RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5174|回復: 36
打印 上一主題 下一主題
收起左側

FGX 用強化頭脾同大陸某牌子呤呔

bmw740i 發表於 2012-1-8 13:52:17 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

前曰去"食粥" F104 件時, 見夜無乜客就同阿"" 數吓架 FGX 個頭有幾唔得, 佢就即刻攞份強化頭脾出嚟。Ok 照要,試多次!!  如果又粉碎就將架 FGX 打包..
跟住我又"無呔得. "" 就強烈推介套大陸某牌子呤同呔, 又話好走, 又話開左呔後好跑到你唔信....  仲話唔買就死開..  ! 本住買左之後, 試完唔得可以指住佢個鼻嚟”..  

琴曰就去JV試車啦.... 用套舊RI呔黑豬先試套脾.. 大直路full雞再比friend唧起凌空翻騰3周半加轉體車頭落地..  當時仲以為車頭盡毀.. 心諗
"x”, 可以將部車打包.   正當大叫
"直路尾" , 都試吓駛埋一邊. 點之可以行到喎..
返到嚟就睇吓爛成點..  頭剷發揮"反應裝甲"作用, 應聲脫落..  套強化頭脾無事喎..  D驚喜!!!  再放胆去試跑, 基本撞擊, 上鎛跳台都無事.. ok la..

後續.....
alan0108 發表於 2012-1-8 13:57:12 | 只看該作者
herbert1 發表於 2012-1-8 14:41:05 | 只看該作者
RI tire都唔得?????????
 樓主| bmw740i 發表於 2012-1-8 15:40:41 | 只看該作者
講番套呔喇..  套舊RI呔加黑豬, 以前無做功課就買左前H後S, 基本上推頭推到媽都認得..  我攞包新呔上手時, 後呔軟度都ok, 但前呔好似仲硬過我套舊呔..  咁就好咯!!  俾左佰零蚊可以"覆桌", 小爆佢兩個係幾咁夢魅以求嘅事. 真係未出發, 先興奮!!!

就上面試先試完套脾, 換電試新呔.. 喺無期望嘅情况下,  呢套呔居然無咁推.. 俾D心機攪吓 setting (其實係好流咁將尾油壓較硬D).  效果出奇地好..  架車變左好中性..  再無推頭又唔甩尾.. 成架車生曬, 連我自信心都番曬嚟!!!  下次可以全主力玩 FGX, yeah!!   
littlebee 發表於 2012-1-8 16:48:20 | 只看該作者
你咁講份頭脾好怏會賣斷...... 我就係FGX太易KO所以切好晒都唔想玩, 終於可以去試下車喇~ 希望3賽車怏D出埋不易碎2樓板啦!
freeboy303 發表於 2012-1-8 17:06:11 | 只看該作者
回復 bmw740i 的帖子

咁請問ching覺得強化頭脾同大陸某牌子呤呔ge性價比如何~??
dl 發表於 2012-1-8 17:32:14 | 只看該作者
Ching!我尋日下午都喺ju玩部fgx!都係試套新新款加硬比,情況同你一樣,直路尾撞左理燈柱位!都冇撞壯士斷比,只係撞爛頭鏟!今次3racing就做到野喇!
我係用17,5+turbo
redmond 發表於 2012-1-8 18:17:30 | 只看該作者
睇黎我要買套比同呔先。
d.s 發表於 2012-1-8 18:23:16 | 只看該作者
樓主,你響直路尾抄個單嘢,另一當事人哭訴比你生屈,話係你直路尾冇收油直插佢朵小菊花先搞到抄鑊金,並非如你所說咁話喎 ...
sIUcHuN 發表於 2012-1-8 18:23:26 | 只看該作者
補充: 新款頭擔改用賽鋼波子,減少了入灣跳的情況.
Billysi 發表於 2012-1-8 18:33:04 | 只看該作者
可否上圖呢,,,
bingo 發表於 2012-1-8 21:22:22 | 只看該作者
More comment pls
 樓主| bmw740i 發表於 2012-1-8 22:01:06 | 只看該作者
alan0108 發表於 2012-1-8 13:57
果份強化頭脾幾銀??

6 條
 樓主| bmw740i 發表於 2012-1-8 22:02:05 | 只看該作者
freeboy303 發表於 2012-1-8 17:06
回復 bmw740i 的帖子

咁請問ching覺得強化頭脾同大陸某牌子呤呔ge性價比如何~??

一個字 "抵"..
 樓主| bmw740i 發表於 2012-1-8 22:08:49 | 只看該作者
dl 發表於 2012-1-8 17:32
Ching!我尋日下午都喺ju玩部fgx!都係試套新新款加硬比,情況同你一樣,直路尾撞左理燈柱位!都冇撞 ...

我唔同, 照睇你炒得甘啲..  
 樓主| bmw740i 發表於 2012-1-8 22:11:34 | 只看該作者
sIUcHuN 發表於 2012-1-8 18:23
補充: 新款頭擔改用賽鋼波子,減少了入灣跳的情況.

係呀!!  粒賽鋼波子個 kingpin 窿係順 d..  
 樓主| bmw740i 發表於 2012-1-8 22:12:22 | 只看該作者
Billysi 發表於 2012-1-8 18:33
可否上圖呢,,,

放相做咩先?  
 樓主| bmw740i 發表於 2012-1-8 22:25:40 | 只看該作者
d.s 發表於 2012-1-8 18:23
樓主,你響直路尾抄個單嘢,另一當事人哭訴比你生屈,話係你直路尾冇收油直插佢朵小菊花先搞到抄鑊金 ...

錯曬!!  聽啲唔聽啲...  係喺直路中唧起飛到去直路尾呀!!

仲有如果真係插小菊花就梗係入哂啦, 仲點會唧起呀??  
3rock3rock 發表於 2012-1-8 23:10:04 | 只看該作者
能否提供強化前比及車呔照片?
chui 發表於 2012-1-9 19:14:46 | 只看該作者
我今日都買咗套大6呔,不過套呔嘅內胆好流吓,可以左右唔同長度,好彩有留返星星啲內胆......