RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1769|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有關舊BUGGY想Ching門幫忙

faifaioscar 發表於 2012-8-25 22:59:26 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟近幾個才玩返RC,因為想完童年夢,買咗部Hotshot同草蜢,車本身跟電變同摩打,想請問本身跟的電變同摩打夠唔夠玩,同用乜servos,同如果要換電變摩打有乜好介紹。麻煩晒cning門,thank you.
beat 發表於 2012-8-25 23:21:34 | 只看該作者
普通玩Futaba S3003 ok ga...
wingky 發表於 2012-8-25 23:34:57 | 只看該作者
夠玩,想快少少就換sport tuned motor.
tiger1 發表於 2012-8-26 01:17:17 來自手機 | 只看該作者
唔使太講究
exo_oni 發表於 2012-8-26 15:37:21 | 只看該作者
ThomasZ 發表於 2012-8-26 23:19:27 | 只看該作者
同道中人
我都唔敢玩太快, 打算買隻靚D的有刷摩打玩下算了, 童年夢想無諗過今時今日玩無刷快過油車。
而且有刷摩打好處係對電的要求甚低, 一排普普通通的電有排玩, 唔似無刷咁幾分鐘玩完。
我買左隻45蚊的23T有刷落HOTSHOT度用16齒, 都略慢唔夠架HOLIDAY用黑豬19齒快。
 樓主| faifaioscar 發表於 2012-8-27 21:40:29 | 只看該作者
多謝ching們的意見,我又想問,佢本身跟104bk電變,請問可以用7.4vlipo電嗎?因之前扒文話要加什麼bec,請問是什麼呢?麻煩晒。
tarotrex 發表於 2012-8-28 10:35:34 來自手機 | 只看該作者
faifaioscar 發表於 2012-8-27 21:40
多謝ching們的意見,我又想問,佢本身跟104bk電變,請問可以用7.4vlipo電嗎?因之前扒文話要加什麼bec,請問是 ...

104BK 有lipo cut off 所以吾洗理BEC!配黑豬是最佳玩樂級享受!只要有伴大家級數一樣就好好玩!再上可以用60AESC 但是都吾好配少過10、5T. 部車會散㗎!
 樓主| faifaioscar 發表於 2012-8-28 14:02:04 | 只看該作者
唔該晒ching,不過我冇朋友一齊玩,自得己玩