RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6708|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

3Racing 1/10 SAKURA M4 4WD

樓主| msl 發表於 2019-5-8 09:34:29 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

希望玩過呢部車的師兄們,俾d意見,因小弟想入手,謝謝!
3Racing 1/10 SAKURA M4 4WD 2018 M-Chassis EP Car Kit

sean2013 發表於 2019-5-8 11:01:43 | 只看該作者
工房無人採你架
去fb : 3 Racing 速(道)研究所 (中文版)
 樓主| msl 發表於 2019-5-8 12:26:55 | 只看該作者
sean2013 發表於 2019-5-8 11:01
工房無人採你架

謝謝!
AMAT 發表於 2019-5-8 14:16:21 | 只看該作者
工房無人採你架

閣下憑咩咁講呢?
AMAT 發表於 2019-5-8 17:12:06 來自手機 | 只看該作者
點解會冇得講?
chacha 發表於 2019-5-8 17:58:00 來自手機 | 只看該作者
工房無人採你架

咁你又唔答人!
AMAT 發表於 2019-5-8 21:17:13 | 只看該作者
chacha 發表於 2019-5-8 17:58
咁你又唔答人!

啲人硬係鍾意叫人地去第二啲地方到先答人。

都唔知咩心態。
AMAT 發表於 2019-5-8 21:19:28 | 只看該作者
其實你係想知咩意見?

SETTING?
好唔好玩?
易唔易砌?
價錢?

實在太廣泛。

如果你純粹問呢架車好唔好走,唔會唔好走O架。
主要係要睇你係邊到玩,你玩咩摩打先會答到你。

至於新手易唔易掌握,唔會好難。
用17.5摩打玩一定HANDLE到。
如果你話要用到10.5T以上摩打,又另一種講法。
 樓主| msl 發表於 2019-5-9 10:56:19 | 只看該作者
AMAT 發表於 2019-5-8 21:19
其實你係想知咩意見?

SETTING?

謝謝AMAT師兄回應小弟, 謝謝!
同樣是想知道玩緊呢部車的師兄們,無論是在(大/細)塲玩,自己的感覺可分享一下.
小弟是會去YMT和JV玩的。
AMAT 發表於 2019-5-9 11:34:41 | 只看該作者
msl 發表於 2019-5-9 10:56
謝謝AMAT師兄回應小弟, 謝謝!
同樣是想知道玩緊呢部車的師兄們,無論是在(大/細)塲玩,自己的感覺可分享 ...

YMT場玩應該幾唔錯,同埋果到好多人玩緊XM1S同呢架,會俾到好多意見你。
跟基本O既SETTING,買套SOLARIS或TEAM POWERS呔,就會好好行。

至於去JV.....個人覺得個場太大,唔係咁啱M車。
你個場大,變相你又要開TURBO,又要用快摩打,架車損耗大得多。

如果你去YMT,買一架SPORT版就夠玩得好開心,去JV玩就一定買PRO版先掂。
因為膠波箱,大動力,架車波箱快啲軟,會行到鬼鬼地。

1BM 發表於 2019-5-9 11:41:09 | 只看該作者
AMAT 發表於 2019-5-8 21:19
其實你係想知咩意見?

SETTING?

非常好人的版主 , 耐心及用心解答模友問題 , 抵讚
AMAT 發表於 2019-5-9 12:59:45 | 只看該作者
個人意見,如果未玩過,可以先試17.5T先。

因為17.5摩打係YMT玩其實夠用。
另外一個重點係,用17.5的話,架車就算SET得唔算太好,未好準確,都唔會有太大明顯問題。
玩到差唔多,識得小小SETTING,可以先開電變TURBO,因為SET TURBO都係一個學問嚟。
到SET得好,識得SET TURBO,就可以換一隻再快O既摩打,例如13.5至到10.5。
係M車到玩10.5其實覺得好極限,個人意見,加埋TURBO已經快到癲。
到咁都HANDLE到,玩到,咁去JV玩就應該冇人撞到你......