RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: gundum
打印 上一主題 下一主題
收起左側

服務奇差的cs

Tamago 發表於 2015-8-5 17:54:39 | 只看該作者
gundum 發表於 2015-8-3 22:20
真係睇到火都起,話食個安樂飯,今時今日做邊份工真係食飯時間可咩都唔做,除非你係老闆。差5分鐘就唔答我 ...

咁公道啲講, 如果係兩張唔同既單人地又唔係老奉即場幫你做埋喎
更何況連order 都未confirm

雖然我同意你頭POST 講關於電話個問題, 但加單呢個我個人就唔覺得RCM 有啲咩問題
話之佢背後全部野都係同一個人一腳踢, 程序係咁做既無理由個個撞上去話我有兩三張單已經篤左架啦你同我搞掂佢
有時好黎好去, 做客都要有返做客既態度既
呢個可以當係一個建議, 但一拼放埋係度投訴我個人睇就唔太合適啦

另外都讚一讚RCM 既prompt action.

kelvin49 發表於 2015-8-5 20:11:01 | 只看該作者
上網落order,打電話拿貨無問題,但早一晚落單買:elangear 差機有晒order no 都話無貨先慘,原來上網落單無用的對你們肯失望
 樓主| gundum 發表於 2015-8-7 11:01:53 | 只看該作者
kelvin49 發表於 2015-8-5 20:11
上網落order,打電話拿貨無問題,但早一晚落單買:elangear 差機有晒order no 都話無貨先慘,原來上網落單無 ...

同師兄的情況一樣,我昨天上網訂完SCX10的op parts,用信用卡比埋錢,預備今日去攞貨,點知今朝收到電話通知無貨,來電的人賴係廠無貨,要10月才比到貨我。我係同RCM買現貨, rcm系統話比我知有貨我才比了錢買,唔係同廠訂貨,rcm系統上顯示有貨到頭來倉無貨,有無理由賴廠?系統上是rcm你們管理的,係rcm話比我知有貨我才比錢買。到頭來無貨就賴廠,事實是rcm管理不善,網上購物完全無保障。我張單買了2件op parts,兩件都無貨,即是不是個單一事件,唔知道仲有幾多貨是在rcm系統上話有而實際上無貨在倉。

樓主| gundum 發表於 2015-8-7 14:50:36 | 只看該作者
不知所謂的CS,我係你們那裹是買現貨,我不是訂貨,訂貨要時間我明,買現貨比了錢後無貨比人就是你們的錯,一時話10月才有貨一時又話8月尾有,都唔知你邊句係真。
系統係你地自己的,我做消費者見到有貨比錢買已經盡了責任,不要把你們的過失說成不關你們的事。你們明知即使系統上顯示無貨也可落單比錢,這是你們明知有問題不去改善,這是你們的錯。而我落單是顯示有1件,就是你們賴沒有update。請你們認真待客
 樓主| gundum 發表於 2015-8-7 17:33:16 | 只看該作者
好失望,RCM你們不但連自己的存貨量不清楚,就連自己在網頁上發布的資料也不準確,原來我所買的BUMPER有分新舊款SCX10車用,你們網頁隻字不提,到我無奈接受由買現貨到變成訂貨(要等一個月時間),更離譜的事便出現,就是沒有把正確的資料在網頁上寫出來,即使貨品到手後也有機會能裝不到,白等一個月的時間.
好難想像到一間公司會咁混亂,有事便推到去美國那邊,話美國公司那邊沒有UPDATE資料又話香港存貨量都要由美國公司在系統上UPDATE,真係佩服講出來的那位小姐無笑出來.一間以網上買賣為主的公司,連自己有沒有貨也不知,一味收錢收ORDER,無貨大不了叫你選擇其他物品或退錢.真係不負責任.
無論我同香港RCM買貨還是外國的RCM買貨都好,我對口是你們RCM,不是把責任推到外國公司便不關你們的事,CS做野做到咁幼稚,真係無野講,仲要由一個自稱CS經理的人講出來,真的好失望,全日聽最多就是唔好意思,對唔住,攪了一日都是得個吉,比你們RCM玩完一次又一次,比錢買難受.
 樓主| gundum 發表於 2015-8-7 18:06:14 | 只看該作者
唔知係我黑仔定RCM係黑,同你RCM買5次野有4次係唔開心收場
Dinballian 發表於 2015-8-10 11:10:50 | 只看該作者
多謝 gundum 師兄寶貴既意見
Johnson_1984 發表於 2015-8-11 23:55:19 | 只看該作者

我次次去rcMart.買野都好開心。。有好多野廣華街出面係冇rcMart.先有得賣!!其實rcMart.距哋都有提醒買家。。希望早小小打電話上去confirm order先。。到時上到去又唔吏點等。。一家便宜兩家著。對人地對自己都好啲。。就上星期我lunch時間上去拎野都得。。我同rcMart.同事講我話一點前趕唔到上去。。我話唔吏找錢比整數距。。距哋都好樂意開門比我。仲都有找番錢比我tim。仲有講有笑,服務態度都好親切。所以rcMart.會係一間有heart嘅公司!!rcmart加油!!!
lung14682 發表於 2015-8-12 23:06:17 來自手機 | 只看該作者
支持 rcmart .一定會經常幫襯,而且會推介比朋友買嘢!
 樓主| gundum 發表於 2015-8-13 17:35:32 | 只看該作者
支持rcm
係你未中招,佢地一曰唔改做生意的態度,遲早到你中招
Peterchan 發表於 2015-8-14 12:27:29 | 只看該作者
咁多人無中招,得你中招,可能都係佢地有問題啦

不如用的士同Uber個比喻,話你唔鐘意用佢地個app咪搭的士,無人迫你
再者,我寧願好似師兄咁中下招,都唔想去KWS俾錢睇人面色。

支持rc媽

Yiu.N 發表於 2015-8-23 03:55:02 | 只看該作者
點解我幫親咁多次都冇招中嫁?搞__錯
3888 發表於 2015-8-23 16:21:58 來自手機 | 只看該作者
在RC Mart.買了好多次野都OK無問題,有次買了回家裝個時發現有問題,同佢講佢哋都肯換,如果响廣華街買我估有得換都幾難。