RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3974|回復: 27
打印 上一主題 下一主題
收起左側

今日終於買左車了~

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
諗左咁耐~諗過gp,awd......
又等到琴日出糧~今日終於出左去買左部TA-05.....加加埋埋成2k......
個心即時痛一痛....淨係整好個殼....第一次玩車唔太識整~整到好樣衰....

仲有我想問份說明書第2part要砌個兩舊野...其實係要扭實定係點...
我整好左個兩舊野....一舊就實得濟...一轉就成舊一齊轉..
另一舊就鬆d中間轉下又得成舊轉又得...其實邊舊先砌岩~~~
我好驚砌錯到第日行起上黎都唔知邊舊有問題~~~thx
SPOONACCORD 發表於 2006-11-8 02:22:11 | 只看該作者
幾時有photo睇呀€
GigaRacer 發表於 2006-11-8 02:30:44 | 只看該作者
原帖由 ├KEVIN┤ 於 2006-11-7 10:13 發表
諗左咁耐~諗過gp,awd......
又等到琴日出糧~今日終於出左去買左部TA-05.....加加埋埋成2k......
個心即時痛一痛....淨係整好個殼....第一次玩車唔太識整~整到好樣衰. ...

Excellent!!!  I just finished my TA05 as well  
Did you mean the differential?  Better 扭實 d d, and it's not very hard to adjust it later.  扭實 better than 鬆 and lose the parts.  

Which body did you buy?
AlexFiona 發表於 2006-11-8 02:47:21 | 只看該作者
恭喜晒 (又多個人跌落毒海啦 )
因為我冇TA05說明書, 你指果兩舊係吾係差速呀?
如果係就兩舊都吾岩啦, 只要小小緊, 吾會鬆就OK.
soilderman83 發表於 2006-11-8 03:32:06 | 只看該作者
原帖由 AlexFiona 於 2006-11-8 02:47 發表
恭喜晒 (又多個人跌落毒海啦 )
因為我冇TA05說明書, 你指果兩舊係吾係差速呀?
如果係就兩舊都吾岩啦, 只要小小緊, 吾會鬆就OK.

No need to sleep ka,man!
kelvinblstz 發表於 2006-11-8 08:31:20 | 只看該作者
我架05砌左5個鐘=.="
比心機吧~
 樓主| ├KEVIN┤ 發表於 2006-11-9 01:51:01 | 只看該作者
我諗我可能要多你一陪時間.....第一玩真係.....
砌到好無奈......整黎整去都整唔好....又要搵(羅絲)個d......
SPOONACCORD 發表於 2006-11-9 01:53:47 | 只看該作者
慢慢啦~
AlexFiona 發表於 2006-11-9 01:54:53 | 只看該作者
原帖由 ├KEVIN┤ 於 2006-11-9 01:51 發表
我諗我可能要多你一陪時間.....第一玩真係.....
砌到好無奈......整黎整去都整唔好....又要搵(羅絲)個d......

慢慢來啦 , 砌車"千其"(同音)吾好心急, 如果吾係砌錯野吾知重大鑊
SPOONACCORD 發表於 2006-11-9 02:07:37 | 只看該作者
鐽曬牙夠pk啦~
GigaRacer 發表於 2006-11-9 05:53:31 | 只看該作者
Fast run on my TA05, very smooth, but....

the front dog bone seems locking the wheels when it turn???  
ansonlau 發表於 2006-11-9 09:23:09 | 只看該作者
師兄你架 TA-05 買o左幾錢呀 ??
係邊間買平呀 ?
 樓主| ├KEVIN┤ 發表於 2006-11-10 03:38:39 | 只看該作者
我岩岩開始玩....唔係師兄耶~
係創x買~唔記得$730定$790....但我買下買下加埋成2k埋單........
早知買TT01好過~$900好似全包~哈哈
中遠 發表於 2006-11-10 04:19:21 | 只看該作者
買車果種開心係難以形容。。。
GigaRacer 發表於 2006-11-10 06:11:45 | 只看該作者
原帖由 ├KEVIN┤ 於 2006-11-9 11:38 發表
係創x買~唔記得$730定$790....但我買下買下加埋成2k埋單........

Ok la.  Buy TA05 will be cheaper than buy a TT01, and then "sum c c" upgrade to TA05 later....
kelvinblstz 發表於 2006-11-10 08:27:23 | 只看該作者
原帖由 ├KEVIN┤ 於 2006-11-10 03:38 發表

全包~係無錯.......
但係全set咁~好似白痴rc=.="
qazxswedcrty 發表於 2006-11-10 13:50:19 | 只看該作者
幾時砌完啊影副相睇下好喎
 樓主| ├KEVIN┤ 發表於 2006-11-11 00:50:34 | 只看該作者
原帖由 kelvinblstz 於 2006-11-10 08:27 發表

全包~係無錯.......
但係全set咁~好似白痴rc=.="

因為本身我好想S15 or R34個款~~
但諗諗下都係買TA05好d....

仲有我想問天水圍個場係邊...幾錢入場費~thx~~

樓主| ├KEVIN┤ 發表於 2006-11-11 00:51:41 | 只看該作者
原帖由 qazxswedcrty 於 2006-11-10 13:50 發表
幾時砌完啊影副相睇下好喎

每晚砌一陣~琴晚砌好左....
但d相影親都6,700kb....上傳唔到...
又唔識整細張d....
12cm 發表於 2006-11-11 01:46:37 | 只看該作者
我想問其實 TA05 改用新搖臂...要有咩效果...值唔值得換呢?...因為改呢份野...都幾貴下 WOR