RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5114|回復: 13
收起左側

Flysky Noble NB4 4ws 問題。自己斷線,有youtube片,救大家教學

樓主| gtsfai 發表於 2019-2-2 12:03:19 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
https://youtu.be/ZDrjSMT91uA
AMAT 發表於 2019-2-2 14:18:29 | 顯示全部樓層
可能你要等過完年問下FLYSKY,因為宜家佢地收晒爐放緊假~

係四輪轉向MODE時先出現?
 樓主| gtsfai 發表於 2019-2-2 14:22:00 來自手機 | 顯示全部樓層
係,開頭仲以為 接收有問題,但我有一大細接收,都試過,都會出現同樣問題。。。。
AMAT 發表於 2019-2-2 18:16:10 來自手機 | 顯示全部樓層
Flysky方面問,你支控firmware版本係乜?

佢地睇下係咪firmware問題。
16079038 發表於 2019-2-2 18:41:06 | 顯示全部樓層
兩個Servo一齊喐唔夠電要喺接收機加電容
AMAT 發表於 2019-2-2 23:43:23 | 顯示全部樓層
16079038 發表於 2019-2-2 18:41

咁就可能係電變BEC太細問題嚟......
16079038 發表於 2019-2-3 00:54:39 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2019-2-2 23:43
咁就可能係電變BEC太細問題嚟......

係呀、就試過都係1060
 樓主| gtsfai 發表於 2019-2-3 01:31:38 來自手機 | 顯示全部樓層
16079038 發表於 2019-2-2 18:41

係邊到可以買到???
 樓主| gtsfai 發表於 2019-2-3 10:16:17 來自手機 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2019-2-2 18:16
Flysky方面問,你支控firmware版本係乜?

佢地睇下係咪firmware問題。

Version 1.0.3.0-cn 18-10-2018 hardware 1.2
AMAT 發表於 2019-2-3 11:08:47 | 顯示全部樓層
gtsfai 發表於 2019-2-3 01:31
係邊到可以買到???

廣華街,問下啲鋪頭有冇接收電。
 樓主| gtsfai 發表於 2019-2-4 11:43:46 來自手機 | 顯示全部樓層
安左粒電容, 暫時係可以玩到,但一開電唔行,只轉左右,都係會斷線。。。
AMAT 發表於 2019-2-4 18:53:29 | 顯示全部樓層
gtsfai 發表於 2019-2-4 11:43
安左粒電容, 暫時係可以玩到,但一開電唔行,只轉左右,都係會斷線。。。 ...

電容唔得啦....要電池.....
neoz 發表於 2019-2-4 23:43:42 | 顯示全部樓層

師兄電變係 Hobbywing QuicRun 1060 ? check 返 1060 BEC 有 6V/3A 輸出,無理由吾夠力行兩隻 Servo ,會吾會其它嘢出問題?試吓逐隻 Servo 試一試,再吾得就試開一個新 Model 設置,從新 set 過睇吓係咪出同樣問題。
另外,如果用6V電池箱試,記得要張電變 Servo 條紅色正極挑起先。

Disabling the BEC on a ESC

Disabling the BEC on a ESC

AMAT 發表於 2019-2-13 11:27:02 | 顯示全部樓層
https://www.facebook.com/rcevo00/videos/985051348353667/

唔敢話一定WORK,但O岩O岩收到FLYSKY O既片,係更新支控FIRMWARE後,對唔到個接收,點更新個接收。
你可以試下更新支控個FIRMWARE同個接收FIRMWARE,睇下得唔得。

https://www.flysky-cn.com/nb4/