RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2216|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想加入f1…… fgx ok嗎?

lawrencechan 發表於 2012-5-2 00:04:04 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
Ching 想問下 買fgx 就咁跑 唔改野 夠跑嗎? 另外小弟爬過文 見到有位師兄炒完後分開兩半 有咁易爛嗎?
mr.a 發表於 2012-5-2 01:03:12 | 只看該作者
非常容易開的f1,好穩定,少甩尾,尤其用膠呔,偏向推頭,係支油壓差d,以上比較係用exotek 104同roche的改件f1比較,我同時玩這三部車,我覺得fgx算合新手玩架(用膠呔,綿呔無咁大分別,)希望你有用啦
kevin-ysl 發表於 2012-5-2 01:09:31 | 只看該作者
我都想知...FGX需要配備強勁動力先好跑嗎??
 樓主| lawrencechan 發表於 2012-5-2 09:44:23 | 只看該作者
回復 mr.a 的帖子

CHING, 唔該晒你丫,

想問多小小野, FGX 會唔會好易爛呢?? 因為我成日覺得一撞就會爛(當然我唔會拎黎撞啦, 但意外總會有)

仲有一樣野就係CHING 你用咩MOTOR 同電變呢?

我有個HW 60A + 5.5T 未用, 呢個會唔會太快呢??
soniccat 發表於 2012-5-2 18:49:54 | 只看該作者
不如等多陣喇,遲D好似有架前後水平放置避震機版本呀!勁像真呀!
ralphli 發表於 2012-5-2 19:06:09 | 只看該作者
我都想玩F1像真同有速度感,唔知現在買偉高嗰架好唔好,或是等多陣等出新款,我玩開D friend話 verII已好好玩,我亦都想知用咩嘢配搭,如servo ESC & motor........
cytnet 發表於 2012-5-3 21:04:34 | 只看該作者
我就等緊蛇仔1:8 f180喇
kevin-ysl 發表於 2012-5-3 23:58:26 | 只看該作者

回復 kevin-ysl 的帖子

F104 / F103會有多D資料...同時又少野煩!!!
啱新手多D~~~
feihome1 發表於 2012-5-4 02:09:24 | 只看該作者
F104啦!parts又多又齊!又啱新手!我地都係新手之麻!
 樓主| lawrencechan 發表於 2012-5-5 12:04:04 | 只看該作者
回復 soniccat 的帖子

咁大件事, CHING 知係咩型號嗎?? 網上有冇D 相流出黎睇睇?
 樓主| lawrencechan 發表於 2012-5-5 12:05:59 | 只看該作者
回復 cytnet 的帖子

嘩 CHING 勁丫, 好大部, 可惜我屋企容納唔到佢
 樓主| lawrencechan 發表於 2012-5-5 12:07:24 | 只看該作者
回復 feihome1 的帖子

CHING, 但星星D 野我覺得都幾貴下, 而家我自己有個後備電變同MOTOR, 所以想平平地玩住先. CHING 你用緊咩電變同MOTOR 嫁??