RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: ….. [打印本頁]

作者: tkwcrash    時間: 2012-6-2 02:18
標題: …..

越野倉你好,請問你們可否考慮除了全日一個收費另外再開多個3小時收費??
因為我諗好多人都遇到我這樣的情況,比完$入場,玩第一或二餅電就爛野,玩得十幾分鐘就冇癮走人,又或者中午時間有幾個鐘時間想入倉偷跳,現在的收費對以上兩種玩家實在太高了,可否考慮平幾十開個3或4小時收費??謝謝

作者: alexf    時間: 2012-6-2 03:02
tkwcrash 發表於 2012-6-2 02:18
越野倉你好,請問你們可否考慮除了全日一個收費另外再開多個3小時收費??
因為我諗好多人都遇到我這樣的情 ...

支持, 支持
作者: alexf    時間: 2012-6-2 03:02

支持, 支持
作者: tonglau2000    時間: 2012-6-2 03:38
所以我起馬帶 2 架入去
作者: LAZER-ZXR_GP    時間: 2012-6-2 10:27
支持, 支持,因為有d人山長水遠入去,可能帶小左套太,但係泥到又唔想金快就走!但又想跑吓,跑一两排電又發現set就set得無乜問題,就只係帶小左套呔,就想走!!!但又比左錢,又唔知走好定唔走好!!!!!
作者: 車仔同學會    時間: 2012-6-2 10:35
SUPPORT~
作者: zeda    時間: 2012-6-2 10:38
支持, 支持

作者: turbo997    時間: 2012-6-2 10:39
傳聞未証實,可能會有人在場內開鋪.
作者: Mkflee    時間: 2012-6-2 10:48
支持....支持 !!!!!!
作者: st_kuen    時間: 2012-6-2 12:30
Support!! This is more flexible to those chings with nitro car which force to close the game at 7:00pm.
作者: powis    時間: 2012-6-2 12:54

又要偷跳又要平,你不如去Tko放狗吧啦。Lali 條track 對你們來說太難了
作者: tkwcrash    時間: 2012-6-2 13:12
powis 發表於 2012-6-2 12:54
又要偷跳又要平,你不如去Tko放狗吧啦。Lali 條track 對你們來說太難了

你唔一齊去TKO咁我點放狗呢又??
作者: tkwcrash    時間: 2012-6-2 13:37
powis 發表於 2012-6-2 12:54

sorry , 認錯人,以為你係我個FD,講錯野
作者: turbo997    時間: 2012-6-2 18:58

又係未經証實,
你的願望有機會成真
作者: oscarchoi    時間: 2012-6-2 20:01
分半曰計算都好的
作者: wcsly04    時間: 2012-6-2 22:19
support!
作者: crazynitro    時間: 2012-6-2 22:32
小弟覺得技術上一定可行,但在場主立場可以會但煩,3,4個鐘收你幾多錢,山長水遠入到去(我一來一回都要最小個半鍾)架車無事無干都唔會玩幾粒鍾就走(除非住付近),另外除非你自動自覺走人,唔係D工作人員出聲就好老土
我以前都係玩街,而家入場玩會帶多幾架後備車,同做好D準備工作,Check好D架車,帶定D容易爛的零件,以免死左架車無得玩,
作者: turbo997    時間: 2012-6-2 22:45
亦有傳會分開1/10,1/8
但未証實
作者: 50270898    時間: 2012-6-2 22:48
現時都有三小時收費
就係$150三小時

一小時都有
就係$150一小時

作者: turbo997    時間: 2012-6-2 22:55
亦有可能有CLub Race!!
作者: 赤目軍馬    時間: 2012-6-2 23:40
又有奇人奇想
作者: 22年    時間: 2012-6-2 23:44
回復 tkwcrash 的帖子

師兄點解唔按每小時計?一係叫亞譚比我地五蚊玩一排電或者一缸油仲正。
作者: 赤目軍馬    時間: 2012-6-3 00:08
每次玩去管理處買飛仔
作者: 赤目軍馬    時間: 2012-6-3 00:09
十足荔園番生。
作者: 赤目軍馬    時間: 2012-6-3 00:16
一日買十張飛仔有冇八折呀?
作者: tkwcrash    時間: 2012-6-3 00:23
22年 發表於 2012-6-2 23:44

師兄點解唔按每小時計?一係叫亞譚比我地五蚊玩一排電或者一缸油仲正。

五蚊太平了,最少20蚊啦
作者: tkwcrash    時間: 2012-6-3 00:39

咁又點解下午五時後入場又100元呢,我有時番夜,日頭想跳幾個鐘咋
作者: sex8088    時間: 2012-6-3 01:19
i also have case, 2 hour playing and then broken , final 無得玩
作者: hing1972    時間: 2012-6-3 02:15
其實可以計時鐘都OK丫…
因為真係未必人人可以玩Full Day…
或者星期一至五可以時租,星期六、日及紅日就冇…
二十元一小時收費都合理丫!
希望場主諗諗
作者: powis    時間: 2012-6-3 02:40
都係個句如果唔想比百五又驚爛野又無時間的話去TKO玩最適合.或者改玩Touring 去JV玩都係一蚊都唔洗比.
作者: wakeupjerry    時間: 2012-6-3 02:54
今時今日得廿蚊都費事招呼你呀!最底工資都廿八啦大佬!
作者: tkwcrash    時間: 2012-6-3 04:43
hing1972 發表於 2012-6-3 02:15
其實可以計時鐘都OK丫…
因為真係未必人人可以玩Full Day…
或者星期一至五可以時租,星期六、日及紅日就 ...

