RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: kambox808
打印 上一主題 下一主題
收起左側

EX1 KIY 已開始了回收了

sinnezm1 發表於 2013-3-1 21:44:13 | 只看該作者
枝控我用咗半年,沒有大問題, 若果香港代理能直接進行upgrade 就更佳.
若要寄去曰本,暫不考慮.
老鬼 發表於 2013-3-1 21:59:29 | 只看該作者
唔怪得D人買幾千蚊支控都好小理佢係唔係行貨,因為就算買行貨有事都無咩保障,係唔係都要另外比錢
longman1843 發表於 2013-3-1 23:22:38 | 只看該作者
收百2蚊唔係問題,話哂都叫做幫你更新,但最緊要快囉
garywong5368 發表於 2013-3-2 00:25:57 | 只看該作者

說話又唔係咁講喇....
玩PS3無得update 要你俾$寄去日本同你up 你條氣順唔順先?
老實講支控3K野,好多電器都可以上网update啦,試問環球做過D乜?責任去左邊?

(我無用KIY,我支EX10 對唔到頻自己寄去日本的,我已對ko沒有太大興趣了)
cx747 發表於 2013-3-2 01:30:13 來自手機 | 只看該作者
可唔可以上網 update 係產品技術性間題,環球係代理,佢可以做/佢既責任係提供製造商有下放予該地區顧客之服務,製造商唔俾 update 環球,環球變俾你呀?小朋友你知道製造商同代理既分別嗎?鬧都要 make sense d,唔好咁小學雞。
Yinbb 發表於 2013-3-2 08:28:50 來自手機 | 只看該作者
garywong5368 發表於 2013-3-2 00:25
玩PS3無得update 要你俾$寄去日本同你up 你條氣順唔順先?
老實講支控3K野,好多電器 ...

有人天生鐘意比人劏,無計. 你試下佢部手機要佢比錢扲去原廠UPGRADE丫拿,D人仲唔即時X佢,唔理係代理定係原廠,照X.
老鬼 發表於 2013-3-2 08:44:33 | 只看該作者
garywong5368 發表於 2013-3-2 00:25

支持,如果果班大學生用緊嘅手機,平版要UPGRADE,代理話麻煩你百二要寄返廠等二個禮拜,唔知佢地會唔會覺得係正常無問題呢
garywong5368 發表於 2013-3-2 12:12:16 | 只看該作者
cx747 發表於 2013-3-2 01:30
可唔可以上網 update 係產品技術性間題,環球係代理,佢可以做/佢既責任係提供製造商有下放予該地區顧客之 ...

小學雞小學雞...你講到做代理可以完全不负责任咁我無你辦法,如果代得個理要收120郵寄,我使能交去代理呀
sykwok 發表於 2013-3-2 13:43:57 | 只看該作者

手機,平板,電腦呢類電子產品買戈一刻都預咗佢有得update先比錢,
明知冇/唔知有冇你地會比錢買?買戈個都有問題啦,
況且件件都以X萬部嘅數量賣出,
三兩個月又有新款,
當代理每款每部賺$50(實情就肯定唔止呢個數),
條數有幾大?
咁好賺唔好話update/維修,
整埋個全海景維修中心比你整機時慢慢等啦
遙控玩具嘅嘢,
唔計車友,小弟身邊百中無一
用幾耐至換控相信大家心中有數
既然唔係生活必需品,
又覺得比人"劏"嘅兼影響生活質素嘅,
咪索性唔好玩囉
現時香港啲遙控代理角色就係引入再批發比舖家,
而售價仲要係比水貨平(ko ex-1 kiy為例),
大家想佢香港有維修中心幫你免費維修/更新產品的話,
諗辦法令政府起多十零個好似jv咁嘅車場,
每家每戶茶余飯後都要去走番轉先安樂嘅時候先再諗吧
sykwok 發表於 2013-3-2 14:14:09 | 只看該作者

講到尾我都覺得ko呢次係錯,
做乜比人update去ver2呢,
好似Futaba4pk-s轉4pk-r咁
直情要買過支控咪唔駛比人鬧囉
sykwok 發表於 2013-3-2 14:47:08 | 只看該作者

