RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 28074|回復: 36
收起左側

昨天睇戲,先知咩係8000轉,兩咪車,真係得嗎?

hydrogen9999 發表於 2012-6-27 08:31:01 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟技術有限,睇來睇去都唔明點解會做到,有沒有高手可以解釋下? thanks!
private 發表於 2012-6-27 08:49:00 | 顯示全部樓層
是否吊極力子! 不過好傷!
ricksonchow 發表於 2012-6-27 09:27:13 | 顯示全部樓層
timso 發表於 2012-6-27 09:29:57 | 顯示全部樓層
空波八千轉先,然後拍落一波,彈clutch,再做heel toe
beebone 發表於 2012-6-27 10:00:03 | 顯示全部樓層

主要係高轉彈clutch打滑burn O太, 一打滑倒打8字都得啦
beebone 發表於 2012-6-27 10:02:12 | 顯示全部樓層
private 發表於 2012-6-27 08:49
是否吊極力子! 不過好傷!

街用極力子就要吊, 吊係會傷.  Racing clutch 無死火位一定要高轉咬入去就無問題.
beebone 發表於 2012-6-27 10:06:05 | 顯示全部樓層
timso 發表於 2012-6-27 09:29
空波八千轉先,然後拍落一波,彈clutch,再做heel toe

依家好多車有rev limiter, 空轉過唔倒4000rpm ga.
空波8千轉仲點入倒一波呢? 同索牙都爆啦.
一波彈完clutch再heel toe來做咩? 仲有波可以落?
painasonic 發表於 2012-6-27 10:06:12 | 顯示全部樓層
重要加上左腳落brake. Left foot braking 先得㗎^_^。不過唔好係街玩
timso 發表於 2012-6-27 10:12:26 | 顯示全部樓層
beebone 發表於 2012-6-27 10:06
依家好多車有rev limiter, 空轉過唔倒4000rpm ga.
空波8千轉仲點入倒一波呢? 同索牙都爆啦.
一波彈完 ...

套戲裡面係呃傻仔,剪接問題~~
kevin-ysl 發表於 2012-6-27 10:20:13 | 顯示全部樓層

空轉8000入一波彈極力子再左腳BREAK!!
令到車輪打滑...印住左腳控制行車...
加上轉向...架車橫移向邊都得!!
首要係唔好比架車嚇親!!
最驚嚇係架車4000-6000著TURBO果下再上8000~~~
架車會好惡....跟住彈極力子同左腳BREAK動作要快!!一般極力子免問!!
beebone 發表於 2012-6-27 10:28:06 | 顯示全部樓層
timso 發表於 2012-6-27 10:12
套戲裡面係呃傻仔,剪接問題~~

不過真係有人問
timso 發表於 2012-6-27 10:39:13 | 顯示全部樓層
beebone 發表於 2012-6-27 10:28
不過真係有人問

我會用朋友d戰車試試~~ 自己部愛車就免了~~
kevin-ysl 發表於 2012-6-27 10:40:30 | 顯示全部樓層
我以前架飛雞S13做到喎...
主要用黎BURN呔同打8字用!!
但係就唔使8000轉都得囉~~~
不過8000會做得順滑D~~~
第一代漂移人好多都做到喎!!
bitmap 發表於 2012-6-27 10:48:05 | 顯示全部樓層
回復 hydrogen9999 的帖子

8000轉,兩咪車泥做乜 ??
gimsink 發表於 2012-6-27 11:38:43 | 顯示全部樓層
戲嘅野, 睇完就算, 唔好乱泥呀, 因為好多理論上应該得旣野唔一定架, 例如睇戲只要打通任督二脈就应該可以練成九阳神功.....
ricksonchow 發表於 2012-6-27 12:03:46 | 顯示全部樓層
落Brake FR 車就話可以用黎玩下Burn out 同打下白鴿轉, FF 就真係諗唔到有咩用, 要Burn out 拉住個手制搞掂
 樓主| hydrogen9999 發表於 2012-6-27 13:27:36 | 顯示全部樓層
kevin-ysl 發表於 2012-6-27 10:20
空轉8000入一波彈極力子再左腳BREAK!!
令到車輪打滑...印住左腳控制行車...
加上轉向...架車橫移向邊都得 ...

我最唔明就係唔樣彈極力子再左腳 break? 彈極力子果下應該會即時彈前,已經撞鬼左
bcr2000 發表於 2012-6-27 13:38:43 | 顯示全部樓層
timso 發表於 2012-6-27 10:39
我會用朋友d戰車試試~~ 自己部愛車就免了~~

咁都得 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jypepe 發表於 2012-6-27 13:50:11 | 顯示全部樓層
hydrogen9999 發表於 2012-6-27 13:27
我最唔明就係唔樣彈極力子再左腳 break? 彈極力子果下應該會即時彈前,已經撞鬼左

阿"生抽"哥仲要棟o向架車前面
timso 發表於 2012-6-27 14:38:19 | 顯示全部樓層
bcr2000 發表於 2012-6-27 13:38
咁都得 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

車房車~~ 仲要係兩門死飛仔個種,踩死佢都得