RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5126|回復: 6
收起左側

請問各位師兄大大M F C-03有沒有中文版的

樓主| Bigfishlun 發表於 2020-4-1 22:16:41 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
英文又唔識日文又唔識好難搞
 樓主| Bigfishlun 發表於 2020-4-1 22:33:58 來自手機 | 顯示全部樓層
因為我是買師兄的,自己第一次玩貨櫃,咩都唔識set,請各位師兄多多指教
 樓主| Bigfishlun 發表於 2020-4-1 22:36:43 來自手機 | 顯示全部樓層
個setting 好似同書明書有出入,說明書係右邊十字制向下著車,向上響安。但我而家個setting係左邊十字制向左著車,向右響安。請問師兄我點set返。
 樓主| Bigfishlun 發表於 2020-4-1 22:38:05 來自手機 | 顯示全部樓層
放大d
 樓主| Bigfishlun 發表於 2020-4-1 22:40:42 來自手機 | 顯示全部樓層
我用devo7遙控。左邊十字掣上下是THRO Ch
nteast 發表於 2020-4-2 10:53:42 | 顯示全部樓層

用手機电話 google  translate 可以翻譯.....
masterlai 發表於 2020-4-10 12:08:26 | 顯示全部樓層
版控有分美國手、日本手、反美手、反日手  

一般常見的是美國手(MODE2)與日本手(MODE1)  

你先確認一下如果是左邊十字的上下為油門  

就是美國手(遙控器內的MODE2)  

美國手的接法是  
J7 RUDD   
J5 THROTTLE   
J4 AILE   
J6任一空插槽並指定執行按鍵

日本手(MODE1 油門在右邊)的接法是
J5 THROTTLE
J7 AILE
J4 RUDD  
J6 任一空插槽並指定執行按鍵