支控3K,環球賺咗3K?
消費者,可能你覺得你比咗3K就大晒,
但我睇法係買賣雙方都係得益者,
交易係公平嘅,
如果你買時覺得蝕比ko你會比錢?
香港賣3K咋,
日本定價5萬幾円呀,
唔好成日覺得人地係欠咗你咁.
玩車求開心,
如果洗錢令你咁唔高興,
何不轉玩其他嘢?
ken.8298 發表於 2013-3-2 14:49:26 | 只看該作者
longman1843 發表於 2013-3-1 23:22
收百2蚊唔係問題,話哂都叫做幫你更新,但最緊要快囉

呢樣最真喇
sykwok 發表於 2013-3-2 14:57:14 | 只看該作者
Yinbb 發表於 2013-3-2 08:28
有人天生鐘意比人劏,無計. 你試下佢部手機要佢比錢扲去原廠UPGRADE丫拿,D人仲唔即時X佢,唔理係代理定係原 ...

如果閣下要比戈一百幾十都有比人"劏"嘅感覺,
咁不如考慮下其他野作為娛樂吧.
政府有好多大型嘅公園免費提供比市民使用.
去睇下花花草草一蚊都唔駛比,
咁就唔駛比人"劏"了
Yinbb 發表於 2013-3-2 17:18:11 | 只看該作者
sykwok 發表於 2013-3-2 14:57
如果閣下要比戈一百幾十都有比人"劏"嘅感覺,
咁不如考慮下其他野作為娛樂吧.
政府有好多大型嘅公園免費提 ...

搭車去公園都要錢,我都覺得比人劏咗忽肉去咁。都係留係屋企瞓覺最好,無人劏到我。
sykwok 發表於 2013-3-2 18:46:53 | 只看該作者
Yinbb 發表於 2013-3-2 17:18
搭車去公園都要錢,我都覺得比人劏咗忽肉去咁。都係留係屋企瞓覺最好,無人劏到我。 ...

師兄你何苦要玩遙控車呢?
咁辛苦又唔開心.
題外話,莫非師兄已學識光合作用?
如果唔係一日三餐每日比人劏三次........
sykwok 發表於 2013-3-2 19:36:39 | 只看該作者
老鬼 發表於 2013-3-1 21:59
唔怪得D人買幾千蚊支控都好小理佢係唔係行貨,因為就算買行貨有事都無咩保障,係唔係都要另外比錢 ...

啲人等行貨為平幾舊吧,
想快就貴幾舊買水貨.
by the way,futaba/sanwa有免費保養嘅咩?
Yinbb 發表於 2013-3-2 22:49:20 來自手機 | 只看該作者
sykwok 發表於 2013-3-2 18:46
師兄你何苦要玩遙控車呢?
咁辛苦又唔開心.
題外話,莫非師兄已學識光合作用?

瞓足一日,光合作用都慳返
sykwok 發表於 2013-3-3 02:32:12 | 只看該作者
Yinbb 發表於 2013-3-2 22:49
瞓足一日,光合作用都慳返

師兄,咁做人又何苦呢
黑豬車手 發表於 2013-3-3 15:18:31 | 只看該作者
sykwok 發表於 2013-3-2 19:36
啲人等行貨為平幾舊吧,
想快就貴幾舊買水貨.
by the way,futaba/sanwa有免費保養嘅咩? ...

我諗果位師兄有埋神功可以隨時轉換做蝸牛型態,如果唔係佢每月水電煤租(公)/管理費(私)又比人劏一獲甘
sykwok 發表於 2013-3-3 15:31:09 | 只看該作者
黑豬車手 發表於 2013-3-3 15:18
我諗果位師兄有埋神功可以隨時轉換做蝸牛型態,如果唔係佢每月水電煤租(公)/管理費(私)又比人劏一獲甘 ...

其實唔係想話邊個,
不過世上真係有免費午餐咩?
有啲人硬係要覺得自己係全地球付出最多,
所有人都係欠咗佢嘅咁,
明明玩嘅係自己,
但偏偏就覺得要其他人蝕埋比佢至係啱嘅
咁仲邊有得講.....