RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5103|回復: 10
收起左側

FW06 離合器

樓主| Octopus_CWH 發表於 2020-7-21 00:48:12 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問FW06原裝機(KE15SP)可否改用三掌clutch? 如可以,請在那裡買到?
treasurekapo 發表於 2020-7-21 12:23:45 | 顯示全部樓層
你部機器係咪同呢副一模一樣先?
 樓主| Octopus_CWH 發表於 2020-7-21 17:18:05 來自手機 | 顯示全部樓層
不是,是這款
treasurekapo 發表於 2020-7-22 01:19:49 | 顯示全部樓層
呢種响、日冠見過可以改成推槳離合器既接頭
早排我又係嚴2槳離合器無得較l同埋好快磨爛彈弓、搵到部Hot Bodies 18級引擎、5氣糟、後排氣、啤令前7x19×6後10x19x5mm、曲軸外露係大部份21級機器既29.5長、1/4細牙螺絲牙的18級引擎、係非常容易配到3槳離合器、我覺得呢部引擎非常超值既、以2佰幾蚊黎講質數好高、我拆走手拉部份、始終有手拉的話引擎係長期俾單向啤令拖住、用一排之後穿出去果條軸苾既間隙大左會令引擎真空度下降,怠速好不穩定。我重張多了出來既預算買了前7x19×6後10x19x5mm陶瓷啤令、Novarossi為京啇開發的51609右邊擺放既Turbo排氣管、這排氣管配搭40604彎管有套裝賣添、彎管係俾後排氣引擎安裝、建意唔好再為這引擎配唔易搵搵到唔方平既離合器、後尾買多兩部引擎做後備、影d相睇可以用黎比較FW06原裝引擎

treasurekapo 發表於 2020-7-22 01:22:30 | 顯示全部樓層

Novarossi 51609右邊擺放Turbo排氣管40604彎管
註解 2020-07-21 124233.jpg
註解 2020-07-21 124427.jpg 註解 2020-07-21 124937.jpg

pdaman 發表於 2020-7-22 22:34:04 來自手機 | 顯示全部樓層
我都有呢部18偈,我唔要嗰份手拉,然後搵左個Nova尾蓋封左個尾,試過冇問題。
treasurekapo 發表於 2020-7-23 23:47:14 | 顯示全部樓層
咪尾蓋差不多貴過副,我自己用車床整炸
pdaman 發表於 2020-7-24 12:48:35 | 顯示全部樓層
當然唔會買個蓋啦, 我係搵到部死左嘅偈姐.
pdaman 發表於 2020-7-24 12:55:22 | 顯示全部樓層
都好難搵到原廠, 就算有都會好貴, 睇下有冇機會會有其他品牌代替.
treasurekapo 發表於 2020-7-24 16:40:18 | 顯示全部樓層
pdaman 發表於 2020-7-24 12:48
當然唔會買個蓋啦, 我係搵到部死左嘅偈姐.
註解 2020-07-24 164311.jpg
190E 發表於 2021-7-17 22:47:30 | 顯示全部樓層
改京商TRW159飛輪可用1/8 buggy 三掌極力子