RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: kambox808
打印 上一主題 下一主題
收起左側

EX1 KIY 已開始了回收了

photocatcher 發表於 2013-3-3 17:22:39 | 只看該作者
小第以前用KO的,但已轉會好久
但有D問題想問,UPGRADE咗,手車真係會快咗(MINIZ)。
仲有UPGRADE咗,要唔要其他嘢都要UPGRADE先(大車)?
例如:servos,ESC ,receiver。
仲有唔UPGRADE會有幾嚴重影響。
sykwok 發表於 2013-3-3 19:07:33 | 只看該作者

upgrade咗,
反應時間短咗,
即係反應快咗,
要幾"跟手"為之好,
要睇個人,
但要注意嘅係,
控嘅反應快咗唔代表圈速快咗,
至於接收同servo係唔需要因此作任何改動
Yinbb 發表於 2013-3-3 19:09:28 來自手機 | 只看該作者
sykwok 發表於 2013-3-3 15:31
其實唔係想話邊個,
不過世上真係有免費午餐咩?
有啲人硬係要覺得自己係全地球付出最多,

Ching,屋租水電煤飲飲食食呢d係必需品,咁樣劏法都要比,唔比人劏的話,會死人。話說回來,代理,就係代表廠家處理客戶,咁如果iphone或android要你比錢先去update,咁點?
sykwok 發表於 2013-3-3 19:21:50 | 只看該作者
Yinbb 發表於 2013-3-3 19:09
Ching,屋租水電煤飲飲食食呢d係必需品,咁樣劏法都要比,唔比人劏的話,會死人。話說回來,代理,就係代 ...

你仲係要用個"劏"字就冇得同你再講落去喇,
如果你老世覺得每個月出糧比你係比你"劏"你有乜感覺?
一買一賣雙方自願性質嘅公平交易,
冇人用槍指住你迫你玩遙控車.
亦冇人因你唔比錢update而唔比你玩落去.
嘅然你想update而自己又唔識攪/攪唔到,
咁梗係要比錢人地幫你攪架啦.

題外話,ios同android係講明user可自行update嘅系統.
咁你買支控嘅時候有冇人同你講過包update先?
唔肯付出,又要人幫你做嘢,
你啲思維到底係邊度學返黎?
sykwok 發表於 2013-3-3 19:34:33 | 只看該作者
Yinbb 發表於 2013-3-3 19:09
Ching,屋租水電煤飲飲食食呢d係必需品,咁樣劏法都要比,唔比人劏的話,會死人。話說回來,代理,就係代 ...

覺得乜都係比人劏,
點解唔穩個荒島生活?
又或者要用水電煤,
就買晒供應水電煤嘅公司,
要住要食要著,
自己起樓種菜飬牛造衫,
咁咪唔駛比人劏囉.
我自問能力有限,
亦明白當自己冇能力做到嘅嘢,
就要用自己有嘅野同人交換穩人幫忙.
而唔係老馮咁要人幫
Yinbb 發表於 2013-3-3 19:35:14 來自手機 | 只看該作者
sykwok 發表於 2013-3-3 19:21
你仲係要用個"劏"字就冇得同你再講落去喇,
如果你老世覺得每個月出糧比你係比你"劏"你有乜感覺?
一買一賣 ...

係你話生活必需品我要比人劏我先跟你話劏咋喎,老實講,你肯買我肯賣,大家你情我願等價交換,有人覺得去旅行最緊要洗錢洗得開心,乜都唔係問題,亦有人覺得比導遊劏,係旅遊巴幫導遊買零食係當幫下導遊,亦有人覺得自己落車買好d
sykwok 發表於 2013-3-3 19:43:37 | 只看該作者
Yinbb 發表於 2013-3-3 19:35
係你話生活必需品我要比人劏我先跟你話劏咋喎,老實講,你肯買我肯賣,大家你情我願等價交換,有人覺得去 ...

咁你的確係咁諗喎,
你用個"劏"字即係覺得人地攞咗你著數嘅意思吧,
非必需嘅嘢你反而覺得被劏,
反而局比戈啲就感到心甘情願咁得意?
sykwok 發表於 2013-3-3 19:43:42 | 只看該作者
係你話生活必需品我要比人劏我先跟你話劏咋喎,老實講,你肯買我肯賣,大家你情我願等價交換,有人覺得去 ...

duplicate & deleted
sykwok 發表於 2013-3-3 19:54:52 | 只看該作者

咁跟得旅行團就預咗架啦,
唔係咁平有飛機你搭有靚酒店你住仲有導遊介紹,
旅遊巴仲要車你去咁多景點咩
個導遊都唔係識光合作用架,
佢同樣有佢嘅生活支出(比人劏),
你自己熟路知定咪自由行囉,
又冇人迫你跟團去.
嘅然你返工要老世出糧比你,
點解人地幫你做野你又唔願意比錢人架?
唔通你認為你唔係必須嘅野就要其他人蝕埋比你?
sykwok 發表於 2013-3-3 20:00:48 | 只看該作者
Yinbb 發表於 2013-3-2 17:18
搭車去公園都要錢,我都覺得比人劏咗忽肉去咁。都係留係屋企瞓覺最好,無人劏到我。 ...

