RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5225|回復: 12
收起左側

Gepard and car

LEOPARD2A6 發表於 2015-9-28 17:59:32 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟post下我的Gepard同1/16的模型車合照相片。
chowhungjai 發表於 2015-9-29 09:19:29 | 顯示全部樓層
嘩,好野黎和!
 樓主| LEOPARD2A6 發表於 2015-9-29 10:31:33 | 顯示全部樓層
師兄, 架1/16模型車好難搵,最近先買到,因想找一些和1/16坦克可以同比例擺放的東西玩一下,但架車真係麻麻地, 可能是舊款模型,好多位都好差, 同比例總覺得細過1/16少少。
law69 發表於 2015-9-30 23:04:14 來自手機 | 顯示全部樓層
走去配埋双星波箱
 樓主| LEOPARD2A6 發表於 2015-10-1 11:08:44 | 顯示全部樓層
law69 發表於 2015-9-30 23:04
走去配埋双星波箱

師兄,想問下你個雙星波箱係那裡可以訂及幾錢左右,因小弟那個是舊款的,謝謝。
law69 發表於 2015-10-1 11:53:11 來自手機 | 顯示全部樓層
我前兩用8舊水年係韋糕訂的,尼個波箱訂返來後要用display 版附有吉波箱輸出軸,換落新波箱先至啱用,因為訂番來係短一點,
law69 發表於 2015-10-1 12:06:43 來自手機 | 顯示全部樓層
尼对波箱编号係14205027,14205028,我估你果架係单机版本,波箱應該要自行再定位,所以輸出軸長短係冇所謂
 樓主| LEOPARD2A6 發表於 2015-10-1 12:32:13 | 顯示全部樓層
law69 發表於 2015-10-1 12:06
尼对波箱编号係14205027,14205028,我估你果架係单机版本,波箱應該要自行再定位,所以輸出軸長短係冇所謂 ...

謝謝, 師兄,那可能要去那裡才訂到,但現在可能要過千了,我那架其實也是Display版,我把之前舊版dmd的Kingtiger雙波箱移植落去,勉強都用到。另外,我想問師兄會怎樣改個炮塔旋轉,因我現在還未改到,謝謝。
law69 發表於 2015-10-1 13:46:39 來自手機 | 顯示全部樓層
单机版本速度快,只靠冇段机變控制,難控制,冇原地旋轉,砌果條金屬車帶,簡直係苦工,
law69 發表於 2015-10-1 14:50:49 來自手機 | 顯示全部樓層
個炮塔,雷達旅轉,机炮上落仍未諗到,所以一直閒置中
 樓主| LEOPARD2A6 發表於 2015-10-1 16:34:33 | 顯示全部樓層
其實這些我都覺得好難攪,比較複雜,未想到怎樣整。
simon540 發表於 2015-12-20 10:26:51 | 顯示全部樓層
我的1A2防空豹
fyin 發表於 2016-10-12 10:01:23 | 顯示全部樓層
之前有架, 多年前賣咗!