RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 10839|回復: 30
收起左側

P90定PDR?

AMAT 發表於 2013-3-18 01:16:26 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
PS90
http://shop.ehobbyasia.com/tokyo-marui-ps90-high-cycle-olive-drab.html
夠快速!

PDR
http://shop.ehobbyasia.com/magpul-pts-pdr-c-aeg.html
可用返M4系彈匣!

俾你會点揀?
2slow 發表於 2013-3-18 14:55:49 | 顯示全部樓層
咦~ 你又玩wargame的?

買PDR啦, 幾靚仔
人體工學設計很好, 但個grip實在太細, 自己未用過, 睇review好似唔錯
http://www.youtube.com/watch?v=9_SYE1Tlcns
http://www.youtube.com/watch?v=PVrfjT7EgYs
2slow 發表於 2013-3-18 15:03:38 | 顯示全部樓層
話時話我鐘意PDR個micro switch... 玩單發應該無咁易打柴
 樓主| AMAT 發表於 2013-3-18 16:56:40 來自手機 | 顯示全部樓層
P90好易壞咩?
PDS同P90感其實差唔多。只係彈匣唔同。
P90匣300連射,PDS最勁只得120連射,300以上要下下上鏈。
但PDS勝在唔駛買過啲彈匣。
至於襟唔襟,我覺得Marui單發或連發都襟用,至少我支FAMAS咁多年都冇整過。
Magpul有冇咁襟,就因為支Masada未實戰過,唔知。
 樓主| AMAT 發表於 2013-3-18 17:01:55 來自手機 | 顯示全部樓層
另,網上有話佢果個波箱設計會晒八粒彈,因為佢果個上彈有過渡位,一拆彈匣會有八粒彈跌出嚟…當然,以三百發計,其實好細數,但較老土咁解。
2slow 發表於 2013-3-19 11:41:36 | 顯示全部樓層
雖然已唔打AEG, 但我都仲有把P90係度招呼fd

P90 既300匣打打下都要上鍊呢, 彈弓匣都係68發only (當然你可改M4彈倉)
PDR如果用M4電動彈壺...成千發都有呢

PDR 既micro switch (未試過) 應該可改善 馬記selector燒黑/發熱等問題掛
另外 PDR 既Magpul high grade polymer 身點都值錢過馬記膠身掛

PDR個導彈canal又真係長左d既...
min 發表於 2013-3-19 12:28:45 | 顯示全部樓層
PDR還有貨?農曆年前已冇貨了。PDR快换spring,但吾太用到大c數电,柄太細只可裝11.1v 15c尾通电。但外型正細支,吾好就係想装tracer就麻煩要有二寸長14mm逆去逆才可以。我會等ump GBB。
 樓主| AMAT 發表於 2013-3-19 14:18:05 | 顯示全部樓層

同意MAGPUL O既膠料真係靚過MARUI好多.....

不過純粹講下,唔會買~
 樓主| AMAT 發表於 2013-3-19 14:18:31 | 顯示全部樓層
min 發表於 2013-3-19 12:28
PDR還有貨?農曆年前已冇貨了。PDR快换spring,但吾太用到大c數电,柄太細只可裝11.1v 15c尾通电。但外型正細 ...

冇,但可以上STEEL SHOP訂,會快過街鋪,亦都街鋪價相差無幾.
 樓主| AMAT 發表於 2013-3-19 14:19:49 | 顯示全部樓層
 樓主| AMAT 發表於 2013-3-19 14:27:39 | 顯示全部樓層
PTS之前係FACEBOOK到貼出嚟.....都幾型仔.

同支PS90有得揮.

其實MAGPUL O的槍明抄人....
MASADA同MASSOUD都係抄SCAR
支PDR就抄P90......
 樓主| AMAT 發表於 2013-3-19 14:29:53 | 顯示全部樓層
min 發表於 2013-3-19 15:52:25 | 顯示全部樓層
上面果支槍好像見過!
 樓主| AMAT 發表於 2013-3-19 17:18:29 | 顯示全部樓層
min 發表於 2013-3-19 15:52
上面果支槍好像見過!

係WAR GAME場有人玩影相.....

應該係天水圍果個場嚟.....
RCman 發表於 2013-3-19 17:29:24 | 顯示全部樓層

原來版主都玩鎗傢?
我都有....玩鎗仔

樓主| AMAT 發表於 2013-3-19 17:54:04 | 顯示全部樓層
RCman 發表於 2013-3-19 17:29
原來版主都玩鎗傢?
我都有....玩鎗仔

登錄/註冊後可看大圖

玩小小咁啦.....
chowhungjai 發表於 2013-3-21 21:26:56 | 顯示全部樓層

maruzen BBU, 古董也!
chowhungjai 發表於 2013-3-21 21:29:22 | 顯示全部樓層
Ka也出P90的,會否考慮呢???
chowhungjai 發表於 2013-3-21 21:33:26 | 顯示全部樓層
RCman 發表於 2013-3-19 17:29
原來版主都玩鎗傢?
我都有....玩鎗仔

幾可亂真,但是我覺得最正的m9是KSC出的m9!!
RCman 發表於 2013-3-21 21:42:30 | 顯示全部樓層
chowhungjai 發表於 2013-3-21 21:33
幾可亂真,但是我覺得最正的m9是KSC出的m9!!

性能可能是KSC好,KSC M93R我也有。
不過外觀上KSC實在不太好,沒有真marking,不是陽極處理。
所以作為Collection我還是會選擇Marui +換陽極Full Marking 金身。