同埋麻煩你自己睇下自己#34寫過乜嘢,
係你自己最先講"搭車都覺得比人劏咗忽肉去咁"在先.
而唔係我話你生活所需都要覺得係比人劏
Yinbb 發表於 2013-3-3 23:37:27 | 只看該作者
sykwok 發表於 2013-3-3 20:00
同埋麻煩你自己睇下自己#34寫過乜嘢,
係你自己最先講"搭車都覺得比人劏咗忽肉去咁"在先.
而唔係我話你生活 ...

一言九頂,厲害,無心機同你玩咬文饞字。有人鐘意比人劏,我阻佢唔到。
sykwok 發表於 2013-3-4 00:15:07 | 只看該作者
Yinbb 發表於 2013-3-3 23:37
一言九頂,厲害,無心機同你玩咬文饞字。有人鐘意比人劏,我阻佢唔到。 ...

都係戈句啦,
又要玩新野又唔肯付出。
希望好似你咁嘅人唔多啦。
如果唔係真係穩阿星賣野比人玩了
yammax 發表於 2013-3-4 01:40:31 | 只看該作者

其實呢 人地寫套野出黎要錢 寄野又要錢 咁先俾百幾蚊 都算係咁啦下話
定係寄野出外國唔應該收錢 要人地乜都免費或者幫你俾埋先叫好呀
sam0724 發表於 2013-3-4 03:00:06 | 只看該作者
tonymguy 發表於 2013-3-4 10:05:00 | 只看該作者
sykwok 發表於 2013-3-4 00:15
都係戈句啦,
又要玩新野又唔肯付出。
希望好似你咁嘅人唔多啦。

尼位C兄都幾得閒下....

不過我覺得玩RC買行&水都系冇分別, 壞Q左冇人會保, 我試過3DAY壞了支控.....店主說: 你吾好彩!!

真系仆你個街, 我吾好彩了~

吾夠一年就比錢UP, 甘半年后....再半年后.......呢,
呢次UPGRADE到底系代理自UP OR 真系寄返日本, 就只有天知佢知KY知
Yinbb 發表於 2013-3-4 10:46:52 | 只看該作者
tonymguy 發表於 2013-3-4 10:05

不過我覺得玩RC買行&水都系冇分別, 壞Q左冇人會保, 我試過3DAY壞了支控.....店主 ...

CHING你講得好啱喎, 無保養就梗架喇, 呢樣係多年來一直改變唔到O既行業作風. 所以如果去開東京旅行, 去到一定要大手入貨自用,炒賣就免喇,相信無乜水位比你賺.
呢次UPGRADE都有可能係代理自己UP,寄去日本如果空運肯定唔只120蚊,船運就唔會咁快,來回船+LOCAL運輸+日本仔出入貨AND UPGRADE流程 都起碼至少要2-3周星期.
貧窮小男人 發表於 2013-3-4 10:49:43 | 只看該作者

其實呢D所謂香港代理,KO果便有無承認?如果你真係認可代理,upgrade firmware咁簡單都唔可以交比香港代理做要寄返日本先搞得,唔通裡面有不可告人高科技機密資料?有事都只係運費自付幫你寄返去日本整,咁買行貨同水貨真係無咩分別
而家D高檔野真係另舍唔同,郁下就壞郁下又要upgrade,我有支大陸GT3B用左年幾都無病無痛,幾百蚊野仲襟用
貧窮小男人 發表於 2013-3-4 10:56:44 | 只看該作者

不過我覺得玩RC買行&水都系冇分別, 壞Q左冇人會保, 我試過3DAY壞了支控.....店主 ...

寄日本來回百二銀,寄平郵去日本都唔止呢個價,真係好有可疑呢百幾蚊係邊個袋左佢
sam0724 發表於 2013-3-4 13:29:45 來自手機 | 只看該作者
百二蚊寄返大陸遠d 都唔得呀?
sykwok 發表於 2013-3-4 17:03:06 | 只看該作者

如果我忙的話就一定唔會選擇rc為娛樂....

幸運地小弟未試過壞控,
但xray欠件/壞件都係有得跟進.
舖家係會安排更換/補回欠件.
至於ching支控邊度買,什麼控,
能簡單講下個情況比大家知?

ko官方網頁其實係有提及ver1 upgrade去ver2,
http://www.kopropo.co.jp/sys/ex-1-ver-2update_information
每個unit計1050円(連稅)
不過請注意for日本市場
而家代理收$100幫你攪仲要比人鬧,
香港玩rc已經差不多全球最平.
唔感恩冇所謂,
鬧少句得唔得?
幫你唔係必然的.
如果閣下gt3B幾年唔駛update為之好,
我反而覺得佢係冇得update吧.
咸魚青菜各有所好.
呢次update冇話唔up唔得,
接受唔到嘅ex1用家用番v1.0/v1.1咪得囉

p.s.代理答覆唔係2/3星期,而係30-45日