RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 7596|回復: 38
收起左側

抵玩1/8Truggy出左油車版......!

stevensh 發表於 2015-9-3 12:06:01 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
lhttp://www.hobbyking.com/hobbyking/store/%5F%5F65212%5F%5FBasher%5FSaberTooth%5F1%5F8%5FScale%5FNitro%5FTruggy%5FARR%5F.html
之前電車版本我朋友買黎入倉飛,完全唔輸俾其他truggy!而家出左油車,佢即刻買埋,準備雙虎齊飛....
simon700763 發表於 2015-9-3 22:04:11 | 顯示全部樓層
...
Firebird_hk 發表於 2015-9-4 10:51:09 | 顯示全部樓層
自無刷普及後,已再無玩油動了
ckcgary 發表於 2015-9-4 11:58:17 | 顯示全部樓層
電車唔可以取代油車嘅樂趣嘅,兩者可以並存.......
hcchan 發表於 2015-9-14 15:14:58 | 顯示全部樓層
我都买左,ok  wo, ching 放毒。。。。。
valklai 發表於 2015-9-17 17:54:14 | 顯示全部樓層
睇段片都唔錯,但係好似冇零件賣咁既??
hcchan 發表於 2015-9-21 12:56:42 | 顯示全部樓層
valklai 發表於 2015-9-17 17:54
睇段片都唔錯,但係好似冇零件賣咁既??

Hobbyking,大L把
valklai 發表於 2015-9-21 14:10:51 | 顯示全部樓層

有冇Hobbyking 裏面呢架車parts 既link??我就係搵唔到所以一直遲遲都未買
ckcgary 發表於 2015-9-21 15:48:40 | 顯示全部樓層
valklai 發表於 2015-9-21 14:10
有冇Hobbyking 裏面呢架車parts 既link??我就係搵唔到所以一直遲遲都未買

HobbyKing 分類都算清楚,點會搵唔到架?

http://www.hobbyking.com/hobbyki ... e_Truggy_Parts.html

valklai 發表於 2015-9-21 16:34:39 | 顯示全部樓層
ckcgary 發表於 2015-9-21 15:48
HobbyKing 分類都算清楚,點會搵唔到架?

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__1274__405__Ca ...

唔該師兄, 我盲架!!
ckcgary 發表於 2015-9-22 03:25:46 | 顯示全部樓層
valklai 發表於 2015-9-21 16:34
唔該師兄, 我盲架!!

原來係 RC 界盲亨,失敬失敬!
iouand 發表於 2015-9-23 20:47:33 | 顯示全部樓層
呢架車電版好多鬼佬玩,評價唔差
但油版有一樣野好奇,話油缸有400cc,但睇相又唔似咁大
ckcgary 發表於 2015-9-23 21:42:34 | 顯示全部樓層
hcchan 發表於 2015-9-14 15:14
我都买左,ok  wo, ching 放毒。。。。。

師兄,車架手腳扎唔扎實?
一缸油行到幾耐?
hcchan 發表於 2015-9-24 20:43:26 | 顯示全部樓層
ckcgary 發表於 2015-9-23 21:42
師兄,車架手腳扎唔扎實?
一缸油行到幾耐?

車架手腳都算扎實,唔大吵既話! 一缸油行到10-14分鐘!
ckcgary 發表於 2015-9-24 22:36:28 | 顯示全部樓層
hcchan 發表於 2015-9-24 20:43
車架手腳都算扎實,唔大吵既話! 一缸油行到10-14分鐘!

400cc 油缸行得咁少時間?
 樓主| stevensh 發表於 2015-9-28 21:55:59 | 顯示全部樓層
實際上冇400cc咁大.......最多得250cc.........
ckcgary 發表於 2015-9-29 00:38:46 | 顯示全部樓層
stevensh 發表於 2015-9-28 21:55
實際上冇400cc咁大.......最多得250cc.........

佢個 spare part 油缸只係得 170cc......
hcchan 發表於 2015-9-29 11:18:38 | 顯示全部樓層
ckcgary 發表於 2015-9-29 00:38
佢個 spare part 油缸只係得 170cc......

可能真系得 170 cc , 28 engine ,  玩得10 分鐘
ckcgary 發表於 2015-9-29 11:54:31 | 顯示全部樓層
hcchan 發表於 2015-9-29 11:18
可能真系得 170 cc , 28 engine ,  玩得10 分鐘

合理時間,總好過真係 400cc 行 10 分鐘,燒銀紙........
hcchan 發表於 2015-9-29 13:44:42 | 顯示全部樓層
ckcgary 發表於 2015-9-29 11:54
合理時間,總好過真係 400cc 行 10 分鐘,燒銀紙........

燒銀紙?......玩得模型車就一定啦!