RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4848|回復: 22
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想買京商架DRX玩,請教大家意見!

wanmore 發表於 2012-1-17 02:37:35 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

我今日在MK見到架DRX賣$2250 都想買架玩,請問各位玩過此車的師兄們,感覺如何?玩得過嗎?多唔多地方有零件買?謝謝!

http://www.kyosho.com/eng/produc ... l?product_id=107673

http://m.youtube.com/index?deskt ... watch?v=6sM2iw9ctqs
tonykeroro 發表於 2012-1-17 07:01:53 | 只看該作者
回復 wanmore 的帖子

i got DRX too, 你要考慮的是仲未找到代用車殼 原裝的貴到亞媽都吾認得, 底板好弱 仲未有option( 好多人意為dbx的 option chassis 相同,真正drx是長d架),尼種情況下,你要學識自己揼底板,十足鑄劍師牙, 我是過來人,已經練出此技術,不過成功一刻好有滿足感, 當正自己煉左把 絕世好劍出黎一樣
其實有苦自己知牙
msl 發表於 2012-1-17 08:13:42 | 只看該作者
請問輪呔方面有否代用品呢?和甚麼價錢呢?在那店有售呢?謝謝!
我曾問過某店,他說$480且要訂,所以放棄了買它!!
 樓主| wanmore 發表於 2012-1-17 11:28:17 | 只看該作者
回復 tonykeroro 的帖子

依你而言,好似真係玩唔過咁,我都係睇吓先,或者睇吓其他師兄意見先算,謝謝師兄!
tonykeroro 發表於 2012-1-17 22:52:26 | 只看該作者
回復 msl 的帖子

如果不太講究, 可用1/10的buggy tire
GSXR600 發表於 2012-1-17 23:22:41 | 只看該作者
我覺得買1/8 油/電buggy 加個1/8房車殼 仲好 應該禁玩d 1/8車殼 見快摺有售 又可以改回buggy玩 個人意見
 樓主| wanmore 發表於 2012-1-17 23:54:52 | 只看該作者

1/8 inferno gt 2 會唔會好玩啲?

http://www.kyosho.com/eng/produc ... l?product_id=108454
GSXR600 發表於 2012-1-18 00:11:06 | 只看該作者
有d我不是太肯定...  我本來想買DMT VE大腳玩 不過見佢d材料好似 好兒戲 同埋成日聽師兄 話"kill so" 好容易爛 我最後冇買...  不過玩平路 可能好d... 我玩開 losi 都幾好 你可以諗諗 有咩車岩你
 樓主| wanmore 發表於 2012-1-18 01:21:22 | 只看該作者
回復 GSXR600 的帖子

O - thanks
豪仔1906 發表於 2012-1-18 03:52:06 | 只看該作者
我賣左! ok好玩 但engine唔好用原装 and 底板 !  長玩等佢岀7075先
同埋佢改件出太慢 ! 出齊先買好D   ! 我玩兩年中差起碼5隻 engine X2 原装

結論:  等等岀好改件先買
 樓主| wanmore 發表於 2012-1-18 11:12:02 | 只看該作者
咁我都係唔會買住零件太少啦,多謝各師兄意見
vincentwow1450 發表於 2012-3-26 16:46:14 | 只看該作者

等 HPI WR8 的漂过
bear_cat_x 發表於 2012-3-27 08:32:18 | 只看該作者
回復 tonykeroro 的帖子

ching, can drx use chassis of inferno ga?
coronafans 發表於 2012-3-27 09:53:12 | 只看該作者

Team Solar已有7075底板出比DRX及DBX 2.0

pkogps 發表於 2012-3-27 13:19:22 | 只看該作者
有冇玩緊呢部車既師兄比d用後感?
tonykeroro 發表於 2012-3-30 11:18:53 | 只看該作者
我玩緊, so far so good, 除左底版, 其他性能包括engine都幾好
alexf 發表於 2012-3-30 12:28:42 | 只看該作者
其實 DMT ve都幾好玩, 我用11.1V 好有壓迫感^^
pkogps 發表於 2012-3-30 13:14:02 | 只看該作者

師兄係邊到跑開?跑咩地? 唔該
同部車d件貴唔貴同難唔難搵? e.g 呔 車殼等等
tonykeroro 發表於 2012-4-2 03:37:37 | 只看該作者
pkogps 發表於 2012-3-30 13:14
師兄係邊到跑開?跑咩地? 唔該
同部車d件貴唔貴同難唔難搵? e.g 呔 車殼等等

呔可以用 SC 的代用,殼就貴d得原裝 4百幾 未上色,
我貪drx一雞兩味,平地沙地都得又有觀賞性,but MX玩就九死一生
pkogps 發表於 2012-4-2 11:09:19 | 只看該作者
tonykeroro 發表於 2012-4-2 03:37
呔可以用 SC 的代用,殼就貴d得原裝 4百幾 未上色,
我貪drx一雞兩味,平地沙地都得又有觀賞性,but MX玩就九 ...

我都忍唔住買左鳥 琴日去行左幾缸油 好快
咁師兄係邊頭玩開多?
同埋我想問呢部車可否用短身servo?
我有隻以前玩落係到既sc 1251mg