RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1490|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

new start...

inch123456 發表於 2011-12-11 23:18:09 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式
kelvin6a23 發表於 2011-12-13 16:58:26 | 只看該作者
其實你想玩爬,定係像真??
Wraith又快又大,爬得不太好,重心高好易反車,我見啲ching羅尼玩像真同越野多。
而另外1/8就不知道了。
爬嘅話我覺得玩xr10幾好,前後motors,加个適合嘅esc就玩埋dig,不過各人喜好不同,我自己玩ax10
如果像真我覺得scx10已很夠玩,啲件會易揾啲。
个人意見
貓仙人 發表於 2011-12-13 17:39:18 | 只看該作者
我都有scx10........不過條pumper頂住........上唔到樓梯.........我都想出Wraith...唔知上唔上到樓梯?
Evo露筍 發表於 2011-12-13 22:38:23 | 只看該作者

HSP 1/8果架我有, 而且佢暫時係唯一一架我經常玩O既車
無他O既, 當路段係1/10行得好辛苦O既時間, 1/8輕鬆通過
呢架野唔駛改, 就咁已經可以上落樓梯
D件都幾硬淨, SO FAR我玩左架車成年幾都未有嚴重爛件(只係爛過一粒波波頭)
唯一缺點, 就係架車超級大架, 如果冇車搭交通工具都幾麻煩......如果再自己加重,拎出拎入都咪話唔甘........

http://bbs.rc-evo.com/forum.php?mod=viewthread&tid=183821
可以參考下我果時POST O既開箱文
 樓主| inch123456 發表於 2011-12-15 23:51:43 | 只看該作者

回復 kelvin6a23 的帖子

爬嘅話我覺得玩xr10幾好,....how much around ???? and any more information?
thanks
 樓主| inch123456 發表於 2011-12-15 23:52:54 | 只看該作者
回復 Evo露筍 的帖子

wooo...thanks...very useful...
BUZZ777 發表於 2011-12-23 10:25:18 | 只看該作者
但零件易買到嗎?thx