RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2014|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[技術問題] UPGRADE方向..唔該師兄們

thl0610 發表於 2014-6-17 16:13:45 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟最近升級左遙控,買左支4PLS~即對RC車既興趣大左好多,因為唔似以前國產搖又DELAY, SERVO又回唔到中,  好控制好多..

咁於是我就想再UPGRADE下一樣野, 我本物玩緊 XI SPORT車 ,  電變就 TEAM POWER 既 XPS SPORT 70A個隻,,

咁就想問下有經驗既師兄,  應該買新車先  定升級去 120A電變 會有更大既效果? 抑或會選擇玩到爛先算?

唔該晒咁多位~
erikism 發表於 2014-6-17 16:48:30 | 只看該作者
2樣一齊換效果最大
kotaro2872 發表於 2014-6-17 17:12:49 來自手機 | 只看該作者
我自己就換左車,而電器亦同樓主一樣玩tp70A套裝,暫時都覺得夠玩
Newer 發表於 2014-6-17 18:59:48 | 只看該作者
咩 SERVO ? SERVO 都好重要 !
個人意見, 其實而加配置都 OK! 先練吓手指先, 不過如果下一步想 upgrade 我會換 ESC, 因一般 競賽級 ESC 唔會每年都有新, 但各車廠車架就年年新, 跟唔切。
 樓主| thl0610 發表於 2014-6-17 20:09:56 | 只看該作者
唔該晒師兄們  我本身用緊 BLUE BIRD既 SERVO  我覺得唔錯,,, 所以未有換既意慾,,  所以都主要考慮其他兩樣   THX!
tomatchinhk 發表於 2014-6-17 20:16:47 來自手機 | 只看該作者
換車先,買d標準的set車工具! 玩得好你手上的電器入車場玩13.5 都可以快快地了!
 樓主| thl0610 發表於 2014-6-17 20:36:35 | 只看該作者
唔該晒師兄