RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 9077|回復: 20
收起左側

請問有冇師兄買左team c nsx殼

樓主| iCoke 發表於 2019-1-31 22:00:48 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我係淘寶買左。發現佢既闊度只得154左右。因卡尺去到盡只有估。即使用4mm六角都冇咩用。條呤凸晒出黎。但我睇其他m車都係160闊。真係玩死。殼係做得幾靚既。。
 樓主| iCoke 發表於 2019-1-31 22:54:55 來自手機 | 顯示全部樓層

只有155mm。想買的師兄千其唔好買。根本呢個殼有問題。琴日同淘寶team c客服講完就即落架同睇到我留言唔應機扮睇唔到。一d交代都冇。大陸仔做生意真係冇得輸。
Alotom 發表於 2019-2-1 07:25:50 | 顯示全部樓層
我早兩日在煙廠街買了一個,足160沒問題。
WallaceNg 發表於 2019-2-1 08:00:01 | 顯示全部樓層
呢隻殼有冇成品睇? 本身都想買番隻
 樓主| iCoke 發表於 2019-2-1 08:02:24 來自手機 | 顯示全部樓層
Alotom 發表於 2019-2-1 07:25
我早兩日在煙廠街買了一個,足160沒問題。

咁就死火啦。一批批。比佢玩死囖
chacha 發表於 2019-2-1 10:31:24 來自手機 | 顯示全部樓層
呢值殼第一日我都有,冇度過!買先前MRS都窄左
 樓主| iCoke 發表於 2019-2-1 11:03:45 來自手機 | 顯示全部樓層
chacha 發表於 2019-2-1 10:31
呢值殼第一日我都有,冇度過!買先前MRS都窄左

mrs我又係想買。諗住買左nsx試試先。點知。。。。。唉
chacha 發表於 2019-2-1 14:55:48 來自手機 | 顯示全部樓層
今晚返去度下先,唔知有冇中伏!
 樓主| iCoke 發表於 2019-2-1 15:34:47 來自手機 | 顯示全部樓層
chacha 發表於 2019-2-1 14:55
今晚返去度下先,唔知有冇中伏!

師兄。期代你既答案。到而家仲係一個迷。可能係我黑仔中伏
AMAT 發表於 2019-2-1 17:15:06 | 顯示全部樓層
留意返用4MM六角,部份車係會掂車轆唔用得,舉例XM1S就係。
點都要用至少5MM......
chacha 發表於 2019-2-1 23:53:23 來自手機 | 顯示全部樓層

剛度過,冇問題喎,我部係xpress 用左3racing 5mm六角。我未剪殼,祗係放落車架,無頂!
 樓主| iCoke 發表於 2019-2-2 11:04:59 來自手機 | 顯示全部樓層
係啊。4mm係極免强囖。已經係叫夾硬黎。已經冇意思。同埋琴日去左kws證實都係155mm左右
@112 發表於 2019-2-8 21:25:50 | 顯示全部樓層
iCoke 發表於 2019-1-31 22:54
只有155mm。想買的師兄千其唔好買。根本呢個殼有問題。琴日同淘寶team c客服講完就即落架同睇到我留言唔應 ...

我係上樓買咗MRS殼都係咁既問題,問返舖頭,佢都話係咁照用冇問題,真係接受唔到,放咗係到冇砌

chacha 發表於 2019-2-11 18:16:54 來自手機 | 顯示全部樓層
@112 發表於 2019-2-8 21:25
我係上樓買咗MRS殼都係咁既問題,問返舖頭,佢都話係咁照用冇問題,真係接受唔到,放咗係到冇砌

...

呢個問題一早就知
slspp 發表於 2019-2-11 22:46:55 | 顯示全部樓層

xpress M1 ,不過車架問題,前油壓板會頂車殼,現在已降到最低…
頭尾都係 160mm,勉強可以接受。
實物完成圖。
WallaceNg 發表於 2019-2-12 18:29:06 | 顯示全部樓層
slspp 發表於 2019-2-11 07:46
xpress M1 ,不過車架問題,前油壓板會頂車殼,現在已降到最低…
頭尾都係 160mm,勉強可以接受。
實物完成 ...

請問左邊果隻係咩殼?m車可以用?
slspp 發表於 2019-2-12 18:47:28 來自手機 | 顯示全部樓層
Bittydesign 1/10 VENOM 190mm 吾o岩 M 車用既。
AMAT 發表於 2019-2-14 02:18:10 | 顯示全部樓層
slspp 發表於 2019-2-12 18:47
Bittydesign 1/10 VENOM 190mm 吾o岩 M 車用既。

190MM邊可能O岩M車用.....
AMAT 發表於 2019-2-14 02:19:10 | 顯示全部樓層
大家似乎講完O既問題聽完.....可以SKIP咗諗買TEAM C M車殼.....

可能佢係攞1/10嚟就咁縮細搞,所以先會咁結果......
chacha 發表於 2019-2-14 15:40:04 來自手機 | 顯示全部樓層
已依家技術,放大宿細唔係難事。