RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4183|回復: 30
打印 上一主題 下一主題
收起左側

TREX450套裝機

大孖 發表於 2012-5-27 08:55:23 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
在KWS見到TREX450套裝機連遙控。本人有玩油直但未接觸過电直,想問此機可否Set Pitch Curve, Throttle Curve這些基本嘢,和可否做F3C動作?
kay1926 發表於 2012-5-27 09:19:17 | 只看該作者

可Set Pitch Curve, Throttle Curve 等.......等 . 連 futaba 6j 控,分開買低D。
3D 動作就考自己手指功刀?
 樓主| 大孖 發表於 2012-5-27 09:32:31 | 只看該作者
3C已勉強, 3D就自嘆不如。何解分開買會抵D?
kenl 發表於 2012-5-27 11:02:45 | 只看該作者
分開買一定貴好多啦,不過呢隻野 好多膠件,唔係咁好,買隻大陸出450pro空機都係幾百蚊,全金屬,都唔錯配件又平,配齊唔連控,二千o蚊,抵玩過台記D機好多
 樓主| 大孖 發表於 2012-5-27 11:18:26 | 只看該作者

請問大陸450Pro是否有Fly-bar,我玩吾到冇Fly-bar。配件在KWS有冇得賣, Thanks.
kenl 發表於 2012-5-27 11:36:31 | 只看該作者
有快把當然有啦,廣華街樓上鋪,兆萬格仔葙,深水埗飛非凡都有0件賣,仲有個人專賣450pro 0件嘅,佢乜都有得賣,唔優冇0件.我呢隻450pro新機都係有巴,改無巴.....

LamaV3 發表於 2012-5-27 12:26:53 | 只看該作者
大孖 發表於 2012-5-27 11:18
請問大陸450Pro是否有Fly-bar,我玩吾到冇Fly-bar。配件在KWS有冇得賣, Thanks.

師兄其實flybarless係會易玩d呢,我都係玩開有flybar機,但近來開始玩flybarless真易玩d呢,由其大風時人手修正都可以做少d呢
baslk 發表於 2012-5-27 12:54:38 | 只看該作者
kenl 發表於 2012-5-27 11:36
有快把當然有啦,廣華街樓上鋪,兆萬格仔葙,深水埗飛非凡都有0件賣,仲有個人專賣450pro 0件嘅, ...

pro個設計可以收理尾servo係機身入面,師兄你隻9257應該夠位,唔需要放係支尾通
ym34 發表於 2012-5-27 14:02:05 | 只看該作者
套裝機好塑膠下
 樓主| 大孖 發表於 2012-5-27 17:17:59 | 只看該作者
ym34 發表於 2012-5-27 14:02
套裝機好塑膠下

吾緊要,我以前玩Shuttle都是由最基本板玩起(塑膠),到基本技術夠時才換金屬雩件。
啊甘 發表於 2012-5-28 12:34:06 | 只看該作者
ym34 發表於 2012-5-27 14:02
套裝機好塑膠下

LOGO   仲塑膠
private 發表於 2012-5-30 08:47:21 | 只看該作者
C-hing 請問,深水埗飛非凡 在那裏? 謝!
LamaV3 發表於 2012-5-30 21:19:52 | 只看該作者
其實依套野真係唔算差, 價錢亦幾合理, 因為包晒砌好及set好晒, 對唔識砌機及set機既真係好方便, 台灣已經有好多開箱片既開箱就3D, 你係識飛既膠件一樣飛到, 但問題係今時今日買新機重玩Flybar機真係接收唔到囉, 好心Align賣貴少少出FBL RTF啦
leefung 發表於 2012-5-30 21:20:09 | 只看該作者
大陸有得賣阿....ALIGN 450 ProV2 3GX KX015080
你睇到個個系RTF套裝吧.....這個套裝不好.....唔想要flybarless可以選ALIGN 450 ProV2 3GX KX015080     想要flybarless  ALIGN 450 Pro V2 KX015082 希望幫到你了
 樓主| 大孖 發表於 2012-5-31 11:44:50 | 只看該作者
leefung 發表於 2012-5-30 21:20
大陸有得賣阿....ALIGN 450 ProV2 3GX KX015080
你睇到個個系RTF套裝吧.....這個套裝不好.....唔想要flyb ...

leefung兄,以上兩隻機是否不包遙控?我對砌油機是OK,但停留在JR X-3810階段,對2.4G好陌生,所以想知道跟機遙控是否可靠。
leefung 發表於 2012-5-31 12:33:26 | 只看該作者
大孖 發表於 2012-5-31 11:44
leefung兄,以上兩隻機是否不包遙控?我對砌油機是OK,但停留在JR X-3810階段,對2.4G好陌生,所以想知道 ...

我介紹比你個兩款機都是唔包控...你砌到油機,電機都無問題了....你個控好老了,換一個性能可靠d噶2.4g控吧,2.4g控而家好多野都有得set,比以前方便好多了....
 樓主| 大孖 發表於 2012-5-31 12:49:05 | 只看該作者
我識set V- curve 比引擎機,但電機個電子變速驚吾識set V-curve。
leefung 發表於 2012-5-31 12:54:34 | 只看該作者
大孖 發表於 2012-5-31 12:49
我識set V- curve 比引擎機,但電機個電子變速驚吾識set V-curve。

一樣甘set.....只是有少少不同。
kenl 發表於 2012-5-31 13:45:39 | 只看該作者
3810真係好老了,有冇CCPM功能先?有都可以用,冇都可以用泥玩無快把
 樓主| 大孖 發表於 2012-5-31 14:07:02 | 只看該作者
kenl 發表於 2012-5-31 13:45
3810真係好老了,有冇CCPM功能先?有都可以用,冇都可以用泥玩無快把

是有CCPM功能。當年以中價機來講是無敵。