RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1905|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

F103 ride tire

spawn1126 發表於 2011-11-23 12:37:48 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

F103頭硬尾軟應該用邊隻tire?
http://www.rcmart.com/tire-wheel ... rers_id=108&sort=1a
Thanks
keithlaw 發表於 2011-11-23 13:03:04 | 只看該作者
RIDE (#24010) F1 Slick Rear Tire S1 (Super Soft) for HPI Formula Ten, Tamiya F-104 Chassis
RIDE (#24009) F1 Slick Front Tire S2 (Soft) for HPI Formula Ten, Tamiya F-104 Chassis
 樓主| spawn1126 發表於 2011-11-23 13:45:11 | 只看該作者
F103用到 F104tire?
civicboy 發表於 2011-11-23 14:52:59 | 只看該作者

自己上去睇吓...
http://www.rc-ride.co.jp/

不過我就喜愛 PIT SHIMIZU
http://www.pit-shimizu.com/index_page_english/index_e.html
keithlaw 發表於 2011-11-23 16:44:27 | 只看該作者
回復 spawn1126 的帖子

Oh Sorry,
以為104 Orz
陳真 發表於 2011-11-23 17:41:50 | 只看該作者
師兄~建議你103唔好用頭硬尾軟,我試過推到揸唔到
 樓主| spawn1126 發表於 2011-11-23 18:02:40 | 只看該作者
PIT SHIMIZU which one?
 樓主| spawn1126 發表於 2011-11-23 18:03:19 | 只看該作者
回復 陳真 的帖子

禁用咩好d?
陳真 發表於 2011-11-23 18:26:53 | 只看該作者
我自己架車而家用ride軟頭+SHIMIZU軟尾玩夜晚jv白豬好好跑(我架係109)
但係見光死,應該冬天就日頭都得架啦
SHIMIZU試過用中頭中尾都係有d推
ride試過軟頭軟尾,我架車會有d甩同埋熱身要耐d
以上都係白豬動力計同埋我架係109可能同103有少少出入
civicboy 發表於 2011-11-23 23:15:47 | 只看該作者

玩 200mm F1 膠呔 JV場, 一定要等 陳真 同 另一位師兄問答你...
佢地試左好多, 好多 膠呔...

不過想問吓乜唔係 SHIMIZU 中頭軟尾???
陳真 發表於 2011-11-24 00:09:31 | 只看該作者
係喎~打錯左,SHIMIZU 中頭軟尾有D推,唔係中頭中尾
 樓主| spawn1126 發表於 2011-11-24 09:29:17 | 只看該作者
shimizu r1同r3都係 soft有咩唔同?ride type-A定type-B?
Thanks
herbert1 發表於 2011-11-24 10:17:04 | 只看該作者
spawn1126 發表於 2011-11-24 09:29
shimizu r1同r3都係 soft有咩唔同?ride type-A定type-B?
Thanks

R3太硬,唔好用
用都用R3S或R1

RI就TypeB係熱天用,A就凍天用