RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2870|回復: 3
收起左側

有冇師兄知道大約 十幾廿年前雙星 1比16 m4

樓主| h5n1 發表於 2019-6-13 10:41:09 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
想問下咁多位師兄十幾廿年前 雙星 1比16 m4和現在的有什麼不同 有乜嘢要注意 同埋現在新版m4大約咩價錢 可否加聲效 我係新手 唔該咁多位師兄
 樓主| h5n1 發表於 2019-6-13 10:43:18 來自手機 | 顯示全部樓層
還有想請問除咗衛x之外仲有咩地方可以買到
masterlai 發表於 2019-6-13 11:32:35 | 顯示全部樓層
M4有四版  56001(1974年,TAMIYA第一台RC,幾乎不可能買到) / 4501 (1980年代)/56005/56014(現行版本)
如果你指的是56005的老M4   沒有內建聲光系統  但ESC已經改為內建混控轉向  非以前的離合或差速轉向
56014的現行M4已經內建聲光系統,砲管可旋轉俯抑(但我記得沒有制退)
以玩樂為優先的話當然是新版M4比較適合
 樓主| h5n1 發表於 2019-6-13 11:49:48 來自手機 | 顯示全部樓層
唔該師兄應該係5600 5 我想問下新款m4 而家大約咩價錢 左右 我見到淘寶有得買應該係高仿 有冇師兄玩過得唔得 因為我係新手 唔知道邊度 可以買 據我所知只有 衛x 會有