RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5263|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

換呔不要買YOKOHAMA EARTH1...

AMAT 發表於 2012-3-1 23:34:25 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
呢排落雨潮濕真係夠晒驚嚇.....

停車場潮濕加水泥地...跣!
慢速過渠蓋...跣!
慢速過地上O的白線...跣!

係好慳油......我宜家做到2.0七人車,55L油,行到成五百幾公里.
但落雨天咁跣法我真係好驚.

佢高速唔跣,係慢速先跣...

唔係買O左無耐,我真係想換ADVAN db或GR90...
valklai 發表於 2012-3-1 23:42:09 | 只看該作者
回復 AMAT 的帖子

how about
高速+濕地過渠蓋??
高速+濕地過地上O的白線??
beat 發表於 2012-3-1 23:48:12 | 只看該作者
回復 AMAT 的帖子

Brother Amat Try Dunlop LM703 la is very good
 樓主| AMAT 發表於 2012-3-1 23:55:25 | 只看該作者

高速冇事.但我未試過好急剎車,我指雨天,所以我唔知有冇問題.
但係乾地情況下係一定冇問題,只係天氣潮濕,落雨果O的先咁.

總之慢速你係會聽到佢跣果下聲.
同埋你係感覺到堂呔係俾返佢左右兩邊咬地感覺唔同果下感覺俾你.

不過之前俾人撞屎忽果下,天都小小毛毛雨,我前車剎車我都剎到,不過都成一架半車距離.停完都有四份一架車距離.
 樓主| AMAT 發表於 2012-3-1 23:58:19 | 只看該作者
beat 發表於 2012-3-1 23:48
回復 AMAT 的帖子

Brother Amat Try Dunlop LM703 la is very good

No la.....我諗我係換都只會諗GR90或db.

至少呢兩隻呔唔會出現EARTH 1呢類問題.

反而你講O既LM703有.

講真EARTH1係雨天先咁,乾地其實係好咬好正.

db其實都未必會考慮,因為咬但去呔去得好快....
所以最後可能都係GR90......但我想捱到年先.....就算要換,都等今年年尾.....因為條呔真係好新.....
mark999hk 發表於 2012-3-2 12:04:29 | 只看該作者
Toyo R1R 好好用, 又吾太貴, 我已用了好多年. 濕地表現幾好. 如17吋, 大約千五蚊倒
ftcph 發表於 2012-3-2 17:15:02 | 只看該作者
R1R 有貨? 前排問呔鋪話斷市.
spoonbb6 發表於 2012-3-4 01:20:52 | 只看該作者
Goodyear efficient grip is pretty good for normal daily drive.

GR90 wear down very fast.
GSXR600 發表於 2012-3-6 18:59:33 | 只看該作者
師傅東 發表於 2012-3-9 00:35:33 | 只看該作者
AMAT 發表於 2012-3-1 23:55
高速冇事.但我未試過好急剎車,我指雨天,所以我唔知有冇問題.
但係乾地情況下係一定冇問題,只係天氣潮濕 ...

7人車用GR90啱架la!
mark999hk 發表於 2012-3-9 09:45:42 | 只看該作者
回復 ftcph 的帖子

有, 我條11年造. 舊年七月買
 樓主| AMAT 發表於 2012-3-9 11:27:26 | 只看該作者
師傅東 發表於 2012-3-9 00:35
7人車用GR90啱架la!

都係O架.....

七人車呔,梗係要靜,慳油同埋舒適~
 樓主| AMAT 發表於 2012-3-9 11:30:06 | 只看該作者
呢一排重新調整下揸車油門控制,再試下唔好起步果下太急,咁就少O左O的跣呔O既情況.

但係潮濕O既停車場始終係有O的跣果下係冇得救.....尤其係上斜上一層果時.....死証,路面太滑就唔掂.
不過講真,我果時揸電羊,用BATTLAX或DUNLAP,係O的光滑地面一樣係跣到九彩.....
euro614 發表於 2012-3-9 12:40:27 | 只看該作者
用左GR90年半有多,行左近兩萬,除左去MX爛泥路上斜跣過一次半次,在市區無論上落車場,都無跣過..  十分滿意,將來都會換返GR90,除非再有新model
師傅東 發表於 2012-3-9 20:53:56 | 只看該作者
AMAT 發表於 2012-3-9 11:27
都係O架.....

七人車呔,梗係要靜,慳油同埋舒適~

石橋呔嘅呔質係我用過嘅呔最咬地嘅!(私家車呔)
揸咁多年車,用過好多牌子,都係石橋最好!
最近幫公司車換咗套RE002,
呔質冇因為生產綫喺泰國而變得差咗!
用得過!
..................再講會俾人話賣廣告嘞!
係咁多!!