RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1802|回復: 4
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我的新電直的頭殼001-003(update)

dalelee 發表於 2007-1-17 12:42:32 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我的新電直的頭殼001

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

我的新電直的頭殼002

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

我的新電直的頭殼003
mind another

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

petscan 發表於 2007-1-17 12:53:16 | 只看該作者
Beautiful ah.

You have both 450se and Mars. In your opinion which is better ?

Thanks.
 樓主| dalelee 發表於 2007-1-17 13:05:07 | 只看該作者
我係一個超新手
見人話lee兩部機有好有唔好咪買晒佢試試lor

以我有限的知識會有以下對lee兩部機的感覺
戰神
1.人人話佢軟,單薄,但我覺得好ok ar,因佢可以有援充的作用,我在高處學hov機時不辛跌下,但因為佢可以有瀉力的效果結果沒有反,仲彈下
   彈下(唔明就問下物理老師),好采
2.佢個機的外型夠型,多位比我lee d 人噴花.....哈哈哈
3.有d地方也要改善,如機尾的波箱用金屬做會比較好or用一d硬dd的物料做,因我的不知點解飛飛下斷了使我抄下來(但冇師兄這樣ar.....可能
   我唔好采la)
4.parts 比較難買??又唔係ar.....我斷左or唔見左日日都有得買,只是你自己去唔去找creep兄姐,我放夜晚9:30都仲買到,營業時間仲長過旺角
  d 店ar,仲有服務態度好好ar.....
5.對於新手係比較難build up,但因我個人like整模型,故ok,但set機就真係要比一d有經驗的人set la,新手難set ar....好采有人幫
6.冇尾????唔識評,但見各大大玩到出神入化(但我本人感覺得係人的關係大d)
7.我的電子野同setting大致上一樣,包括pitch 的 % 但太靈活la,使新手比較難玩...因反應對我來講太快la
8.主旋頭設計好好,engin角度去睇少d joint = 少d energy lost

trex 450 se
1.完成程度比較高,for新手built up也好好多
2.我買左來試後用同樣的hov機方法,有一位"榮師兄"叫我唔好彈彈下落地,結果真係反左.......因腳硬d.....
3.反應比較合我飛因冇咁快ar...........易控制d
4.個殼細左少少,唔夠我噴花
5.parts唔貴,好平ar.........
6.尾波箱設計比較好(故我會買多一set用來改去戰神度用)
7.我心理上會玩lee一架多d,因抄的話心理上以為平dd
8.set 機易set d lor..........可能因我lee輪玩多左t-rex

只是我的個人意見only
 樓主| dalelee 發表於 2007-1-24 22:13:43 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

又一個HEEHEE
rogerXX 發表於 2007-1-25 23:24:29 | 只看該作者
delelee兄

6.尾波箱設計比較好(故我會買多一set用來改去戰神度用)

請問點改?請指教。
因轉數及皮帶長問題。