RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 9550|回復: 9
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想入部TOYOTA ALPHARD 3.0(請教)

sniper 發表於 2014-7-10 22:23:34 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
想入部TOYOTA ALPHARD 3.0 (2003左右)
秏油量大約幾錢一KM??
有什麼要留意??

wave 發表於 2014-7-11 13:29:24 | 只看該作者
留意係唔係中港車
Edwin 發表於 2014-7-11 17:52:52 | 只看該作者
請問点分是否中港車呢?謝謝
AMAT 發表於 2014-7-12 23:15:48 | 只看該作者
坦白講,買得呢類七人就真係好多時都係中港車....好少可唔係.

要睇,睇你同車房相唔相熟.約睇車時去車房到CHECK CHECK....有O的會話你知有冇撥過表O既.....
如果一年行成一萬公里以上O既,九成係中港車.
一般香港行車,日日揸的話,約一萬公里左右一年.
stjoint 發表於 2014-7-15 16:28:17 來自手機 | 只看該作者
中港車可以用車牌去check(但車行可以轉)
AMAT 發表於 2014-7-26 14:06:32 | 只看該作者
ALPHARD真係好難唔係中港.....ELGRAND就少O的.....

所穩陣買PREVIA囉....少好多係中港車.
oolongtea 發表於 2014-7-29 20:34:39 | 只看該作者
中港車車身號碼會噴紅油作記認,通常賣出街之前都會去左D紅油,但不能夠百份百去掉,只要打開車頭蓋,係大銀幕下面有塊膠冚,打開就會見到車身號碼
oolongtea 發表於 2014-7-29 20:47:20 | 只看該作者
仲有留意車頭底下軚桿塵冚有冇油積,有油積即係波箱溜油,但維修費及問題不大!打開車頭蓋及車尾bumper上面膠冚,睇下大陣位有冇番噴油!停車入波留意波箱有冇大chok! 車行中港車通常都會全車番執先賣,03年車如果keep得靚仔仲好襟行,買二手Alphard其實中唔中港冇乜所謂,記緊香港0首出牌行貨為佳!
Skyline 發表於 2015-1-19 20:24:58 | 只看該作者
有冇諗過 2. 4 型號呢?  3.0 好似少D人揸
miniz 發表於 2015-2-9 11:22:04 | 只看該作者
elgrand better 3.5 v6 one tank around can drive 350km