RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3597|回復: 9
收起左側

Skyrc sr5 問題

樓主| ninjacml 發表於 2016-9-23 14:04:20 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟剛入了一部Skyrc sr5, 但有點難控制!!

想請問Ching買會來後是否要改車或有什麼要setup? 一轉灣就跌車

請大家幫忙受教

Thank you very much!

ballhk58 發表於 2016-9-23 15:22:28 來自手機 | 顯示全部樓層
點轉灣跌車??唔比油??
 樓主| ninjacml 發表於 2016-9-23 16:56:51 | 顯示全部樓層
Hi ballhk58 師兄你好, 有比油轉灣. 就咁轉左或右, 轉就跌車
gyro現時是set 了12000rpm, 請問會有影響嗎?
cbr103 發表於 2016-9-23 17:35:13 來自手機 | 顯示全部樓層
用3s電會好啲
 樓主| ninjacml 發表於 2016-9-23 18:31:47 | 顯示全部樓層
Hi cbr103 師兄, thanks
hochungyan 發表於 2016-9-25 09:58:29 | 顯示全部樓層
左右方向有無反轉,還有在石屎地玩兩邊陀角不用太大的
 樓主| ninjacml 發表於 2016-9-25 22:49:43 | 顯示全部樓層
Hi hochungyan師兄您好, 左右轉向時有自動做了反向! 第一兩次玩時, 是在石屎地, 尾gyro當時是最大的12000rpm

請問(兩邊陀角)是什麼意思? 和請問應該點setup?

fyin 發表於 2016-9-27 10:39:32 | 顯示全部樓層
Hi Ching, 你個轉向有冇reverse 咗? 說明書有講解.
 樓主| ninjacml 發表於 2016-9-30 12:49:08 | 顯示全部樓層
Hi fyin Ching, 我無reverse個轉向, 得唔明點解轉灣時他會auto reverse.

有幾次試到一跌車, 我第一時間攞起, 左右轉向reverse了, 一落地就無試?

請問Ching說明書講解有reverse 是什麼?

Thanks
 樓主| ninjacml 發表於 2016-9-30 12:55:52 | 顯示全部樓層
Hi Chng,

請問Ching 們想找地方玩爬雞, 有好地方嗎?
本人在港區, 冇地方試車!!