RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1621|回復: 5
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請問大家點樣固定 GCP 既電池?

Super169 發表於 2012-5-10 00:07:25 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
呢個問題其實第一日玩已經好想問, 不過又怕因為自己成日撞機, 所以至有問題.

家陣叫做可以控到一下, 唔會一起機就亂撞, 可以定住再周圍飛下, 但係舊電依然好易走位.
撞機就肯定會走位, 有時甚至完全無撞, 自己降落快得濟, 落地彈一下, 舊電就鬆左, 一定要再插番實.  否則唔係側埋一邊就打哂轉.

基本上, 每次起飛再落地, 除非果次收油收得好好, 落地無彈.
否則, 無論係撞機定係自己降落, 都要再插番賓舊電, 有時甚至成舊電飛左出黎, 真係好鬼煩.

我睇片見人地撞到反哂, 大力撞埋牆再彈落地, 都唔駛再插舊電, 直接在地面強力比油轉兩轉又飛番起.

唔知大家係點樣固定舊電, 係咪真係撞機都唔駛再插就飛得番無問題?
puff0901 發表於 2012-5-10 06:58:15 | 只看該作者
回復 Super169 的帖子

你嗰部係唔係Genius CP? 如果係試吓用少少寶貼, 貼住電池同起落架.
kamboy 發表於 2012-5-10 07:48:13 | 只看該作者
回復 Super169 的帖子

ching,
試下用膠紙黏厚o的
 樓主| Super169 發表於 2012-5-10 09:08:17 | 只看該作者

唔該哂先.  
我果部係 Genius CP, 之前試過塞 寶貼去個頭, 然後插舊電落去, 但係都唔多穩.  可能我落得唔夠.  
今晚試下兩樣一齊黎, 加厚舊電, 再加寶貼.
都想問問, 大家舊電本身鬆唔鬆既, 我插左入去, 只要機頭向上垂直部機, 再細細力搖兩下, 舊電都可以跌左出黎.  大家係咪都係咁既?
stephen_wan3003 發表於 2012-5-10 12:44:09 | 只看該作者
s1021076 發表於 2012-5-22 16:33:00 | 只看該作者
小心隊爆個電池架
我舊個個電池架比我1次意外…