RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1914|回復: 5
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[技術討論] 請問大家,用咩袋裝F450 or 其他4軸機??

steveppc 發表於 2015-6-21 12:54:05 來自手機 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
如題
solaris8x86 發表於 2015-6-21 17:28:33 | 只看該作者
仲用袋...... N軸機嘢若果自己無車運載,最好用箱,因為飛機嘢有唔少零件外露,萭一撞親唔知,下次飛時可以好大鑊。
cs1 發表於 2015-6-21 19:27:34 | 只看該作者

我都有架 DJI F450  用 OPTO 30A 電變 及新換 DJI 2312  940KV 新摩打 , 用格氏 11.1V 3S 4000MAH 30C .

用 9450 硬身 DJI 白自鎖槳 , 只飛行 4-5 分鐘就到低電壓 3.8V , 10分中都飛不到 .
 樓主| steveppc 發表於 2015-6-21 20:13:50 來自手機 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2015-6-21 17:28
仲用袋...... N軸機嘢若果自己無車運載,最好用箱,因為飛機嘢有唔少零件外露,萭一撞親唔知,下次飛時可 ...

哈哈,即係放車尾箱
Visitor001 發表於 2015-6-22 02:03:19 | 只看該作者
去淘淘 search 航空箱厂家定做,

QAV 250 铝合金箱都只系要 ¥300
tough-gate 發表於 2015-6-26 04:43:58 | 只看該作者
Visitor001 發表於 2015-6-22 02:03
去淘淘 search 航空箱厂家定做,

QAV 250 铝合金箱都只系要 ¥300

訂造個箱 唔難
但訂造 防震海绵 又要跟到部450 SIZE都有D難