:53:14 | 只看該作者
好快就300蚊架啦!
mercedes 發表於 2011-11-15 09:56:12 | 只看該作者
I do not mind which is the country of origin.  If it is of reasonable price and of reliable performance, I will consider to buy it.
hohocat 發表於 2011-11-15 12:27:51 | 只看該作者
Bleed.Kaga 發表於 2011-11-15 12:34:19 | 只看該作者
個樣好流
Allan007 發表於 2011-11-15 12:56:09 | 只看該作者
呢支野都曝左光好耐啦,前日出KWS響街口新開果間見好似已經有得賣。
問題係面對中國呢個山寨大國,我地應該點睇佢。同佢曉以大義,話抄襲(仲要無恥地抄襲)係唔岩我諗目前係哂氣。因為呢類基本道德觀念係要由細教起,目前中國大陸下至呢類山寨企業,上至地方政府,根本唔覺得抄襲係唔妥。
山寨產品,如果係好用,就唔駛做山寨產品啦。呢支野如果要賣到五舊水一支,我一定勸各位師兄買4PL好過。價錢係兩倍有多(見過$12XX連一隻接收),但你一定用得十分非常稱心如意,所以值咁既價錢。
一係就GT3B,起碼我唔覺得屬於山寨產品。但只要日日上黎呢度,你就會留意到各大大小小濕濕星星問題好似servo震呀,變速唔回中呀,大多數都係佢,所以只係值三舊。
中國製造從來都無得抗拒。我隻Hobbywing係,我部Hyperion係,我諗我全屋既鋰電都係,我部iPad又係。最重要係唔該做D有誠意既產品出黎,唔好浪費地球既資源。
鬧完!
jythegreat 發表於 2011-11-15 13:01:26 | 只看該作者
白色好靚仔喎一支十支
清清 發表於 2011-11-15 17:37:23 | 只看該作者
Allan007 發表於 2011-11-15 12:56
呢支野都曝左光好耐啦,前日出KWS響街口新開果間見好似已經有得賣。
問題係面對中國呢個山寨大國,我地應該 ...

師兄你好,小弟想問下除0左外形似4PK仲有邊度似?軟件?中文介面?全彩mon?
如果係咁X-ray可唔可以叫山寨車?仲有全世界電視機都係咁上下外形咁邊個係山寨?
仲有好多好多外形相似產品,如:手提電腦、雪櫃,洗衣機、仲有你每日都會坐的…梳化!
熊貓 發表於 2011-11-15 17:44:09 | 只看該作者
唔知有無繁體字選擇呢?
Allan007 發表於 2011-11-15 18:15:29 | 只看該作者
清清 發表於 2011-11-15 17:37
師兄你好,小弟想問下除0左外形似4PK仲有邊度似?軟件?中文介面?全彩mon?
如果係咁X-ray可唔可以叫山 ...

首先,無意挑起事端,如果因為呢段文字而令有師兄不快亦先在此表示歉意。

此控與XRay哪個產品屬於山寨我想不用討論吧,外形相似的產品和山寨產品其實是無必然關係的,只是因為產品有共同巿場和經過長時間開發和演變,逐漸走向巿場最接受的設計。

至於山寨產品,乃無經過此磨鍊,純粹抄襲別人在巿場的成就,草草推出巿場。

個人意見,不用太認真。
wrxsti 發表於 2011-11-15 20:26:55 | 只看該作者

gt3B jam 4pl 山寨4pk吾之jam吾jam到mt-4?
windows3.11 發表於 2011-11-15 20:41:26 | 只看該作者
Gt3b jam 4pl 係唔係真有其事?