RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3373|回復: 5
收起左側

[開箱報告] Kyosho FantomEP 4WD

樓主| AMAT 發表於 2020-8-7 00:57:56 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
嚟嚟嚟~又有得開箱~
今次係Kyosho Fantom EP 4WD!
除咗開箱之外,仲搵咗一啲想買呢架車嘅朋友想知嘅資料,例如可以用咩摩打,用咩SERVO,啲呔用唔用到12仔果啲等等等等......
想知多啲就自己睇片喇~

hing830 發表於 2020-8-8 21:40:17 | 顯示全部樓層
睇到前頭都係用2塊板承托轉向,同以前ABC 12仔一樣設計,當年好易斷板。
 樓主| AMAT 發表於 2020-8-8 21:52:38 | 顯示全部樓層
hing830 發表於 2020-8-8 21:40
睇到前頭都係用2塊板承托轉向,同以前ABC 12仔一樣設計,當年好易斷板。

有出炭纖,一定有PARTS換~
ericlam 發表於 2020-8-10 09:15:12 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2020-8-8 21:52
有出炭纖,一定有PARTS換~

C Hing, 我發覺右面轉向,上鍊嗰面,比左面轉向略緊,是什麼原因? Thx
 樓主| AMAT 發表於 2020-8-23 14:35:51 | 顯示全部樓層
ericlam 發表於 2020-8-10 09:15
C Hing, 我發覺右面轉向,上鍊嗰面,比左面轉向略緊,是什麼原因? Thx

唔明白,你影相出嚟睇吓。

樓主| AMAT 發表於 2020-8-30 12:16:29 | 顯示全部樓層

其實呢排多車砌到排晒隊,早前開箱嘅FANTOM EP 4WD終於有時間砌完,拍片.....最緊要剪片。尤其是俾TC01霸咗啲時間。