RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3469|回復: 22
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新丁想問問

R8fky 發表於 2012-11-7 14:17:13 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
如果我買一部套裝機 Mini CP 連支DEVO 10控, 支控是否也可以玩V120D02S這類機的?還有可以玩到邊種類型的機? 另外想問在網上買話空機的,反嚟需唔需要加番接收器的不要見怪 小弟冇乜認識
kamboy 發表於 2012-11-7 17:33:48 | 只看該作者
DEVO 10控已可對應華記的出品,
買空機的話,加番個華記接收器的就OK
 樓主| R8fky 發表於 2012-11-8 04:13:44 | 只看該作者
唔該哂師兄你的回答,仲以為冇人願意回答我呢類咁無知嘅問題添 而事實上我問的對於有經驗的人嚟講就比較低B嘅 咁都問得出,講你都唔會明,答我都嘥氣嘥時間! 之前都係玩下d玩具形的機仔,現在想學人玩d像吓樣嘅機! 上網睇過很多資料,文章呀等等,當然仲有係機啦! 諗住求其買部玩吓先,睇睇吓先發覺玩遙控飛機直升機啊嘅學問真係唔簡單,就算唔係玩3D都唔係惹小,所以仲未去買機 唔好話師父吖身邊想識有玩開嘅朋友都冇呢..不能請教他人,好多唔識唔明想揾人問吓都冇,感覺真係好無助的! 睇咁耐都唔係辦法,所以決定豁出去飛出去..... 希望可以唔識撞到識啦 再次唔該
kamboy 發表於 2012-11-8 09:05:28 | 只看該作者

每個人都會有新手階段, 有唔明最緊要問, 融會貫通, 肯試肯學好快就會變高手
CHING慢慢黎
kamboy 發表於 2012-11-8 09:05:39 | 只看該作者
R8fky 發表於 2012-11-8 04:13
唔該哂師兄你的回答,仲以為冇人願意回答我呢類咁無知嘅問題添 而事實上我問的對於有經驗的人嚟講就比較低 ...

每個人都會有新手階段, 有唔明最緊要問, 融會貫通, 肯試肯學好快就會變高手
CHING慢慢黎
kamboy 發表於 2012-11-8 09:06:01 | 只看該作者
唔該哂師兄你的回答,仲以為冇人願意回答我呢類咁無知嘅問題添 而事實上我問的對於有經驗的人嚟講就比較低 ...

CHING慢慢黎
kamboy 發表於 2012-11-8 16:09:58 | 只看該作者

you can join our garthering, my leader of the gathering is rudy.
U can PM him.
LamaV3 發表於 2012-11-8 20:18:07 | 只看該作者
初學買Mini CP一定無錯啦, 唔好怕嘛煩搵D無乜人既草地練習, 一炒機就打Thro Hold(cut 動力), 包你多數無事即刻再飛過呢
 樓主| R8fky 發表於 2012-11-9 11:38:36 | 只看該作者
kamboy 發表於 2012-11-8 09:06
CHING慢慢黎 ...

知道了CHING 我準備去參加新手賽...  若然見什麼提問,麻煩多多指教....thx
 樓主| R8fky 發表於 2012-11-9 12:01:52 | 只看該作者
LamaV3 發表於 2012-11-8 20:18
初學買Mini CP一定無錯啦, 唔好怕嘛煩搵D無乜人既草地練習, 一炒機就打Thro Hold(cut 動力), 包你多數無事 ...

多謝你寶貴的意見, 我見各方對於Mini CP 的評語也不錯的,應該適合我這些玩的 ,起碼係新機無得頂 .. 爛機有得整嗰隻嘛   吖...想請教一吓 DEVO 10 的控是左手還是右手的?  到底左右手係點睇和點分的?
crazyed30000 發表於 2012-11-9 14:39:31 | 只看該作者
how much is the Mini CP 套裝機 連支DEVO 10控 ? thanks
Is it buy from KWS?
kamboy 發表於 2012-11-9 14:49:51 | 只看該作者
crazyed30000 發表於 2012-11-9 14:39
how much is the Mini CP 套裝機 連支DEVO 10控 ? thanks

yahox can help u
kamboy 發表於 2012-11-9 15:38:09 | 只看該作者
R8fky 發表於 2012-11-9 12:01
多謝你寶貴的意見, 我見各方對於Mini CP 的評語也不錯的,應該適合我這些玩的 ,起碼係新機無得頂 .. 爛機 ...

send the software to u
 樓主| R8fky 發表於 2012-11-9 18:27:10 | 只看該作者
kamboy 發表於 2012-11-9 15:38
send the software to u

ching你可以打中文! 雞腸真係有限公司
 樓主| R8fky 發表於 2012-11-9 18:34:55 | 只看該作者
crazyed30000 發表於 2012-11-9 14:39

在乜宝度見到的千4人仔倒
kamboy 發表於 2012-11-9 19:00:42 | 只看該作者
R8fky 發表於 2012-11-9 18:27
ching你可以打中文! 雞腸真係有限公司

寄左俾你!!!不過唔好用1218,有問題.
直接用1219
 樓主| R8fky 發表於 2012-11-9 19:31:12 | 只看該作者
kamboy 發表於 2012-11-9 19:00
寄左俾你!!!不過唔好用1218,有問題.
直接用1219

ching唔好意思! 1218 & 1219 係咩嚟的?   還有寄左俾我? 郵件嗎?
LamaV3 發表於 2012-11-9 22:56:18 | 只看該作者
R8fky 發表於 2012-11-9 12:01
多謝你寶貴的意見, 我見各方對於Mini CP 的評語也不錯的,應該適合我這些玩的 ,起碼係新機無得頂 .. 爛機 ...

左手油門係mode2(美國手), 右手油門係mode1(日本手)
新手學mode2會較易上手
 樓主| R8fky 發表於 2012-11-10 03:42:20 | 只看該作者
LamaV3 發表於 2012-11-9 22:56
左手油門係mode2(美國手), 右手油門係mode1(日本手)
新手學mode2會較易上手

OK 明白了! 唔該師兄   諗諗我都係買DEVO 8 或 8s 起碼螢幕有中文說明睇對我講好小小的. 想經濟點就DEVO 6 好似都有中文字的....請問 8 和 8s 兩者知唔知有乜分別的
kamboy 發表於 2012-11-10 08:23:19 | 只看該作者
R8fky 發表於 2012-11-10 03:42
OK 明白了! 唔該師兄   諗諗我都係買DEVO 8 或 8s 起碼螢幕有中文說明睇對我講好小小的. 想經濟 ...

8同8S嘅分別S有雙向,冇S係冇