RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 鴨比
收起左側

極x有個老闆真係當d客瘟神咁

neway_box 發表於 2014-3-12 01:06:57 來自手機 | 顯示全部樓層
hotelnissan 發表於 2014-3-12 00:47
其實kws D店咁麻煩-,不如去rc 妈或者去冬菇買?特别品除外

師兄,冬菇??有無網址??
hotelnissan 發表於 2014-3-12 02:42:19 | 顯示全部樓層

r施-mushroom dot com
响長沙湾
brianych 發表於 2014-3-12 14:59:33 來自手機 | 顯示全部樓層
neway_box 發表於 2014-3-12 00:07
串都還好,無價錢果d我直情唔會幫襯!!果d鋪鬼鬼地!!

有時真心想幫襯仁安大厦裏面兩間細鋪,車中價錢都正常啲,問價都check吓先答.萬x就無價寶,有次買田宫parts,食粥$75.佢居然賣$125.我諗仲貴過偉哥...
arigato 發表於 2014-3-12 17:52:36 | 顯示全部樓層
話又吾可以敢講,人夾人緣,同一句說話,吾同人聽,吾同理解.另一個角度睇,佢好似樓主講得禁差,但生意又有擴張,其實這點已值得學習。我有同佢買野,有比佢寸過,但佢都叫有過料比我,都算賺倒. 我好少留在佢鋪五分鐘以上,正常有貨價錢正常就比錢走人.
mandymiu 發表於 2014-3-14 17:43:07 | 顯示全部樓層
等於去不同7-11,有啲收銀好有禮貌、講多謝。
有啲連收幾錢都唔講,你自己睇、
有啲兩條友掛住自己傾。
oolongtea 發表於 2014-3-15 04:09:46 | 顯示全部樓層
樓主下次同佢講"關你义事呀",咁佢就會好好service架喇
BUNNYYUEN 發表於 2014-4-30 18:05:16 來自手機 | 顯示全部樓層
熟客就互小兩咀,有時對D新客真系好寸
chancheongfat 發表於 2014-6-8 18:19:36 | 顯示全部樓層
各位師兄,大家對Andy唔會了,回想13年前他還跟鴻聲林打工,每星期曰去孔龍坑玩蛇仔,好好人,好好傾, 而Andy也是代表偉高香港去曰本國際比賽全世界排第2及3,我對他的評價,他是喜歡用說話來搞笑的人. 有時各位師兄想想,大家買野都問一問,無人就ok ,多人就煩了.Andy絕對是好人,有時逆地而處,做老闆好慘呀. 各Ching人夾人,洗錢最緊要開心,唔開心就去另一間. 無問題,不過做人要有品,不應刻意去攻擊別人,各位ching玩開心的啦
greenplace 發表於 2014-6-8 20:37:42 | 顯示全部樓層
人係會變的 !!  重越變越衰囉 !!   不知所為 !!
tamiyarx 發表於 2014-6-8 23:12:48 | 顯示全部樓層
chancheongfat 發表於 2014-6-8 18:19
各位師兄,大家對Andy唔會了,回想13年前他還跟鴻聲林打工,每星期曰去孔龍坑玩蛇仔,好好人,好好傾, 而Andy也 ...

所以我同D 朋友已多年冇幫襯呢pair臭口組
chancheongfat 發表於 2014-6-8 23:50:08 | 顯示全部樓層
佢同鴻聲林一様,可能Andy以前同明仔跟Lam Sir打過工近1年學晒林Sir一樣。但其實相處久了,2條友都好好人,12-13年前玩蛇仔,一碰到車,放底給鴻聲林包Repair 收錢very ok. 講真2條友都好好人的,放工後2個也好好人呀,可能大家有小朋友關係。Chings 有時工作上衹見到工作一面,講真放工後他們是好好的慈父
eight 發表於 2014-6-9 00:04:28 | 顯示全部樓層
佢地都ok丫,吾滿意果d人應該感受到國內人黎消費使錢都夠要睇香港人面色啦!
tamiyarx 發表於 2014-6-9 21:50:21 | 顯示全部樓層
eight 發表於 2014-6-9 00:04
佢地都ok丫,吾滿意果d人應該感受到國內人黎消費使錢都夠要睇香港人面色啦! ...

咁咪攪到D大陸人唔來香港去第二處善待客人D地方消費囉、等於我同D朋友去第二間,寧願貴D,最緊要洗錢洗得開心!唔係個個都會為平嗰三五蚊要睇佢哋面色,聴佢哋亂吠,特別喺全城缺貨嗰陣,佢哋就會鋸到你一頸血!
DrumRiff 發表於 2014-6-11 01:01:21 | 顯示全部樓層
兩邊都幫襯過,佢地幾Nice丫,無乜野。
greenplace 發表於 2014-6-28 22:24:08 | 顯示全部樓層
全個廣華街最鐘意寸人無品無禮貌的個位 "食粥A先生" 太自視過高目中無人啦, 今日的因, 明日的果, 因果報應, 自有定律 !!
ivan仔 發表於 2014-6-29 00:14:40 | 顯示全部樓層
我覺得偉X的人仲串啦, 問佢有沒貨佢就嘩沒貨(其實在貨架上), 賣野全旺角最貴, 沒服務, 買野唔比膠袋你, A先生都會同你吹下水(不忙的時間),  買完野多講多謝啦.
愛玩車 發表於 2014-6-29 15:05:13 | 顯示全部樓層
greenplace 發表於 2014-6-28 22:24
全個廣華街最鐘意寸人無品無禮貌的個位 "食粥A先生" 太自視過高目中無人啦, 今日的因, 明日的果, 因果報應, ...

希望佢可以改變下態度,如果唔改善,真係遲早玩完
greenplace 發表於 2014-6-29 20:27:31 | 顯示全部樓層
呢條友"食粥A先生", 死性不會改的 !! 希望 ?? 希望佢早日關門倒閉, 自食惡果自作自受, 咁就大快人心 !!
xlarge 發表於 2014-6-30 12:25:42 | 顯示全部樓層
唔熟搵阿Dick lo,易夾D
其實Andy都無野,熟左仲好好笑
greenplace 發表於 2014-6-30 23:35:44 | 顯示全部樓層

佢出口寸人就覺得自已無野 !? , 難為了被寸的客人, 為什麼要受他的氣 !!  完全唔好笑喎

呢條友"食粥A先生", 死性不會改的 !! 希望 ?? 希望佢早日關門倒閉, 自食惡果自作自受, 咁就大快人心 !!