RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3776|回復: 20
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請教咁多位玩開亞拓既ching!!

URIKA 發表於 2012-10-4 19:34:43 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟本身飛開華科爾 但係近日試左亞拓既450之後
完全中毒 想轉玩亞拓 有幾點想請教1下

我買左450之後多數都會買個像真殼加上去飛
各位ching會建議我買RTF既450 PLUS(今日行過MK既現_ 入面既同事建議我買呢隻)
定係單買機 再買控呢??
本身幾鐘意450 PRO DFC(WITH 3GX SYSTEM) 或者 450 SPORT V2
但係見佢地都唔連控...

唔知咁多位CHING點睇呢!!!
感謝幫忙!! 無限感激!!
chiu 發表於 2012-10-4 20:12:32 | 只看該作者
450 PRO DFC(WITH 3GX SYSTEM) is suggested. Torque tube for 像真殼 is more convenience in installtion and maintenance.
 樓主| URIKA 發表於 2012-10-4 20:19:08 | 只看該作者

另外想請教.. 如果淨買1架套裝機 個控可以係邊度睇呢?!
因為係亞拓官網搵唔到../_\ 想平平地盡快入左手先A_A
LamaV3 發表於 2012-10-4 20:36:37 | 只看該作者
唔好買RTF既450 PLUS啦, 買套Trex 450 Pro 3GX 啦, 三千幾包晒所有電子野, 只需買套控就玩得, 算好抵玩! 其實DFC好敏感唔係太合新手呢
另外Align有好幾隻像真殼比450用, 你睇中邊款未??
除左Align外, 雷虎E325都有兩款像真殼都一樣好靚, 可考慮埋
 樓主| URIKA 發表於 2012-10-4 20:45:49 | 只看該作者
LamaV3 發表於 2012-10-4 20:36
唔好買RTF既450 PLUS啦, 買套Trex 450 Pro 3GX 啦, 三千幾包晒所有電子野, 只需買套控就玩得, 算好抵玩! 其 ...

3千幾蚊都仲係係預算之內!! 不過我擔心個控會太貴
因為我都唔會拎黎玩花式架 都係打算hold下機 玩下航線..
所以想揀架穩定易飛 但係本身對亞拓0認識

睇中下面link個2個
http://item.taobao.com/item.htm? ... da238&id=9362332251
http://item.taobao.com/item.htm? ... da238&id=9363647585

同時都考慮緊係淘寶買機+殼好 定係係旺角既現_買
今日行左入去睇 見佢2個殼都有貨係度.. 又有好多450系列可以揀

我對太軍用既機款麻麻地  反而鐘情係救援/平民既機款多
ykyip86 發表於 2012-10-4 21:55:31 | 只看該作者
師兄你玩航道就唔好買3G,買有平
bike 發表於 2012-10-4 22:12:32 | 只看該作者
師兄整多個多槳頭,會正好多

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| URIKA 發表於 2012-10-4 22:14:17 | 只看該作者
bike 發表於 2012-10-4 22:12
師兄整多個多槳頭,會正好多

呢個會整呀!!! 但係同時都有個問題 係咪所有450既都換到3頭/5頭?!
有把同冇把有冇分別?!

多多指教多多指教
 樓主| URIKA 發表於 2012-10-4 22:14:45 | 只看該作者
ykyip86 發表於 2012-10-4 21:55
師兄你玩航道就唔好買3G,買有平

但係冇把像真D@@
16vale 發表於 2012-10-4 23:50:59 | 只看該作者
玩像真,小弟覺得如要亞拓,買sport…皮帶機改殼多樣化D,3GX貴夾唔好,大陸只ZXY3G仲好,
不過你改 3…4…5旋頭都要set好機,玩定先改機殼,唔系就煩死!
 樓主| URIKA 發表於 2012-10-5 00:10:25 | 只看該作者
16vale 發表於 2012-10-4 23:50
玩像真,小弟覺得如要亞拓,買sport…皮帶機改殼多樣化D,3GX貴夾唔好,大陸只ZXY3G仲好,
不過你改 3…4… ...

CHECK左D資料同問左D CHING
發覺原來亞拓既450裝像真殼 本身450機身個D PARTS有1半係用唔著..
再加上我只飛航線.. ZXY 3GX個D都分別不大~_~
而家個計劃應該係: RTF SET 450 PLUS + 像真殼飛住先
之後再升級去3漿頭A_A

玩到熟左先再考慮買架PRO DFC A_A
ecat 發表於 2012-10-5 11:15:28 | 只看該作者
3GX 真係唔好買, 用過怪怪地..... ZYX 好過佢.
LamaV3 發表於 2012-10-5 21:13:54 | 只看該作者
ecat 發表於 2012-10-5 11:15
3GX 真係唔好買, 用過怪怪地..... ZYX 好過佢.

都唔係喎, 我都飛左3GX 500好一段日子, 做一般3D都好定喎, 我係富山識好多師兄都係飛3GX呢
LamaV3 發表於 2012-10-5 21:15:29 | 只看該作者
URIKA 發表於 2012-10-4 20:45
3千幾蚊都仲係係預算之內!! 不過我擔心個控會太貴
因為我都唔會拎黎玩花式架 都係打算hold下機 玩下航 ...

這款OK嗎??

登錄/註冊後可看大圖

LamaV3 發表於 2012-10-5 21:38:08 | 只看該作者
另外450Plus將會有ALIGN T-REX 450 PLUS DFC RTF發售
ecat 發表於 2012-10-5 22:10:03 | 只看該作者
LamaV3 發表於 2012-10-5 21:13
都唔係喎, 我都飛左3GX 500好一段日子, 做一般3D都好定喎, 我係富山識好多師兄都係飛3GX呢 ...

http://www.rcpro.net/forum/viewthread.php?tid=15197
http://helifreak.com/showthread.php?t=325379

我就一定唔會再用law, 當自己唔曉set算了, 至少ZYX 容易set, 又平
ecat 發表於 2012-10-5 22:12:34 | 只看該作者
 樓主| URIKA 發表於 2012-10-6 00:15:28 | 只看該作者

正啦直頭XD
不過DFC版既RTF有冇多d資料睇睇?!如果唔係貴太多 又多D金屬PARTS會考慮等佢@@

bike 發表於 2012-10-6 01:24:25 | 只看該作者
URIKA 發表於 2012-10-6 00:15
正啦直頭XD
不過DFC版既RTF有冇多d資料睇睇?!如果唔係貴太多 又多D金屬PARTS會考慮等佢@@

師兄呢次你無搵錯人,ecat師傅d像真機好正,係另一個網站,
幾年前佢同另一個師傅,玩像真機已經玩到好出名,簡直神級咁勁
http://modelheliclub.org/forum/viewthread.php?tid=15735&highlight=%2Be-cat
ecat 發表於 2012-10-6 10:22:57 | 只看該作者
bike 發表於 2012-10-6 01:24
師兄呢次你無搵錯人,ecat師傅d像真機好正,係另一個網站,
幾年前佢同另一個師傅,玩像真機已經玩到好出 ...

wah...太誇張了...其實好多大師兄都有玩, 不過我鍾意post下相同video 姐
有時間上下rcgroups.com 睇下, 個度D人就真係強.