RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5634|回復: 25
打印 上一主題 下一主題
收起左側

超好的售後,勁讚 SPEKTRUM

rcoolman 發表於 2012-5-23 12:04:16 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我用開的 SM10001 斷左天線 , 去 KWS 幾次都冇貨
兩個接收 SR 3000 同 SR3001 PRO 條天線又舊舊地 , 又有D 位裂 , 拆開過 , 條天線焊死 , 好難換 ...
索性唔玩車住 , 寄去維修
5 月 2 日 用 MAIL 同 HORIZON HOBBY 溝通
5 月 3 日郵政寄 掛號 (用 $ 42 )
5 月 15 日收到 排隊檢測
5 月 17 日交到檢測人員手裡
5 月 18 日就回覆 已完成維修及寄出 BY FEDEX ( FREE )
5 月 23 今天  , 拆盒打開 , 哇 , 新新新 , 兩個接收 比左 SR 3001 PRO 我 , MODULE 就修好左天線 , 封信 仲講 MODULE PRO CASE 冇哂 , 比左個 SRANDARD CASE 我 , TEST output power , bind , range and functions , all test pass

任何牌子電子野 都有機會壞 , 有良好維修部支援 , 的確好好多 , 不用等半年 , 一年 , 或者買過新
純粹個人用家分享 , 來回用了 20 天 , 又可玩車...

ken6159 發表於 2012-5-23 12:14:47 | 只看該作者
May I know the email address and mailing address, I also need the service.
Thanks CHING
valklai 發表於 2012-5-23 12:14:53 | 只看該作者
回復 rcoolman 的帖子

how to pay the maintance fee?? coz. I've one RX + TX want to fix.
 樓主| rcoolman 發表於 2012-5-23 12:27:47 | 只看該作者
 樓主| rcoolman 發表於 2012-5-23 12:29:40 | 只看該作者
回復 valklai 的帖子

My repair order charge is 0
No need to pay the fee
八旗統帥 發表於 2012-5-23 13:16:51 | 只看該作者

令人感動o既貼.呢d服務令人對rc產生正面o既動力.
valklai 發表於 2012-5-23 13:18:12 | 只看該作者

thx for sharing those information.
st_kuen 發表於 2012-5-23 13:44:19 | 只看該作者
Good sharing, thank you!!!
ken6159 發表於 2012-5-23 13:56:04 | 只看該作者

Thanks Ching
lingryan 發表於 2012-5-23 14:03:13 | 只看該作者
我也是Spektrum用家
讚!!
Bleed.Kaga 發表於 2012-5-23 14:05:05 | 只看該作者
讚!!

香港Team Powder, Speed Pation垃圾售後服務學下野啦
oasis 發表於 2012-5-23 14:58:18 | 只看該作者
回復 Bleed.Kaga 的帖子

agree!
tekin 發表於 2012-5-23 15:14:19 | 只看該作者
good service.
tonykeroro 發表於 2012-5-23 15:59:56 | 只看該作者
exo_oni 發表於 2012-5-23 16:38:29 | 只看該作者
如果其他公司可以參考下你地話幾好呢
 樓主| rcoolman 發表於 2012-5-23 16:49:46 | 只看該作者
 樓主| rcoolman 發表於 2012-5-23 16:55:29 | 只看該作者
八旗統帥 發表於 2012-5-23 13:16

令人感動o既貼.呢d服務令人對rc產生正面o既動力.

RC 個圈好細 , 品牌的口碑很重要 , 售後差 , 態度唔好 , 俾錢買難受..
SPEKTRUM 這經驗令我覺得佢公司做事效率很高 ...
得到的 , 比想像更多 ....
 樓主| rcoolman 發表於 2012-5-23 16:56:16 | 只看該作者
回復 Bleed.Kaga 的帖子

對 , 朋友的 SP 電變 3 個月了 , 還在等 ........等........等.......
samsamfish 發表於 2012-5-23 19:14:32 | 只看該作者
C hing 你的SPEKTRUM module  是on line shopping 在HORIZON HOBBY 處買.......那好服務是指HORIZON HOBBY........而不是SPEKTRUM ........請問我有理解錯嗎?.......

HORIZON HOBBY........我register 咗.....thx
Chrischu33 發表於 2012-5-23 19:32:29 | 只看該作者
THAT's why i will definitely buy spektrum later