RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1663|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有用3Racing (#HKU-21F1) adaptor O既ching請進

jaccs 發表於 2013-7-30 20:32:29 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
有無ching用緊俚隻adaptor? 因為我早前出個電郵比3racing,沒有回覆,所以希望係度睇吓有無ching用緊,可以提供一些資料.., 問題1. 係咪一個adaptor,可用哂頭尾轆(我用緊GQ O既F1呔)? 問題2. 想問兩件adaptor裝埋轆之後,左右端(指總長度)係幾多mm? 俚個問題好重要,怕買左返黎長過龍裝唔到落部呔機咁就大劑..問題3. 想問係咪所有F1車O既呔都係頭啤呤,尾六角,想知道買左俚款adaptor後,會否有D F1車不適用呢? 如知道O既ching,請提供一下資料,thx.
sammy 發表於 2013-7-30 22:58:49 來自手機 | 只看該作者
其實不如講下你部係乜磨呔機好過啦,我都想睇下乜牌子 磨呔機咁高要求,長D既adaptor都裝唔落
 樓主| jaccs 發表於 2013-7-31 00:23:34 | 只看該作者
sammy 發表於 2013-7-30 22:58
其實不如講下你部係乜磨呔機好過啦,我都想睇下乜牌子 磨呔機咁高要求,長D既adaptor都裝唔落 ...

係一部十幾年前的呔機,係O係車中樂購入,無牌子的..可裝adaptor相信不多過3吋半,唔同依家D機上單邊便可.
sammy 發表於 2013-7-31 00:31:55 來自手機 | 只看該作者
買過部啦,部機太史前喇,平平地買部手動幾百蚊,可以解決你所有煩惱
 樓主| jaccs 發表於 2013-7-31 00:36:34 | 只看該作者
sammy 發表於 2013-7-31 00:31
買過部啦,部機太史前喇,平平地買部手動幾百蚊,可以解決你所有煩惱

幾百蚊有乜介紹?
sammy 發表於 2013-7-31 07:23:43 來自手機 | 只看該作者
http://jethobby.com/_shop/product/product_detail.php?id=13763
 樓主| jaccs 發表於 2013-7-31 10:00:20 | 只看該作者
sammy 發表於 2013-7-31 07:23
http://jethobby.com/_shop/product/product_detail.php?id=13763

多謝提意,不過佢無貨,有無ching見過其它鋪頭有俚部機賣呢?

同埋都係如題,希望有ching能提供俚個post相關的資料..thx.
alanchow03 發表於 2013-7-31 12:09:53 | 只看該作者
淘寶都有,自動,不過最重要係把刀,
好的麼呔刀成2/300蚊把
 樓主| jaccs 發表於 2013-7-31 12:50:57 | 只看該作者
alanchow03 發表於 2013-7-31 12:09
淘寶都有,自動,不過最重要係把刀,
好的麼呔刀成2/300蚊把

THX CHING
Concept 發表於 2013-7-31 13:58:13 來自手機 | 只看該作者
Ching,就算比你揾到啱既,都未必有用,因為你要預位俾條呔裝拆,大部份現時F1用adaptor約4至6吋總長,而F103用既尾呔都成2吋闊,連埋adaptor隨時過5时,你部呔機應該係吾夠位。
 樓主| jaccs 發表於 2013-7-31 16:35:19 | 只看該作者
Concept 發表於 2013-7-31 13:58
Ching,就算比你揾到啱既,都未必有用,因為你要預位俾條呔裝拆,大部份現時F1用adaptor約4至6吋總長,而F1 ...

多謝ching提點,你講O既機會都幾大,不過,我都希望有ching能答到我個post的問題,因為如果真係過長的話,有兩個諗法,一,就係拆走摩呔機頂住果塊金屬,或者會自家制一塊短身D的,因怕拆走左塊金屬,影響車呔穩定性,二,就係剧短個adaptor(手扭果part),不過,希望有ching答左我個post主要的三個問題,好等我有預算O麻...