RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4435|回復: 15
收起左側

深入SKYRC同ISDT工場八掛

樓主| AMAT 發表於 2018-10-29 18:59:38 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

咁O岩得咁橋有人話ISDT QC問題,咁O岩我又上完去佢地工場,睇完佢地點生產點做QC......
當然,部份O的秘密O野就唔出得街,但可以咁講呢兩間廠都係好認真咁做佢地O既產品,唔係求求其其,唔係唔會有N咁多間外國牌子,其實都係佢地兩間公司做OEM (部份大牌子就唔出得街,話明唔可以俾客知佢地搵SKYRC/ISDT做OEM....)。

信功能定純粹信牌子,大家就可以思考下喇~

利申: 做咁耐啲介紹我一蚊都冇收過,我買佢地O野一樣係要真金白銀比錢。
 樓主| AMAT 發表於 2018-10-29 19:03:35 | 顯示全部樓層
純粹得個嗡。

某某外國大品牌,好多人一直以為佢啲充電機係自己設計自己生產,但其實都係由國內品牌做。
佢地搵國內廠做時講明,總之外觀同電路你同我做晒佢,包埋SOFTWARE,但係唔可以有國內品牌影子,一定要唔同。
然後佢地貨出廠後,會運去某個地方過一過冷河,再運返去自己國家做多小小O野,咁就可以話係MADE IN........

大家以為係MADE IN.......
原來只係係果到貼咗張貼紙咁大把.....
sean2013 發表於 2018-10-30 13:35:23 | 顯示全部樓層
好好的訪問
希望版主下一站hobbywing 和 3racing
 樓主| AMAT 發表於 2018-10-30 13:48:29 | 顯示全部樓層
sean2013 發表於 2018-10-30 13:35
好好的訪問
希望版主下一站hobbywing 和 3racing

HOBBYWING難啲......

我都約咗另一間會到訪,睇下時間安唔安排到......因為都要特登請假上去......
 樓主| AMAT 發表於 2018-10-30 13:49:48 | 顯示全部樓層
今次上去時個穩定器傻咗.....所以拍得比較跳.....

返嚟搵返SUPPORT已經知道問題再SET過,下次再拍唔會咁跳~
sean2013 發表於 2018-10-30 21:52:05 | 顯示全部樓層
再下一站,格氏電池...豹子motor....
 樓主| AMAT 發表於 2018-10-30 22:19:32 | 顯示全部樓層
sean2013 發表於 2018-10-30 21:52
再下一站,格氏電池...豹子motor....

唔係三圈咩?
wasabipet 發表於 2018-11-1 15:54:15 來自手機 | 顯示全部樓層
真的好好的訪問,继續努力,支持,支持。
duckduck 發表於 2018-11-1 19:36:32 | 顯示全部樓層
期待, 樓主努力加油。 謝謝
tophand88999 發表於 2018-11-1 20:54:46 | 顯示全部樓層
有興趣當然係 3Racing, Xpress, 啦,期待呀
 樓主| AMAT 發表於 2018-11-1 21:05:45 | 顯示全部樓層
tophand88999 發表於 2018-11-1 20:54
有興趣當然係 3Racing, Xpress, 啦,期待呀

XPRESS開發係香港喎......廠就幫好多公司做O既以我知......
tarotrex 發表於 2019-1-16 22:44:19 來自手機 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2018-10-29 19:03
純粹得個嗡。

某某外國大品牌,好多人一直以為佢啲充電機係自己設計自己生產,但其實都係由國內品牌做。

Amat 版主,請問可否跟skyrc通傳一下怎可激活舊版ESC setting appliances. 我手邊有新的wifi set up device, 只能調整160Aesc,但是其他舊版USB bridge 同Bluetooth module 好像對不上。因此先前120aEsc都用不著programming. 請問可否幫了解一下
tarotrex 發表於 2019-1-16 22:53:43 來自手機 | 顯示全部樓層
對不起,應該說舊set up apps 對不上新iphone IOS,而新的set up apps 又不能對照到Bluetooth module !怎麼辦?
 樓主| AMAT 發表於 2019-1-18 03:46:09 | 顯示全部樓層
tarotrex 發表於 2019-1-16 22:53
對不起,應該說舊set up apps 對不上新iphone IOS,而新的set up apps 又不能對照到Bluetooth module !怎麼 ...

你係咪指話用手機搞唔到個電變?

你有冇試過用PROGRAM咭行唔行到先?
因為你都要睇返係邊一個問題先有得解決。
LAZER-ZXR_GP 發表於 2019-1-18 09:44:42 | 顯示全部樓層
tarotrex 發表於 2019-1-18 11:52:46 來自手機 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2019-1-18 03:46
你係咪指話用手機搞唔到個電變?

你有冇試過用PROGRAM咭行唔行到先?

多謝回應。首先我沒有program card.因為刻意買左Bluetooth 同ISB bridge來用。但是現正在場內用不到iphone app 去做。只好用新wifi module set 新的160a.能否了解前面兩個device是否不能再用。從網上問過但是一直沒有回應。