RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6702|回復: 36
收起左側

我維修返床下底既軍備, 趣味性十足, 請收睇 - 有相有片!!

老占 發表於 2013-1-29 17:09:45 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
首先睇下我既影片介紹 :good

http://www.youtube.com/watch?v=u5yUan47wA8

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

俾多段片大家睇, 我覺得電影感一流!!!!!!!!!!:victory

http://www.youtube.com/watch?v=D3OuykFscOk
ThomasZ 發表於 2013-1-29 17:40:30 | 顯示全部樓層
占兄數錯子彈好危險喔
我當年十一二歲左右,以為射哂子彈但支槍無退膛, 以為支搶有問題將槍咀指住自己隻眼然後掹雞研究槍管.....
好彩ON九唔哂無掹哂雞, 如果唔係變獨眼龍了
你個騎樓好正喎! 放機唔使出街啦, 直接飛出去便可以吧?
 樓主| 老占 發表於 2013-1-29 17:45:32 | 顯示全部樓層
ThomasZ 發表於 2013-1-29 17:40
占兄數錯子彈好危險喔
我當年十一二歲左右,以為射哂子彈但支槍無退膛, 以為支搶有問題將槍咀指住自己隻 ...

Uptown 十幾樓吖, 我唔想機墜毀

而且下面係元朗公路洪水橋分支

跌隻機落去就pk

我有諗過整個 Landing台在角落

後來放棄左..

哈哈, 好多人都話千萬唔好將槍頭向自己呀!!

呢支野係起碼10年8年前

曾經跌過彈夾落地, 跟住就漏氣

呢排我搵返支槍出泥, 拆開彈夾

跟住將所有活塞用熱水洗一洗

之後裝返拆幾次, 次後成功左

一時興起, 所以貼圖同片 

Thomas兄而家仲有無玩槍呀, 之前10多年前我玩 Rogue Spear 好鐘意支 L85A1

買左返泥, 後來無人陪我玩賣左

而家有心動想玩返電槍 war game
 樓主| 老占 發表於 2013-1-29 17:46:36 | 顯示全部樓層
ThomasZ 發表於 2013-1-29 17:40
占兄數錯子彈好危險喔
我當年十一二歲左右,以為射哂子彈但支槍無退膛, 以為支搶有問題將槍咀指住自己隻 ...

有無睇果兩條片呀!!?
ThomasZ 發表於 2013-1-29 18:13:46 | 顯示全部樓層
老占 發表於 2013-1-29 17:45
Uptown 十幾樓吖, 我唔想機墜毀

而且下面係元朗公路洪水橋分支

我無玩搶好耐囉, 讀中學時玩過吓, 但都係幾百蚊一支的氣槍, 記得一支叫PPK, 一支就係鐵甲威龍嗰支,型號唔係好記得,係類似沙漠之鷹加個科幻頭咁上下的, 用膠彈可以打穿四面罐, 用鋼彈可打爆玻璃樽, 一個細路黎講有支咁既野好危險。當我有個朋友(變態的)有支唔知咩槍,在井字型的公屋內射向對面井的FRIEND, 射中心口粒BB彈痴實咗心口流血.... 我地仲互射(無護眼罩),我打爆另一個朋友副眼鏡, 要籌旗配過副眼鏡.....
仲記得如果用D CHEAP彈的話, 粒彈在槍管內已經粉碎, 支搶會變咗散彈鳥槍咁.... 仲有唔小心在屋企打瀉個彈壺,逐粒慢慢執
早幾年都有同朋友去打WARGAME,百幾蚊包廣華街來回新界車錢同一盒飯嗰隻, 好多女去好好笑,一次上山搶旗行動,我前面同隊的囡囡突然掉頭,槍咀指住我地,由於三唔識七唔認得係隊友既關係, 俾我哋瘋狂掃射射殺了,班囡囡仲要詐哂形話好痛,好好笑!!
我同你都幾多共同興趣   不過我唔食煙, 你有小朋友都唔好食嘞!身體要緊!
法修 發表於 2013-1-30 00:01:40 | 顯示全部樓層
ThomasZ 發表於 2013-1-29 18:13
我無玩搶好耐囉, 讀中學時玩過吓, 但都係幾百蚊一支的氣槍, 記得一支叫PPK, 一支就係鐵甲威龍嗰支,型號唔 ...

鐵甲威龍果支叫Auto9 係一支好槍
NGC廠佢個設計可以唔駛買parts都可以改得超勁
 樓主| 老占 發表於 2013-1-30 13:25:36 | 顯示全部樓層
ThomasZ 發表於 2013-1-29 18:13
我無玩搶好耐囉, 讀中學時玩過吓, 但都係幾百蚊一支的氣槍, 記得一支叫PPK, 一支就係鐵甲威龍嗰支,型號唔 ...

