RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3773|回復: 10
收起左側

求星星tyrrell改雷神殻既方法

樓主| C.K.LoK 發表於 2018-8-4 04:25:13 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我上網睇人地d相都係用103頭擔
但tyrrell塊底板好似唔岩用
希望係呢個post可以知道各位既改造過程
HighLamb 發表於 2018-8-4 23:00:36 | 顯示全部樓層
改雷神塊底板係一塊加長的F103,出雷神車殼個間日本公司Chevron都有這塊底板出售。

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| C.K.LoK 發表於 2018-8-5 01:05:37 來自手機 | 顯示全部樓層
我有架tyrrell係手,但係咪都要買呢set板先改到岩用?
chacha 發表於 2018-8-5 01:59:54 | 顯示全部樓層
要改好多野
 樓主| C.K.LoK 發表於 2018-8-5 02:00:51 來自手機 | 顯示全部樓層
HighLamb 發表於 2018-8-5 10:45:29 | 顯示全部樓層
C.K.LoK 發表於 2018-8-5 01:05
我有架tyrrell係手,但係咪都要買呢set板先改到岩用?

係,或者你自己買料開一塊都得。

HighLamb 發表於 2018-8-5 20:11:56 | 顯示全部樓層

//www.chevronmodels.com/
如果用 Chevron 套底板改裝,成品如下圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

[更新]下面連結,直接連到 chevron 雷神產品網頁:

http://www.ccn3.aitai.ne.jp/~chevron/cyber-series.htm
 樓主| C.K.LoK 發表於 2018-8-6 04:21:37 來自手機 | 顯示全部樓層
set板知唔知香港d rc鋪仲有賣?
 樓主| C.K.LoK 發表於 2018-8-6 05:25:28 來自手機 | 顯示全部樓層
同埋想問日本仔殻同老翻殻有冇咩唔同?
HighLamb 發表於 2018-8-6 09:44:27 | 顯示全部樓層
C.K.LoK 發表於 2018-8-6 04:21
set板知唔知香港d rc鋪仲有賣?

何文田勝利道 快X模型
http://www.rc-evo.com/xbbs/forum-106-1.html

AMAT 發表於 2018-8-7 11:09:31 | 顯示全部樓層
https://item.taobao.com/item.htm ... amp;id=547710111913

可能買呢套車架改仲快......