RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 7686|回復: 45
收起左側

3月17屯門池發生精英清防船海難事件..

自由人 發表於 2013-3-17 23:51:26 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

3月17屯門池發生精英消防船海難事件....正當各船長停船在聊天,忽然看見精英消防船船樓跌進海裡,發生海難事件..各船長擔心不已..精英船長立即奮不顧身進行搶救行動....幸好只是輕微損毀..絕冇人命傷亡...報導完畢....

20130317_111547.jpg 20130317_111552.jpg 20130317_111559.jpg 20130317_111603.jpg 20130317_111610.jpg 20130317_111613.jpg 20130317_111617.jpg 20130317_112109.jpg 20130317_112118.jpg 20130317_112122.jpg 20130317_112126.jpg 20130317_112137.jpg 20130317_112146.jpg 20130317_112150.jpg 20130317_112152.jpg 20130317_112205.jpg 20130317_112224.jpg 20130317_112552.jpg 20130317_112604.jpg 20130317_112625.jpg 20130317_112628.jpg 20130317_112633.jpg 20130317_112653.jpg 20130317_113958.jpg 20130317_114019.jpg 20130317_114033.jpg 20130317_114042.jpg 20130317_114049.jpg 20130317_114100.jpg 20130317_122530.jpg
JerryLeung12 發表於 2013-3-17 23:58:38 | 顯示全部樓層
有冇旁述?
netherlkm 發表於 2013-3-18 00:04:52 | 顯示全部樓層
why so happen?
 樓主| 自由人 發表於 2013-3-18 00:05:11 | 顯示全部樓層
 樓主| 自由人 發表於 2013-3-18 00:08:51 | 顯示全部樓層

傳聞精英船長後車,唔知道船尾入水..隻船打側跟住船樓就跌左落水....( 以上只係傳聞....)
 樓主| 自由人 發表於 2013-3-18 00:09:02 | 顯示全部樓層
JerryLeung12 發表於 2013-3-17 23:58
有冇旁述?

傳聞精英船長後車,唔知道船尾入水..隻船打側跟住船樓就跌左落水....( 以上只係傳聞....)
平民艦隊 發表於 2013-3-18 00:39:36 | 顯示全部樓層
自由人 發表於 2013-3-18 00:09
傳聞精英船長後車,唔知道船尾入水..隻船打側跟住船樓就跌左落水....( 以上只係傳聞....) ...

謝謝報導,重以為被撞
 樓主| 自由人 發表於 2013-3-18 00:48:19 | 顯示全部樓層
平民艦隊 發表於 2013-3-18 00:39
謝謝報導,重以為被撞

各船長見到呢個情景....個表情係.......
船之父 發表於 2013-3-18 09:41:47 | 顯示全部樓層
自由人 發表於 2013-3-18 00:48
各船長見到呢個情景....個表情係....... ...

無線新聞冇播,有冇傷亡
tommy1218 發表於 2013-3-18 10:25:36 | 顯示全部樓層
隻精英號係咪1/40?
 樓主| 自由人 發表於 2013-3-18 10:52:04 | 顯示全部樓層
船之父 發表於 2013-3-18 09:41
無線新聞冇播,有冇傷亡

只係輕微損毀...還好冇人命傷亡....虛驚一場..........
 樓主| 自由人 發表於 2013-3-18 10:52:21 | 顯示全部樓層
tommy1218 發表於 2013-3-18 10:25
隻精英號係咪1/40?

應該係.....
鍵仔 發表於 2013-3-18 11:48:13 | 顯示全部樓層

梗係你條魚  作怪  ...  扯人落海  飲咸水啦  ...  
 樓主| 自由人 發表於 2013-3-18 11:54:46 | 顯示全部樓層
鍵仔 發表於 2013-3-18 11:48
梗係你條魚  作怪  ...  扯人落海  飲咸水啦  ...

唔關條鯊魚事,佢入左深切治療部....等候適合既心臟......
watchmanll 發表於 2013-3-18 13:23:02 | 顯示全部樓層
要盡快通知海事處.....
 樓主| 自由人 發表於 2013-3-18 13:54:53 | 顯示全部樓層
watchmanll 發表於 2013-3-18 13:23
要盡快通知海事處.....

海事處.....回覆 : 能醫不自醫...識救人唔識救自己由佢喎.....政府大把錢買過隻囉.......
mkjeo 發表於 2013-3-18 15:05:04 | 顯示全部樓層

精英船主好搞笑,皮鞋當水鞋,上晒鏡,好搞笑,可能要掛P牌先得
 樓主| 自由人 發表於 2013-3-18 15:16:40 | 顯示全部樓層
mkjeo 發表於 2013-3-18 15:05
精英船主好搞笑,皮鞋當水鞋,上晒鏡,好搞笑,可能要掛P牌先得

好正常救船心切.......
138168 發表於 2013-3-18 17:19:06 | 顯示全部樓層
自由人 發表於 2013-3-18 10:52
只係輕微損毀...還好冇人命傷亡....虛驚一場..........

呢單嘢仲以為是你做添.......掛住影相唔去幫拖
 樓主| 自由人 發表於 2013-3-18 17:25:58 | 顯示全部樓層
138168 發表於 2013-3-18 17:19
呢單嘢仲以為是你做添.......掛住影相唔去幫拖

呵呵" 我揸船好小心嫁..一眼關7.......撞人比人撞都唔想......消防船發生海難...咁少見既時刻,,當然馬上影低佢啦.....船主已經馬上搶救行動.....