RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3239|回復: 10
收起左側

偉力 parts 除淘寶外邊度有?

Bowtielo 發表於 2015-5-26 16:39:33 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
唔小心跌咗個條好細嘅輪軸銷 "Shaft Pin",除淘寶外香港邊度有得賣? 幾錢?
bell3216888 發表於 2015-5-26 17:18:14 來自手機 | 顯示全部樓層
红星可能会有,佢雖然唔係卖伟力野,但18仔条轮轴pin其他牌子佢可能会有,可以打去问问先!不过如果你有1.5mm直径钢枝自己cut 都OK 架
 樓主| Bowtielo 發表於 2015-5-26 20:32:50 來自手機 | 顯示全部樓層

問咗紅星只有1.5x8。反而廣華街喬寶有偉力 parts 賣,但好黑仔都係冇我要嘅1.5x6.7 shaft pin 。
bell3216888 發表於 2015-5-26 21:05:50 來自手機 | 顯示全部樓層
都冇为意条pin 好似我咁一係禁短!你冇玩开飞机所以冇1.5mm推杆,唯有淘宝喇!
bell3216888 發表於 2015-5-26 21:18:15 來自手機 | 顯示全部樓層
香港卖呢架车果D舖冇卖parts 架?好似冇其他師兄回覆幫下你!!!!
LL730 發表於 2015-5-27 07:00:39 來自手機 | 顯示全部樓層

我在面書見到有師兄寫,有荃湾樓上舖可以代訂偉力及升級零件,價錢平不平過TB人仔+滙率+運費,就要師兄自己計。見好多師兄,偉力呢架車爛嘢就用另一架後備車零件。
LAPLAP2000 發表於 2015-5-27 08:19:19 | 顯示全部樓層

CHing,

你是否指那間荃湾模型友。定有另一間平D?我計佢同TB差不多,所以簡佢。  

我還訂了兩架(一架是零件車)hspA94111(大look車) 去葵芳橋底同師兄們一齊玩。
 樓主| Bowtielo 發表於 2015-5-27 10:22:38 | 顯示全部樓層
LL730 發表於 2015-5-27 07:00
我在面書見到有師兄寫,有荃湾樓上舖可以代訂偉力及升級零件,價錢平不平過TB人仔+滙率+運費,就要師兄自己 ...

師兄,請問係唔係响橫龍街?
LAPLAP2000 發表於 2015-5-27 11:56:26 | 顯示全部樓層
Bowtielo 發表於 2015-5-27 10:22
師兄,請問係唔係响橫龍街?

我是, Tsuen Wan Industrial Building.
 樓主| Bowtielo 發表於 2015-5-27 14:39:22 | 顯示全部樓層
LAPLAP2000 發表於 2015-5-27 11:56
我是, Tsuen Wan Industrial Building.

唔該師兄!
問咗都係冇
最後都係要DIY,揾1.5mm鋼枝cut。0 cost!
LL730 發表於 2015-5-27 16:24:23 來自手機 | 顯示全部樓層
Bowtielo 發表於 2015-5-27 15:39
唔該師兄!
問咗都係冇
最後都係要DIY,揾1.5mm鋼枝cut。0 cost!

Bowtie師兄

http://www.rc-evo.com/xbbs/forum.php?mod=viewthread&tid=355697&extra=page%3D1&mobile=2

可參考偉力甲久唔久