RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 10187|回復: 27
收起左側

*** 田宮1/25 Jagdpanther 製作 ***

樓主| panerai 發表於 2018-7-4 15:11:41 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

細細隻手作嘢,$1080 送turret rotation hop up parts
抵玩!

vs6aa 發表於 2018-7-5 05:00:44 | 顯示全部樓層
喺邊度買架?我又想買
 樓主| panerai 發表於 2018-7-5 08:26:46 | 顯示全部樓層
食粥 對面 果檔
vs6aa 發表於 2018-7-6 03:02:06 | 顯示全部樓層
雖然我唔識啲術語。但係我放假都去廣華街睇下。唔該曬師兄
SSD 發表於 2018-7-6 12:28:04 | 顯示全部樓層
出咗啦,好!
 樓主| panerai 發表於 2018-7-11 17:02:50 | 顯示全部樓層
vs6aa 發表於 2018-7-6 03:02
雖然我唔識啲術語。但係我放假都去廣華街睇下。唔該曬師兄

唔難搵,食粥毛營 對面果檔,

1/25幾爽,細細部可以儲,屋企玩一流。

下星期開波製作
 樓主| panerai 發表於 2018-7-18 21:26:13 | 顯示全部樓層
開工!1/25 相比1/16輕鬆好多!

樓主| panerai 發表於 2018-7-18 21:28:20 | 顯示全部樓層
Idler 設計只有向後推,向前並無管理制約,

DIY 兩個圈去管實 idler bar

vs6aa 發表於 2018-7-29 06:32:22 | 顯示全部樓層
食粥?可以畀多啲貼士嗎
nteast 發表於 2018-7-29 10:45:44 | 顯示全部樓層
vs6aa 發表於 2018-7-29 06:32
食粥?可以畀多啲貼士嗎

創昇....
tophand88999 發表於 2018-7-29 11:29:23 | 顯示全部樓層
vs6aa 發表於 2018-7-29 06:32
食粥?可以畀多啲貼士嗎

大小小嘅而家剩返兩間,有的話,會一間平啲,一間貴啲
vs6aa 發表於 2018-7-30 01:20:34 | 顯示全部樓層
非常感激
 樓主| panerai 發表於 2018-9-1 22:47:13 | 顯示全部樓層
終於有時間繼續,做波箱、懸掛、路輪,簡單,但有趣。

vs6aa 發表於 2018-9-3 03:00:51 | 顯示全部樓層
好靓哦!
 樓主| panerai 發表於 2018-9-3 14:15:04 | 顯示全部樓層

我想搵部JP改落去,因為個upper 開模設計一樣,不過香港行左幾間大舖都唔見有,11月去大阪再碰碰運氣

PNM
kimihotin 發表於 2018-9-3 19:00:15 | 顯示全部樓層
panerai 發表於 2018-9-3 14:15
我想搵部JP改落去,因為個upper 開模設計一樣,不過香港行左幾間大舖都唔見有,11月去大阪再碰碰運氣

...

官塘偉利有。(智高模型)
 樓主| panerai 發表於 2018-9-4 12:23:07 | 顯示全部樓層
kimihotin 發表於 2018-9-3 19:00
官塘偉利有。(智高模型)

1/25喎?

我行灣仔、荃灣偉利都唔見

tiger1 發表於 2018-9-4 12:35:23 來自手機 | 顯示全部樓層
Nice nice panther
kimihotin 發表於 2018-9-4 13:07:55 | 顯示全部樓層
panerai 發表於 2018-9-4 12:23
1/25喎?

我行灣仔、荃灣偉利都唔見

係呀1/25,E加係智高,之前叫偉利,搬咗上官塘工厦。
 樓主| panerai 發表於 2018-9-4 17:36:54 | 顯示全部樓層
kimihotin 發表於 2018-9-4 13:07
係呀1/25,E加係智高,之前叫偉利,搬咗上官塘工厦。

中午打去問過,佢地話冇貨喎⋯⋯