RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5743|回復: 18
收起左側

3 racing FF2015 又出咗?!

b.woo 發表於 2014-12-31 16:27:19 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
又出咗?有冇parts出由2014改至2015呀??
Salviour94 發表於 2014-12-31 19:50:59 | 顯示全部樓層
sfdo 發表於 2014-12-31 20:41:17 | 顯示全部樓層
我想最知,FF2015 出之後 ,FF2014 parts 仲會供應得幾耐?
如果  FF2014 冇 parts 供應, 日後又有幾多 parts 係 FF2015 用得返?

次次去襯天水圍都被人毒講買 FF 3 racing 係平但怕年年換車換到窮
 樓主| b.woo 發表於 2014-12-31 21:03:01 來自手機 | 顯示全部樓層
我知道2014底板冇出囉!
 樓主| b.woo 發表於 2014-12-31 21:20:38 來自手機 | 顯示全部樓層
我知道2014底板冇出囉!
georgej 發表於 2014-12-31 22:11:19 | 顯示全部樓層
sfdo 發表於 2014-12-31 20:41
我想最知,FF2015 出之後 ,FF2014 parts 仲會供應得幾耐?
如果  FF2014 冇 parts 供應, 日後又有幾多 pa ...

只係波箱,底板,收膠牙柱不一樣。其他無變。可玩爛左先update
sfdo 發表於 2014-12-31 22:33:52 | 顯示全部樓層
georgej 發表於 2014-12-31 22:11
只係波箱,底板,收膠牙柱不一樣。其他無變。可玩爛左先update

哦,咁都好D。
如果真係買 3 racing FF,是否只需要基本 [size=14.3999996185303px]OP (如輪[size=14.3999996185303px]胎、彈簧[size=14.3999996185303px]) 就可以好跑嗎? (最怕好似 T牌 同 K牌 咁改一大餐先至走到似樣...)
hing830 發表於 2015-1-1 13:24:27 | 顯示全部樓層
前面車頭摩打位化學在,一撞有機會換板。
andychong 發表於 2015-1-2 04:16:21 來自手機 | 顯示全部樓層
1年换1架1個星期玩1次1個月玩4次1年玩48次就等换2016
andychong 發表於 2015-1-2 04:28:38 來自手機 | 顯示全部樓層
头驅車頭底板以經好似磨損,
georgej 發表於 2015-1-2 09:57:13 | 顯示全部樓層
sfdo 發表於 2014-12-31 22:33
哦,咁都好D。
如果真係買 3 racing FF,是否只需要基本 OP (如輪胎、彈簧) 就可以好跑嗎? (最怕好似 T ...

沒咩需要op.注意準備好5mm內徑介子,用於調整齒輪虛位.注意車尾車高離地不能高.其他都沒什麼要改.原裝已ok.
ps:3 racing 將會有新頭轆車殼推去.看見試版走勢不錯.
kimihotin 發表於 2015-1-4 19:22:37 | 顯示全部樓層
3 可唔可以唔好再用粉紅色
johnson7ity 發表於 2015-1-5 10:21:28 來自手機 | 顯示全部樓層
sfdo 發表於 2014-12-31 20:41
如果  FF2014 冇 parts 供應, 日後又有幾多 pa ...

parts通用的!2015款只是升級版,唔係改款版!放心!
HeiChung 發表於 2015-1-5 20:23:38 | 顯示全部樓層
kimihotin 發表於 2015-1-4 19:22
3 可唔可以唔好再用粉紅色

粉紅幾好
sfdo 發表於 2015-1-29 21:46:19 | 顯示全部樓層
買就買左。
快速揭說明書,但出奇地,底板係 BAG 2 唔係 BAG 1 。就咁睇又睇唔出佢有話底板邊位要落膠水補強。
又想知你地D 3 racing FF 底板有落膠水嗎?

alexchan468 發表於 2015-1-30 09:18:30 | 顯示全部樓層

粉紅色幾特別 ... 但並非大路 ... 這都是其中一個原因我仍未幫親 3 仔
jj2006 發表於 2015-1-30 10:31:29 來自手機 | 顯示全部樓層
alexchan468 發表於 2015-1-30 09:18
粉紅色幾特別 ... 但並非大路 ... 這都是其中一個原因我仍未幫親 3 仔

me too x 2
pui 發表於 2015-1-30 11:50:26 來自手機 | 顯示全部樓層
有灰或黑就好,
sfdo 發表於 2015-2-1 23:26:44 | 顯示全部樓層
georgej 發表於 2015-1-2 09:57
沒咩需要op.注意準備好5mm內徑介子,用於調整齒輪虛位.注意車尾車高離地不能高.其他都沒什麼要改.原裝已ok ...

冇錯,齒輪左右虛位多得離譜
http://youtu.be/TuvaGeZtJAk

金翼 parts 粉紅色 OK 架,有櫻花特色。
但螺絲質素麻麻,用同一支六角批,粉紅色螺絲o既六角位較細,要出力"叫"先至對到入。但調搖臂行程O既黑色螺絲六角位太大,扭時六角位空位多好怕掃牙。