你而家幾歲呀! THOMAS兄

我以前中學都買過汽槍,利是錢

但俾老媽子掉鬼左,唔準玩

果時既威力只係好一般,射罐個罐會彈走而唔係穿透 

沙漠之鷹以前的確係好HIT,因為好多GAMES入面都有佢

你話打穿4而罐,又可爆樽,似乎威力好勁喎!我好有興趣

我有些朋友有些西班牙比賽用既槍, 真係可比美真槍,射老鼠會即瓜

你講既故事好搞笑,真係多童年集體回憶呀

無錯,我地好多共同興趣

不過好多BUDDY,都係玩下車仔,再玩下其他RC

愈玩愈中毒
 樓主| 老占 發表於 2013-1-30 13:26:01 | 顯示全部樓層
法修 發表於 2013-1-30 00:01
鐵甲威龍果支叫Auto9 係一支好槍
NGC廠佢個設計可以唔駛買parts都可以改得超勁 ...

而家好似唔見有得賣喇
ThomasZ 發表於 2013-1-30 16:25:09 | 顯示全部樓層
老占 發表於 2013-1-30 13:25
你而家幾歲呀! THOMAS兄

我以前中學都買過汽槍,利是錢

我老母都掉過我啲槍,好多玩具模型,單車,滾軸溜冰鞋等等.... 掉我阿哥全套高達1:144模型落街,掉我家姐喪波手袋,我差不多40歲了,嬲到而家都未嬲完。
你朋友打老鼠算為民除害, 我變態朋友到馬騮山在車內設好鏡頭拍攝然後掉條香蕉出來, 然後一堆馬騮衝過去,佢在車內向馬騮群開一槍,一堆馬騮立即鳥獸散,只餘下一隻站著不動, 然後好似許文強咁慢慢倒下....HEADSHOOT死了。我本身到不大喜歡馬騮, 但睇完都覺得殘忍

我架450第三排電炸了!估唔到450都咁襟炸, 淨係主槳同尾風翼損毁。都係自己手指不大協調, 我右手油門+方向航, 成日玩自旋的時候都會推高了油門, 結果天黑飛高咗睇唔到方向, 亂拉回來高速炸石屎地。睇睇片, 真係好高速炸落去, 臨死前還有一聲低沉有力的咆吼風切聲向我道別!

http://www.youtube.com/watch?v=bZe17aTsRss
法修 發表於 2013-1-30 18:31:18 | 顯示全部樓層
老占 發表於 2013-1-30 13:26
而家好似唔見有得賣喇

間廠好多年前執左,想買PARTS都買唔到
唯有睇下有無二手槍當PARTS用
littlestep 發表於 2013-1-30 21:17:52 | 顯示全部樓層
MGC 93R ...當年 閑閑地都 4至6面 力...
加長 auto9 或更長 改埋co2   真係玩瘋的....
而家一切都成過去了.. 玩下 funny game 算. 要爽就 玩 pcp 去了.
法修 發表於 2013-1-31 00:57:06 | 顯示全部樓層
我支 Auto9 改左後可以打穿一捐未開的厠紙
所有朋友都唔畀我用呢支槍同佢地玩
所以只留黎觀賞用了
d.s 發表於 2013-1-31 10:59:23 來自手機 | 顯示全部樓層
MGC冇摺,主力做Cap鎗,當年比WA Blowback手鎗搶奪大量市場,後期將模具賣比兄弟廠KSC,MGC Auto9真係帶比不少上年紀wargame友血的回憶...
sniper 發表於 2013-1-31 10:59:41 | 顯示全部樓層
占兄又令我記起我O的槍好耐未上油
 樓主| 老占 發表於 2013-2-2 00:28:37 | 顯示全部樓層
朋友俾左包 0.2g彈我
射遠發現無咁飄,直線好多,11樓射出街計

但唔個近射罐會否勁左呢??
 樓主| 老占 發表於 2013-2-2 00:30:12 | 顯示全部樓層
sniper 發表於 2013-1-31 10:59
占兄又令我記起我O的槍好耐未上油

有無相俾泥欣賞下先
sniper 發表於 2013-2-2 12:13:38 | 顯示全部樓層
老占 發表於 2013-2-2 00:30
有無相俾泥欣賞下先

好耐冇執o既槍柜
jypepe 發表於 2013-2-2 13:11:02 | 顯示全部樓層
老占 發表於 2013-2-2 00:28
朋友俾左包 0.2g彈我
射遠發現無咁飄,直線好多,11樓射出街計

乜唔係重彈先冇咁飄?
sniper 發表於 2013-2-2 18:13:39 | 顯示全部樓層
jypepe 發表於 2013-2-2 13:11
乜唔係重彈先冇咁飄?

正確!如果夠力吹粒彈出黎,一定係重既定啲!
 樓主| 老占 發表於 2013-2-2 20:18:50 | 顯示全部樓層
sniper 發表於 2013-2-2 12:13
好耐冇執o既槍柜

嘩, 軍火庫!!