我覺得二十元一小時太便宜了,其實我希望3小時$100都OK
作者: Evo露筍    時間: 2012-6-3 08:20
問題係未必個個自律真係夠鐘就走,而且咁多車咁多人,點知邊個打邊架,而且又要浪費人手去管理,我覺得係完全唔work
作者: 22年    時間: 2012-6-3 09:18
越野倉大約投資左幾錢每月營運要幾錢大家心中有數,可唔可以諗得遠D?收你廿蚊一個鐘或者一百蚊三個鐘請問上面咁多位讚成0既師兄係米會日日去? 一個星期玩足五日你不如月租啦!如果愈黎愈多人下下為左慳一百幾十提出D咁0既建議,相信大家好快要返去TKO同南生圍放狗。              純個人感受,不喜勿看,謝謝!
作者: hkBuggyboy    時間: 2012-6-3 12:46
Evo露筍 發表於 2012-6-3 08:20
問題係未必個個自律真係夠鐘就走,而且咁多車咁多人,點知邊個打邊架,而且又要浪費人手去管理,我覺得係完 ...

認同  Hard to manage
作者: benlau    時間: 2012-6-3 13:08
妙想天開,算巴啦!香港係自由講。
作者: euro614    時間: 2012-6-3 13:12
22年 發表於 2012-6-3 09:18
越野倉大約投資左幾錢每月營運要幾錢大家心中有數,可唔可以諗得遠D?收你廿蚊一個鐘或者一百蚊三個鐘請問上 ...

在汽車forum好多人為泊車平,就泊老遠再轉車去目的地。通常都俾人寸,楂得車咁計較,不如唔好楂,坐公車,甚至被寸無錢就唔學人楂車。

搬返同一道理來RC版講,入得場都咁計較,就唔好學人入場玩,去樓下放狗算吧!再刻薄d,無錢唔好學人玩RC。

肺腑之言,不喜勿回.
作者: wildbruiser    時間: 2012-6-3 20:56
其實可以分段收費,半日收費150,全日收費又係150
不喜吾好插
作者: TKOFANS    時間: 2012-6-4 00:16

del;;;;

作者: tonykeroro    時間: 2012-6-5 01:12
2小時,1小時,1分鐘都有~樣樣收費都有~
一律街坊價HKD150
作者: ken8298    時間: 2012-6-5 05:45
個倉開左2個月就以經咁多花臣$150姐............去tko玩又曬又無瓦遮頭急屎又要走到老遠又無水買.....問心150算平啦......場主肯收夜D開早D星期2都開埋300我都比呀
作者: ralphli    時間: 2012-6-5 11:13
有要平有要正有要有得玩..........................你去開個場
作者: 22年    時間: 2012-6-5 13:34
小弟有個建議不如叫亞譚出時間儲值咭啦!你鐘意買一百又得,買二十又得!玩完一轉車即刻Doo返出閘可以慳!出去食煙Doo返出閘又可以慳!到時想偷跳一缸油一排電又唔洗再出post問可唔可以乜乜物物,玩幾多分鐘計幾多分鐘最0岩!! 一步到位唔使再有任何煩惱!純個人建議,不喜勿小。
作者: tonglau2000    時間: 2012-6-5 13:41

好似打枱波咁, 一個鐘無爛野, 行埋寫字摟到, 吾該 mark 鐘再起  
作者: euro614    時間: 2012-6-5 13:48
22年 發表於 2012-6-5 13:34
小弟有個建議不如叫亞譚出時間儲值咭啦!你鐘意買一百又得,買二十又得!玩完一轉車即刻Doo返出閘可以慳!出 ...

咁係唔係每人身上要有AMB 計出入時間?

作者: ralphli    時間: 2012-6-5 14:02
講來講去個個都想唔洗錢玩
作者: rcdllmo    時間: 2012-6-5 17:15
不如整個打卡鐘, 一人一張卡,  埋單就攞卡去比錢
作者: ford    時間: 2012-6-5 20:32
個埸未開之前傳2OO我都覺得
值,家陣有over 20% discount
我哋覺得場主難做
作者: 22年    時間: 2012-6-6 14:25
ford 發表於 2012-6-5 20:32
個埸未開之前傳2OO我都覺得
值,家陣有over 20% discount
我哋覺得場主難做

福特兄講多無謂!幾時偷跳翻一次大轆車先!!
作者: ford    時間: 2012-6-6 14:39

回復 22年 的帖子

22兄,我哋係閒日vip,因為2点開場計,玩油車到7点
徐番要30蚊個鐘..........計落閒日玩貴過假期玩.but i like to spend!!
過一兩日會落去了
作者: euro614    時間: 2012-6-6 15:27
ford 發表於 2012-6-6 14:39
回復 22年 的帖子

22兄,我哋係閒日vip,因為2点開場計,玩油車到7点

我有機會星期五去喎,Ford師兄好耐無在車場見。
作者: GARYLAMLAM    時間: 2012-6-6 16:48
support 150都ok      不個係怕一開波 壞車    買定parts 安全d
作者: nitrotruck    時間: 2012-6-7 15:41
回復 powis 的帖子

讚同powis 兄講法, 一擊即中要點唔會好似某d師兄在車場當面就扮nice上網又要發表意見串人轉頭又驚得罪人整多句客氣說話安撫返人, 果然真男人 我都覺得而家$150 已經低於市價! $200-250都值!!! 始終車場有返一定質數

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2