RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: littlestep
打印 上一主題 下一主題
收起左側

又玩返450

kenl 發表於 2013-1-13 16:45:43 | 只看該作者
呢隻三軸齋佬賣幾银呢?BX細佬?BX我有二隻,幾好易調,呢個細佬唔知好唔好過ZYX?你有冇執左隻機走?好似冇炒到咁喎?唔要咁大嘥
 樓主| littlestep 發表於 2013-1-14 05:21:28 | 只看該作者
今日tko 見到有師兄 做呢o的買賣的, 同時朋友即場買左.咁米影下來羅.
現場高手都 說用來飛700e 沒問題.
個價真係比zyx 仲要化算....

架450 係有人封塵幾年拿出來 唔好飛setting 又冇哂發爛咋 o既搞笑動作o者
邊係真 掉o丫..
f6f 發表於 2013-1-14 10:25:00 | 只看該作者
請問littlestep大大, 如果只係飛航線並不打算玩3D, 請問有bar同無bar那一款比較穩定. 如果對飛航線操控性分別不大, 我不太想花太多錢去upgrade無bar. 因我D機全部都是有bar......
 樓主| littlestep 發表於 2013-1-14 16:37:50 | 只看該作者
回樓上的, 只可說. 電子化了你想要穩有多穩,同時你想要多快有多快.
有巴機只可受物理影響, 要穩就一定重paddle , 但再重的paddle 都沒可能不受風影響, 但三軸系統不會.
而且...最大問題是,整份有巴系統本來就是阻力, 白白浪費消耗30%動力.
最後是有巴機也同時受質量大小的影響, 450再重也穩不過600 , 以前100級簡直飛不了一樣.
但絛巴可以調到很硬的穩定狀態,基本你水平了機機就像丁在空中一樣不動.
所以今天的小無巴怎麼大家都很清楚了吧. 都是多得電子化的穩定系統了.
f6f 發表於 2013-1-15 11:37:15 | 只看該作者
原來是這樣, 謝謝分享!