RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3541|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

模友佳音啊..這四軸變槳角玩3D有升降機味道,玩FPV夠剌激

R8fky 發表於 2013-12-13 10:50:24 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

可以轉換槳軸都唔係咩新鮮事! 之前見的感覺不太靠普遙不可及的.亦唔覺有幾好玩所以都唔會多想! 心裡說句原來可以咁樣飛的就是了,諗都唔諗幾時會有出產發售! 隨著科技的進步,各種技術支援同生產成品都要普及,各樣新產品只要你諗得到嘅都有可能會整出嚟! 什麼會飛嘅超合金機械人已唔會只係夢想了! 真是 科學日日進步,窮途未必末路! 唔經唔覺吹大左添 這款机比之前見過的都要吸引,3D動作多夠流暢,fpv會更刺激好玩. 唔洗GPS仲好,咁多失控都係同GPS有關係負累比幫助多隨著各技術的成熟,我猜會有公司生產發售的了!好。。去片啦

http://www.youtube.com/watch?v=TnGhEInTXYc
solaris8x86 發表於 2013-12-13 11:19:50 | 只看該作者
好靚! 我會改佢用iPad同router….飛得快過AR Drone好多!….4丶5公里無難度
steventong 發表於 2013-12-13 11:56:16 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2013-12-13 12:06:31 | 只看該作者
剛睇完佢公司所有youtube片,作為一般四軸標準,設計超一流,但本質只係一架比例縮細既3D直升機,完全不具備無人機如AR drone或phantom等既安全系統,只要半秒無控即炒落黎,只能作為一般遙控電直看待,可惜... 論安全性和可靠性而言,有點弱雞。
 樓主| R8fky 發表於 2013-12-13 13:58:49 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2013-12-13 12:06
剛睇完佢公司所有youtube片,作為一般四軸標準,設計超一流,但本質只係一架比例縮細既3D直升機,完全不具 ...

本質你可說他是不論不類,但怎算是比例縮細嘅3D直升機呢? 他是no控跟住要你迫降嗰隻,係降落嚟 不是跌落嚟同炒落嚟! 可離手只是小小飄移情況, 有時就算有gps都飄移。  你唔認同人地這机的功能同說法是可以的這是你的權利! 但首先你要了解段片先, 成条片你都没有完全睇完你就用啲咁唔客觀的心態來評論隻机,係咪有点那過呢? 如果我是個設計者聽到都会氣憤。 哈。。。你竟然說成似3D直升機多啲,我想你答我幾個問題我估你就會知道自己夠竟响度講咁乜嘢喇! 人地可以戴個fpv眼鏡嚟飛, 3D直升機你可以咁飛嗎? 隻机可以放手縣停, 你用架升降機做到嘅試俾我睇下吖! 我又唔見得有gps就安全同可靠得去邊嘞! 没了解個事實真相之前最好就不要妄下判斷!
solaris8x86 發表於 2013-12-13 14:05:01 | 只看該作者
哈哈… 怪獸父母個仔又黎….
ikesan 發表於 2013-12-13 16:15:36 | 只看該作者
好咯!航模區又熱鬧起咯。
 樓主| R8fky 發表於 2013-12-13 16:24:44 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2013-12-13 14:05
哈哈… 怪獸父母個仔又黎….

賣800元美金  抵唔抵玩就見仁見智, 我就話唔抵因為搵零件都煩    有勞你請移肉步一下從6:40秒開始睇,人地起碼有成10秒no控的示範。 唔係你所見到嗰半秒,嗰度人地示範冇电力都可以降落,就似真飛機同直升機咁冇動力都能夠降落,难度   phantom 同 AR drone 又能做到?  咁你都話唔安全可靠嘅。。。好的 是你贏了  
 樓主| R8fky 發表於 2013-12-13 16:39:49 | 只看該作者
ikesan 發表於 2013-12-13 16:15
好咯!航模區又熱鬧起咯。

熱鬧啲先好, 遙控工房咁多會員要熱閙先似樣個論壇嘛   係呢。。。我整緊隻 可跑馬路 可水上飄 仲要飛埋上天的一隻遙控動力器, 有冇興趣,接受全數預定ha 
ikesan 發表於 2013-12-13 16:46:15 | 只看該作者
等你測試成功先啦
solaris8x86 發表於 2013-12-13 16:56:44 | 只看該作者
R8fky 發表於 2013-12-13 16:24
賣800元美金  抵唔抵玩就見仁見智, 我就話唔抵因為搵零件都煩    有勞你請移肉步一下從6: ...

你係咪英文唔好哎,人地個示範係有控架喎 (無off過遙控器)。若你指"無控" = 無用"手指"或"腳指"控制.... 咁任何4軸做都得黎架喎。嗱,你試下買架返黎,去你上次嗰個比十幾廿年RC資歷XYZ過嘅屋邨上面飛,之後Off寧咗個控佢,睇下佢會點,架野自炒落35樓Y型公屋後,拍條炒機片上黎,咁我同上次XYZ你嗰幾個十幾廿年RC資歷既師兄都話你威,就咁話,我哋精神上支持你。

樓主| R8fky 發表於 2013-12-13 18:02:46 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2013-12-13 16:56
你係咪英文唔好哎,人地個示範係有控架喎 (無off過遙控器)。若你指"無控" = 無用"手指"或"腳指"控制....  ...

講真我係唔多識英文,我真心地體你真係無敵嘅! 我甘拜下風加多個五體投地俾你嘅大神。。。唔须五湖四海麻! 家陣你話人什麼得半,你記得自己講過咩評論嘛? 
   (((( 不認衰錯不認此等為神可不要面亦不要子等就無敵是也  )))
 樓主| R8fky 發表於 2013-12-13 18:14:26 | 只看該作者
ikesan 發表於 2013-12-13 16:46
等你測試成功先啦

好。。不日預售! 給你一個最有質量嘅售後服務    係呢你的是450定550。用咩电機,仲可以飛15分鐘麻?  諗住搞番隻
solaris8x86 發表於 2013-12-13 19:06:00 | 只看該作者
R8fky 發表於 2013-12-13 18:02
講真我係唔多識英文,我真心地體你真係無敵嘅! 我甘拜下風加多個五體投地俾你嘅大神。。。唔须五湖四海 ...

怪唔寧得之大家都覺得你啲言論古古怪怪咁喇,完來考包尾。嗱,你咁鐘意部機嘅,買返黎去你上次比嗰幾個師兄狂插既屋邨上面飛,off寧咗你個控佢,之後好彩既話,佢會即時自炒落35樓公屋,唔好彩既,就直落地面傷人,會被審誤殺,但你本身係"怪獸之子",人類既法律對你係無效嘅。若唔炒既,我哋家長日會同你班主仼講你IQ無問題,比你升呢上小學,公平啦呱。
ikesan 發表於 2013-12-14 00:26:24 | 只看該作者
R8fky 發表於 2013-12-13 18:14
好。。不日預售! 給你一個最有質量嘅售後服務    係呢你的是450定550。用咩电機,仲可以飛 ...

F550。用5000mah x2,飛8分鐘⋯⋯