RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2013|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我的直昇機家族 x4, 同場加映像真遙控拖頭 x2

老占 發表於 2012-12-15 20:39:02 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

前言;

今天去了南生圍, 是一位天水圍版友車我去的

遇到一班有台有椅子的朋友在那裡起了個壇

我問他們可否代我set 機械及電子 等設置

有幾位都好樂意解釋我聽理論值

以及代我設定遙控器, 及主將, 拉桿等

後來一位年青的師兄代我試飛

因為set機的是mode 1 手

而年青ching 係 mode 2 同我一樣

後來試飛成功我好開心, 亦好幸運遇到您們

令我呢類直昇機新手不會因為甚麼也不懂而將玩意打入冷宮

真心感謝! 飲野食飯我既! 萬歲

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

only 發表於 2012-12-15 21:22:46 | 只看該作者
車好玩, 直昇機就更加好玩
 樓主| 老占 發表於 2012-12-15 21:48:40 | 只看該作者
only 發表於 2012-12-15 21:22
車好玩, 直昇機就更加好玩

1;10 電車, 油車 我放棄左十年啦, 果時仲係機變

後來玩拖頭, 玩像真

而家玩直昇機, 貪佢平過以前好多

但始終玩既地方唔多, 玩既人亦唔多,

理論+實踐, 得到自己的一套,  比較其他遙控產品慢

玩法多變化, 我現時路向會係像真機

希望可以實現, 唔會變左 3D 啦
littlestep 發表於 2012-12-15 23:45:31 | 只看該作者
睇header , 以為係 gaui x4 ...=.=
16vale 發表於 2012-12-16 00:48:47 | 只看該作者
老占 發表於 2012-12-15 21:48
1;10 電車, 油車 我放棄左十年啦, 果時仲係機變

後來玩拖頭, 玩像真

像真機試下align500黑鷹壳.........正
16vale 發表於 2012-12-16 00:53:40 | 只看該作者
樓主借一步........見笑.600n

kitkit123 發表於 2012-12-16 08:26:20 | 只看該作者
老占 只要有這果熱心,玩像真机會好快實現,努力加油不要放棄!!因我都係像真迷