RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6510|回復: 34
收起左側

86真係重拾玩車慾望?

AMAT 發表於 2012-6-24 22:59:24 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

登錄/註冊後可看大圖

講真,果日同老婆講開話有錢買跑車......
俾我都會買架86唔買法拉利......法拉利係快,但唔可以日日揸,但係86係真係可以日日揸,同埋適合唔同場合......
呢部最新TRD版......唔駛講啦.....正到爆~

http://www.trdparts.jp/2012_conceptcar/86performanceline.html
gtimax 發表於 2012-6-24 23:10:25 | 顯示全部樓層
唔快既跑車買黎做咩? 以前86係平價跑車, 現在已升級為FR代表, 雖然唔係太貴, 但輸成條街真係講唔通, 睇佢條條試車片都係輸..........如果渣個殼同個名就太貴了, 等subaru sti 加個大turbo比佢就會快,但冇50個你都唔駛林........
http://www.youtube.com/watch?v=aNUL9eQO5Q0
 樓主| AMAT 發表於 2012-6-24 23:20:48 | 顯示全部樓層
如果你攞佢嚟咁比....好多車快過佢添.....

但佢出個重點唔會話直路有幾快,係操控O既快感,而唔係瘋狂馬力快感.
要快要勁,買架M1或GOLF R就搞掂.

味道係唔同.
回答 發表於 2012-6-24 23:22:12 | 顯示全部樓層

true though, for almost 400k for a 200hps(jap standard), it is too expensive.
gtimax 發表於 2012-6-24 23:38:04 | 顯示全部樓層
我唔係反對FR, 我自己係FR祟拜者, 86出我都好大祈望, 但冇馬力點算呢?
操控好=唔快? 40萬我接受唔倒羅.......  一部十幾廿年既"型格梯R"都快過佢, 科技是進步不是退步!
再一次講我不是唱反調, 只是表達內心的失望
gtimax 發表於 2012-6-24 23:40:16 | 顯示全部樓層
補番一句TRD板真係型到爆,行出街超閃!
Sin 發表於 2012-6-24 23:59:28 | 顯示全部樓層
S15 Spec. R has better performance, if you can find a "straight" one
gtimax 發表於 2012-6-25 00:06:28 | 顯示全部樓層
altezza , FR layout , without power = useless
S15 , the best FR japan sport car in history
gtimax 發表於 2012-6-25 00:28:12 | 顯示全部樓層
gtimax 發表於 2012-6-25 00:06
altezza , FR layout , without power = useless
S15 , the best FR japan sport car in history

agree FD is great car ! but eat engine oil and fuel
beebone 發表於 2012-6-25 00:29:46 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2012-6-24 22:59
講真,果日同老婆講開話有錢買跑車......
俾我都會買架86唔買法拉利......法拉利係快,但唔可以日日&#25 ...

老實講到你有錢唔會咁想.
法拉利可以日日揸, 你睇幾多人日日揸返工??!?!?
wave 發表於 2012-6-25 09:49:35 | 顯示全部樓層
哩架野係海運試坐過,坐上去幾有戰意,隻腳申直黎揸,
不過睇完價錢,再睇睇佢個spec. 真係貴左d,望一望個brake 仲係用單大傘
個sales同我講好多都訂左自動波,唔知真定假
不過價錢貴可能同日元上升有關.
snowsenki 發表於 2012-6-25 11:07:53 | 顯示全部樓層
beebone 發表於 2012-6-25 00:29
老實講到你有錢唔會咁想.
法拉利可以日日揸, 你睇幾多人日日揸返工??!?!?

我有架458的話。。唔好話返工。。去便利店都揸去。。。
snowsenki 發表於 2012-6-25 11:24:50 | 顯示全部樓層
wave 發表於 2012-6-25 09:49
哩架野係海運試坐過,坐上去幾有戰意,隻腳申直黎揸,
不過睇完價錢,再睇睇佢個spec. 真係貴左d,望一望 ...

鬼咩。。86RC都係1,990,000円 1對0.6/0.7就平。。。。

性能價格比的話。。。。86反而真係好低。。。
好唔好玩我未揸過。。。
不過以咁Ge價格。。。我会買2手 Evo X/GT-R或370Z。。。。
3剖車我都係日本揸過。。。。我唔應為新86好過呢3架。。。
peter7 發表於 2012-6-25 12:44:24 | 顯示全部樓層
駕駛樂趣唔一定得個快字。一代MR2 同MX-5都唔係快車但駕駛樂趣評價很高嘅日本車。
RCandylau 發表於 2012-6-25 13:25:22 | 顯示全部樓層
講真,如果我有$買架拉利都唔買86.....法拉利唔係一定要快,但就去街市都會日日揸,
呢DTRD版86......唔駛講啦.....果D改C域改響喉鬼殺咁嘈又唔去既死飛仔先至以為好勁先至買
leoslt 發表於 2012-6-25 15:50:29 | 顯示全部樓層
夠身和易養才是重點, 雖然三保一定唔平.
有台灣網站介紹過內籠, 都幾靚, 但好似沒有鈦盤轉波.
車仔同學會 發表於 2012-6-25 16:11:44 | 顯示全部樓層
請問改到相中咁要幾錢?
beebone 發表於 2012-6-25 23:45:29 | 顯示全部樓層
leoslt 發表於 2012-6-25 15:50
夠身和易養才是重點, 雖然三保一定唔平.
有台灣網站介紹過內籠, 都幾靚, 但好似沒有鈦盤轉波.

保修麻煩, 好用唔用用水平對向
snowsenki 發表於 2012-6-26 01:26:59 | 顯示全部樓層
我只可以話。。。漫画始終係漫画。。。將之前架Ae86神化過頭。。。
Scania 發表於 2012-6-26 08:00:25 | 顯示全部樓層
test   
hh