RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4641|回復: 20
打印 上一主題 下一主題
收起左側

估到有個咁既極品買家netherlkm

yukilyy 發表於 2012-3-16 19:45:04 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
本人出兩個分開post,分別兩條flickr link,呢位兄台pm我hold inifinte100a比佢,ok,面交時佢話motor呢?tt我話妳只hold左個esc,ok係誤會既你咪當面話唔要,我唔會投訴。比佢驗完佢問有冇brake架?我話of coz! 問佢玩咩車?佢話用黎玩船。。=.=!:汗,交收完轉頭打黎話點解冇sensor cable, 我話呢隻esc係冇跟,可到kws買。。。

補充內容 (2012-3-16 19:48):
http://bbs.rc-evo.com/forum.php?mod=viewthread&tid=249614

補充內容 (2012-3-16 19:48):
http://bbs.rc-evo.com/forum.php?mod=viewthread&tid=249615

補充內容 (2012-3-16 20:03):
點知今日佢打黎話唔識set, 然後我send左工房之前有人問過既link比佢,有片照跟都唔會唔識啦掛?,小弟開緊會都怕佢唔明一步步教佢set, 好啦以為佢搞掂左,點知轉頭又打黎話唔得。。。我開始懷疑佢有有冇用過esc,我話

補充內容 (2012-3-16 20:10):
不如拎出黎幫佢set,點知再三一問原來佢未買sensor cable, 我話呢隻esc一定要用有感sensor motor,我自己都係爬文自學,就炸型又話我唔早講冇又話冇sensor cabl又話

補充內容 (2012-3-16 20:12):
冇motor 跟。。我即時火滾當街kws媽叉佢!!!
lf2c 發表於 2012-3-16 20:15:07 | 只看該作者
照睇佢淨係hold電變姐....又冇話hold埋摩打....
而且樓主你都分開左係賣兩樣野架啦....
試問點可能會跟埋摩打比佢呀....所以我覺得係佢問題囉....
想用$350買晒兩樣野....冇可能囉.....

樓主| yukilyy 發表於 2012-3-16 20:27:29 | 只看該作者

RE: 估到有個咁既極品買家netherlkm

回復 lf2c 的帖子

多謝你師兄,因為呢個人搞到我成晚食飯都好唔開心,估唔到第一次放野就遇到咁唔愉快的經歷,下次有野掉了都唔放

補充內容 (2012-3-16 20:28):
費時一肚氣!!
lf2c 發表於 2012-3-16 20:28:27 | 只看該作者
下次應該打多句話見圖所有....有咩就跟咩....
請睇清睇楚先好購買....
lf2c 發表於 2012-3-16 20:30:16 | 只看該作者

扔左去又晒d...唔好咁諗呀....呢次只係一時唔好彩姐....唔好灰心啦....
因為係呢個遙控世界裡面有好多人係好想買到平野架

補充內容 (2012-3-16 20:33):
最緊要你出post果時唔好怕打得字多....
寧願講詳細d起碼到時佢反口彈你呢樣果樣你都可以更加大條道理大大聲媽叉佢嗎
 樓主| yukilyy 發表於 2012-3-16 22:44:32 | 只看該作者
我平時都係買野多,自問都冇呢d小家野,如果有經驗d直頭學d師兄咁講: 請自備功具試!

佢最離譜既係佢居然話我兩個post張相既flickr link係一樣!!! 我真係比佢吹到啤~~~~一聲, 我話我唔你講,上黎搵大家評理!
netherlkm 發表於 2012-3-20 19:15:58 | 只看該作者
你的電變是壞的,請你覆電話
AMAT 發表於 2012-3-20 19:35:37 | 只看該作者
就此問題,有版友向本人投訴賣家貨品乃損壞物品.

本網作出以下聲明:
1. 本網未見過有關物品,因此物品是否損壞本網任何人員均無從得知.本網任何人員均不會因為任何一方單方面報稱而判斷.
2. 交收時驗收清楚乃買賣雙方責任,如任何一方放棄當面驗測權利,責任在於放棄一方.
3. 如果賣方於出售時已經表明清楚如何測試,而買方放棄,乃買方責任.

由於此問題責任不在於賣方,而買方使用上亦非預設之情況(如必須使有感摩打或在遙控車上使用),因此賣方並不存在責任問題.

敬請留意
netherlkm 發表於 2012-3-20 19:44:23 | 只看該作者
因為賣方的電變是全新,無蕉插,無T插,無可能即場試。
我沒有裝上任何車,船,飛機,根本就無反應。
 樓主| yukilyy 發表於 2012-3-20 19:48:49 | 只看該作者
算啦,當我唔好彩全新都玩壞,又免得你之後又係咁打黎呢樣唔得果樣唔識, 你比返果唔知點解全新係車X樂買既"壞"電變我, 我比返$350你, 我費時比人話$350 都厄人! 我聴日call你!
netherlkm 發表於 2012-3-20 19:50:35 | 只看該作者
我可以俾賣家檢查,根本根反應都無,我都不是第一次交易
CUSCO 發表於 2012-3-20 19:59:11 | 只看該作者
回復 netherlkm 的帖子

你遇到一個禁好的賣家都吾珍惜,如果系D{極品賣家}.見你電話就吾會聽.PM都吾會應
 樓主| yukilyy 發表於 2012-3-20 20:06:52 | 只看該作者
為免爭咬,我到時會比張逆交收㯫,請買家到時簽收!大家玩RC都係求開心,無謂求氣!
carven.chow 發表於 2012-3-20 20:14:16 | 只看該作者
冇試又點知係壞
tiger1 發表於 2012-3-20 20:17:26 | 只看該作者
唔緊要,有啲友仔係咁。幾舊水送佢走
tiger1 發表於 2012-3-20 20:18:27 | 只看該作者
無謂同啲蠢人浪費時間
Allan007 發表於 2012-3-20 22:15:32 | 只看該作者
其實會唔會係買家唔識攪,隻野根本冇壞,全新野都好少壞。賣家肯回水,亦見得係有承擔之人。反正都要再約出黎,不如約出黎研究下,做好朋友啦
KKL 發表於 2012-3-21 20:08:38 | 只看該作者
自從比個 (30機) 賣家交易後玩失蹤, 希望各買家應當面試真, 如果試唔到就改期再約再試, 唔係賣家玩失蹤或唔應, 想呃錢.......事後想退錢好難啦
kahungboy 發表於 2012-3-21 21:03:58 | 只看該作者
嘩...再見面??
而家都咁勞氣
見到會唔會火遮眼...
 樓主| yukilyy 發表於 2012-3-21 23:27:57 | 只看該作者
冇野, 退返$比佢算

補充內容 (2012-3-22 08:48):
好啦....返到屋企試試焊返果motor, set一次,搞掂, 隻野根本冇問題,我估佢係REV 左Channel所以setup唔到, 一係焊錯綫or motor 有問題, anyway, 此交易已取消, 留返自用算